Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ και το 4,6% της μεσαίας γραμμής των «πρασίνων»

Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ και το 4,6% της μεσαίας γραμμής των «πρασίνων»

Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ και το 4,6% της μεσαίας γραμμής των «πρασίνων»

bet365

Η ικανότητα του Λινγκρ στο σκοράρισμα και η λύση που μπορεί να δώσει στο 4,6% του κέντρου του Παναθηναϊκού.

Ο Όντρει Λινγκρ αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο hot όνομα στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, αφού ήδη από τον Γενάρη ήταν ένας από τους παίκτες που άρεσαν περισσότερο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την θέση του επιτελικού χαφ.

Ο 24χρονος Τσέχος είναι σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει με την Σλάβια Πράγας και να αποχωρήσει. Συνθήκες πολύ ωφέλιμες για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να τον κάνει δικό της.

Ο Παναθηναϊκός βλέπει στο πρόσωπό του ένα μέσο με... νούμερα που ψάχνει εδώ και δύο χρόνια. Ένα χαφ που βγάζει ασίστ, αλλά βασικά σκοράρει και κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και άμυνα.

Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν που έκανε ως βασικό μέλος του ροτέισον της τσεχικής Καρβίνα, η οποία και τον ανέδειξε (είχε μόλις δύο γκολ και μία ασίστ σε 32 παιχνίδια), στις υπόλοιπες τέσσερις της καριέρας του είχε συνεισφορά τουλάχιστον 8+ γκολ , δηλαδή είτε σκόραρε είτε έβγαλε ασίστ για τουλάχιστον οκτώ τέρματα της ομάδας του κάθε χρονιά.

Αν υπολογίσουμε μόνο με βάση τις τρεις σεζόν που έκανε με την φανέλα της Σλάβια Πράγας στην οποία πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2020 αντί 450 χιλ. ευρώ, τότε έχει διψήφιο αριθμό συμμετοχών σε γκολ σε όλες αυτές ενώ σε καμία δεν έχει πέσει κάτω από τα οκτώ γκολ. Τις τελευταίες δύο μάλιστα έχει 15+ τέτοιες ενώ φέτος έκανε την καλύτερή του χρονιά σε γκολ και ασίστ με 16 και οκτώ αντίστοιχα, ήτοι 24 συμμετοχές σε γκολ της ομάδας του, κι όλα αυτά σε μία σεζόν που η Σλάβια δεν κατέκτησε καν το πρωτάθλημα.

  • 2019-2020 Καρβίνα, 29 συμ. 7 γκολ και 1 ασίστ
  • 2020-2021 Σλάβια Πράγας 43 συμ. 8 γκολ και 2 ασίστ
  • 2021-2022 Σλάβια Πράγας 48 συμ. 15 γκολ και 1 ασίστ
  • 2022-2023 Σλάβια Πράγας 41 συμ. 16 γκολ και 8 ασίστ

Το 4,6% των μέσων του Παναθηναϊκού κόντρα στο 11,2% του Λινγκρ

lingr

Σε μία σύγκριση που είναι λίγο αδόκιμη, αλλά μπορεί να δώσει μία καλή εικόνα της ευχέρειας που έχει ο Λινγκρ στο να συνεισφέρει άμεσα σε αρκετά τέρματα της ομάδας του, την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός πήρε από τους μέσους του (Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλη, Τσόκαϊ) και τους τρεις παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ως επιτελικοί χαφ (Μαντσίνι, Μπερνάρντ, Κλεϊνχέισλερ) συνολικά 5 γκολ και 11 ασίστ . Ο ίδιος ο 24χρονος Τσέχος είχε μόνος του 16 γκολ και 8 ασίστ. Δηλαδή μόνος του σκόραρε 11 τέρματα παραπάνω από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού (τρεις φορές περισσσότερα), που χρησιμοποιήθηκαν στον χώρο του κέντρου και είχε συμμετοχή σε οκτώ γκολ περισσότερα.

Ξαναλέμε η σύγκριση αυτή είναι αδόκιμη ως ένα βαθμό, αφού μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα και άλλη ομάδα, ωστόσο η διαφορά που έχει είναι τόσο μεγάλη που ακόμα κι έτσι σημαίνει πολλά. Κατά βάση σημαίνει πως εκείνος έχει το χαρακτηριστικό το οποίο ψάχνει το «τριφύλλι» από έναν χαφ του εδώ και δύο χρόνια. Πατάει περιοχή και σκοράρει.

Για μία ομάδα που στην τρομερή φετινή κούρσα του ελληνικού πρωταθλήματος την φετινή σεζόν σκόραρε 47 τέρματα και πήρε από τους μέσους της μόλις δύο, δηλαδή το 4,6% των γκολ της, η μεταγραφή ενός τέτοιου παίκτη είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό αναζητείται εδώ και τόσο καιρό.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός πήρε από τους μέσους του 5 γκολ και 11 ασίστ:

  • Κουρμπέλης 1 γκολ και 2 ασίστ
  • Ρούμπεν 2 ασίστ
  • Τσέριν 4 γκολ και 1 ασίστ
  • Μπερνάρντ 4 ασίστ
  • Μαντσίνι 2 ασίστ

Σε επίπεδο πρωταθλήματος πήρε 2 γκολ και 11 ασίστ:

  • Κουρμπέλης 1 γκολ και 2 ασίστ
  • Ρούμπεν 2 ασίστ
  • Τσέριν 1 γκολ και 1 ασίστ
  • Μπερνάρντ 4 ασίστ
  • Μαντσίνι 2 ασίστ

Στις παραπάνω λίστες έχουν συνυπολογιστεί και οι επιδόσεις των Τσόκαϊ και Κλεϊνχεϊσλερ, όμως ο πρώτος δεν έχει σημειώσει κάποιο γκολ ή ασίστ ενώ ο δεύτερος έχει κάνει, αλλά αγωνιζόμενος ως εξτρέμ.

Από τα 16 γκολ που σημείωσε φέτος ο Όντρεϊ Λινγκρ τα 11 ήταν στο πρωτάθλημα. Η Σλάβια συνολικά έφτασε τα 98 (!!), δηλαδή υπεριδπλάσια των «πρασίνων», κι εκείνος σημείωσε το 11,22% αυτών (σημειωτέον αυτά είναι χωρίς πέναλτι, αφού δεν έχει εκτελέσει ποτέ στην καριέρα του).

Καταβαίνουμε, λοιπόν, πόση σημαντική μπορεί να είναι η συνεισφορά ενός τέτοιου ποδοσφαιρστή σ' έναν τομέα, που στοίχησε αρκετά πέρυσι στον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα