Παναθηναϊκός: Εξετάζει «ζεστά» τον Ελ Γιαμίκ

Παναθηναϊκός: Εξετάζει «ζεστά» τον Ελ Γιαμίκ

O διεθνής Μαροκινός στόπερ

bet365

Ο 31χρονος διεθνής Μαροκινός στόπερ, Ζαβάντ Ελ Γιαμίκ της Ρεάλ Βαγιαδολίδ βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta από την Ισπανία.

Ο Παναθηναϊκός μετά την απόκτηση του Κάρλος Ζέκα και την διαφαινόμενη μεταγραφή του Φιλίπ Μλαντένοβιτς, θέλει να κλείσει άμεσα και να υπόλοιπα κενά στο ρόστερ του, με την θέση του κεντρικού αμυντικού να αποτελεί προτεραιότητα, καθώς το Τριφύλλι ψάχνει εκεί δύο παίκτες.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει σοβαρά ο σύλλογος σύμφωνα με όσα αναφέρουν τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, είναι ο 31χρονος, Ζαβάντ Ελ Γιαμίκ. Ο θηριώδης στόπερ(1.93) που ανήκει στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της φανταστικής πορείας της Εθνικής του Μαρόκο μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ στη Segunda Division, φέρνει το μέλλον του μακριά από την Ισπανία και ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ομάδες που εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Το who is who του Ελ Γιαμίκ

Γεννήθηκε στην Κχουρίμπγκα του Μαρόκο στις 29 Φλεβάρη του 1992. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα όπου και παρέμεινε μέχρι τα 24 του χρόνια. Μετά την πρώτη του χρονιά ως βασικό μέλος της Ολιμπίκ Κχουρίμπγκα, όταν και κατέκτησε και το Κύπελλο του Μαρόκο, ήρθε η Ράγια Καζαμπλάνκα και πλήρωσε περίπου 320 χιλ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Στην πρώτη του σεζόν με την Ράγια πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα φτάνοντας και πάλι μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στα μισά της επόμενης σεζόν «κεφαλαιοποίησε» αυτό τον εξαιρετικό 1,5 χρόνο στην ομάδα του Μαρόκο παίρνοντας μεταγραφή στην Τζένοα τον Γενάρη του 2018 αντί 650 χιλ. ευρώ.Ο Ελ Γιαμίκ ολοκλήρωσε εκεί τη σεζόν χωρίς να αγωνιστεί πολύ και το καλοκαίρι πήγε δανεικός στην Περούτζια και την Serie B για μία σεζόν για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Εκεί είχε μία αρκετά καλή σεζόν έχοντας 23 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ και φτάνοντας μέχρι τα Play-offs ανόδου με την ομάδα του, που τελικά έχασε στον πρώτο αγώνα στην παράταση από την Ελλάς Βερόνα με 4-1.

Την επόμενη σεζόν (2019-2020) έμεινε στην Τζένοα ως συμπληρωματικός και τον Γενάρη έφυγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά με προορισμό την Ισπανία και την Ρεάλ Σαραγόσα, που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Εκεί πήρε φανέλα βασικού, έφτασε ξανά με την ομάδα του στα αντίστοιχα Play-offs ανόδου της La Liga 2, όμως αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από την Έλτσε σε διπλά ματς.Ωστόσο, οι εμφανίσεις του εκεί του έδωσαν το «εισιτήριο» για την επόμενη ομάδα του, αφού την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε (2020), η Ρεάλ Βαγιαδολίδ πλήρωσε 250 χιλ. ευρώ στην Τζένοα για να αποκτήσει τον Ελ Γιαμίκ.

Την πρώτη του χρονιά στην La Liga έπαιξε 19 ματς, δίνοντας μάλιστα και μία ασίστ, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Εκείνος παρέμεινε κι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία που έκανε η Βαγιαδολίδ για να καταλάβει την δεύτερη θέση και να επιστρέψει στην La Liga για τη σεζόν που μας πέρασε.

Διατήρησε κανονικά την φανέλα του βασικού που είχε παίζοντας 25 παιχνίδια τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, στα οποία σκόραρε κι ένα τέρμα.Μεγάλο κεφάλαιο για τον ίδιο είναι και η εθνική του Μαρόκο, αφού είναι διεθνής από τον Γενάρη του 2016 έχοντας μάλιστα κατακτήσει κι ένα Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2018.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ ήταν βασικότατο μέλος της ομάδας που έκανε αυτή την εκπληκτική πορεία μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης παίζοντας στα έξι από τα επτά της παιχνίδια, είτε ως αλλαγή είτε ως βασικός. Συνολικά έχει 25 συμμετοχές ενώ έχει σκοράρει και δύο τέρματα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα