Ζαφείρης στο Gazzetta: «Τον Γενάρη η Σλάβια δεν άφησε τον Λινγκρ να έρθει στον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει με τα γκολ του»

Ζαφείρης στο Gazzetta: «Τον Γενάρη δεν τον άφησε η Σλάβια να έρθει στον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει με τα γκολ του»

bet365

Ο Χρήστος Ζαφείρης, συμπαίκτης του Όντρεϊ Λινγκρ στην Σλάβια Πράγας, μίλησε στο Gazzetta για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού αναφέροντας πως είναι ένας παίκτης που με τα γκολ του μπορεί να κάνει την διαφορά για το «τριφύλλι».

Το πρωτάθλημα της Τσεχίας ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ξεκινήσει την «επιχείρηση» Λινγκρ, ένας παίκτης που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του «τριφυλλιού» ενόψει της μεταγραφής περιόδου του καλοκαιριού.

Για τον λόγο αυτό το Gazzetta επικοινώνησε με τον συμπαίκτη του στην Σλάβια Πράγας, Χρήστο Ζαφείρη για να μας μιλήσει για τον 24χρονο Τσέχο επιτελικό μέσο, με τον οποίο συνυπάρχει τους τελευταίους έξι μήνες. Ο 20χρονος Έλληνας μέσος πήρε μεταγραφή στην ομάδα της τσεχικής πρωτεύουσας στα τέλη του Γενάρη αντί 2,6 εκατ. ευρώ από την νορβηγική Χάουγκενσουντ.

Ο Ζαφείρης ανέφερε πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ τόνισε πως το πιο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού του είναι οι καλές θέσεις που παίρνει για εκτέλεση, οι οποίες τον βοηθούν να πετυχαίνει και αρκετά γκολ.

Ο νεαρός Έλληνας μέσος είπε πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Λινγκρ, ωστόσο δεν του έχει αναφέρει κάτι σχετικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού λόγω και του γεγονότος πως μέχρι πριν λίγες μέρες η ομάδα του είχε υποχρεώσεις στο τσεχικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, τόνισε πως τον Γενάρη του είχε είχε πει ότι οι «πράσινοι» είχαν κάνει κρούση για εκείνον, αλλά η Σλάβια δεν συναίνεσε στην παραχώρησή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Ζαφείρης για τον Όντρεϊ Λινγκρ:

Εσύ πήγες με μεταγραφή από την Χάουγκενσουντ στην Σλάβια Πράγας τον Γενάρη. Πώς ήταν η συνύπαρξή σου με τον Λινγκρ αυτούς τους έξι μήνες και πώς σε αντιμετώπισε;

«Μιλάγαμε σχεδόν από την πρώτη μέρα. Είμαστε και κοντά στην ηλικία, είναι μόλις τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός μου. Δεν είναι πολλοί παίκτες τόσο μικροί σε ηλικία στην ομάδα, οπότε αρχίσαμε εύκολα να μιλάμε. Του άρεσα σαν παίκτης και συνεργαζόμαστε καλά στο γήπεδο. Με βοήθησε αρκετά στην αρχή. Περνάμε πολύ καλά μαζί, γελάμε, είναι πολύ ευχάριστος. Αυτό βοήθησε στο να έχουμε καλύτερη χημεία στο χορτάρι».

Ποια είναι τα πιο θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του;

«Πάντα δίνει το 100% για την ομάδα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, τρέχει πολύ. Είναι καλός στο να κρατάει την μπάλα στην κατοχή του, ακόμα κι όταν έχει παίκτες στην πλάτη του, και ικανός στο να βρίσκει χώρους. Το πιο καλό του στοιχείο όμως είναι πως ξέρει να παίρνει τις κατάλληλες τοποθετήσεις για να βρίσκεται σε καλές θέσεις και να σκοράρει. Φέτος, πέτυχε αρκετά γκολ, κάποια απ' αυτά αρκετά σημαντικά».

Θεωρείς πως μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Εγώ πιστεύω πως θα μπορέσει. Με το πάθος και την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο, κι αυτόν τον διακαή πόθο για τη νίκη, που τον διακατέχει, θα τα καταφέρει. Ειδικά αν πάει στον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει ιδιαίτερα με τα γκολ του και οι οπαδοί θα τον λατρέψουν».

Έχει αναφέρει κάτι σε σας σχετικά με την αποχώρησή του; Είναι ένα θέμα που έχει πάρει διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, μετά και την παραδοχή του προπονητή της ομάδας, Γίντριχ Τριπσόφσκι, πως ο Λινγκρ έχει πάρει την απόφαση να δοκιμάσει στο εξωτερικό;

«Όχι, σε μας δεν έχει αναφέρει κάτι. Είναι λίγο πιο προσωπικά για τον παίκτη αυτά και αφορούν εκείνον και την ομάδα».

Σε έχει ρωτήσει καθόλου εσένα για τον Παναθηναϊκό, μιας και είσαι Έλληνας;

«Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου γι' αυτό, επειδή η ομάδα είχε υποχρεώσεις μέχρι πρόσφατα. Πιο πολύ θυμάμαι τις πρώτες μέρες, που ήμουνα εκεί τον Γενάρη και μου είχε αναφέρει ότι τον ήθελε ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τον άφησε η ομάδα να φύγει. Από τότε δεν έχω ακούσει κάτι άλλο, ούτε έχουμε συζητήσει κάτι περισσότερο γι' αυτό. Καταλαβαίνετε πως όταν τρέχουν οι διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα δεν μας ενδιαφέρουν τόσο αυτά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα