ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια και στα εισιτήρια στην κατάμεστη OPAP Arena

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια και στα εισιτήρια στην κατάμεστη OPAP Arena

Η ομάδα της ΑΕΚ στην OPAP Arena

bet365

Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο και αναδείχθηκε παράλληλα με διαφορά πρώτη και στα εισιτήρια, γεμίζοντας την OPAP Arena σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα ονειρικό ταξίδι τη φετινή σεζόν καθώς κατάφερε να συνδυάσει τη μεγάλη της επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι με τον αναμορφωτή Ματίας Αλμέιδα και με ένα αναβαθμισμένο ρόστερ πανηγύρισαν πανάξια τον 13ο τίτλο της ιστορίας τους και από σήμερα που επανέρχονται στις προπονήσεις στρέφουν αποκλειστικά στην προσοχή τους στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πετύχουν τον στόχο του νταμπλ!

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά και η OPAP Arena. Η ενέργεια και η δύναμη που έδωσαν οι εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας στο σύνολο του Αλμέιδα έκαναν τη διαφορά και αυτό ήταν κάτι που επεσήμαναν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν τόσο ο Αργεντινός κόουτς, όσο και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των κιτρινόμαυρων. Ήταν κάτι που τόνισε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος μετά τη στέψη της ΑΕΚ ως πρωταθλήτριας υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι η ειδοποίησή του ήταν αυτό το γήπεδο και πως τώρα θα ειδοποιούν εκεί ο προπονητής, οι παίκτες και ο κόσμος της ομάδας.

Η φετινή σεζόν απέδειξε περίτρανα πόσο πολύ είχε στερηθεί η ΑΕΚ τη φυσική της έδρα τα προηγούμενα 19 χρόνια που είχε βρεθεί χωρίς σπίτι. Με την επιστροφή της στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και την είσοδο στην ολοκαίνουργια OPAP Arena η Ένωση εκτός από πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στα εισιτήρια. Και μάλιστα με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και τους ανταγωνιστές της. Κάτι που αναμενόταν βέβαια να συμβεί στην πρώτη της σεζόν στο νέο της γήπεδο με τη δίψα των φίλων της να δουν ξανά την ομάδα τους να παίζει στη γειτονιά της.

Από το τεράστιο ενδιαφέρον και την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας το περσινό καλοκαίρι είχε γίνει αντιληπτό ότι θα γινόταν... μάχη σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι για ένα μαγικό χαρτάκι. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με σύνολο 496.860 εισιτηρίων. Δηλαδή μέσο όρο η ΑΕΚ είχε σε κάθε της παιχνίδι στην OPAP Arena φέτος 27.603 θεατές (συμπεριλαμβανομένων των δύο αγώνων που έδωσε στη Ριζούπολη) αφήνοντας αρκετά πίσω τον δεύτερο σε προσέλευση θεατών Ολυμπιακό, ο οποίος έκοψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» 336.945 εισιτήρια, κάτι που αντιστοιχεί σε μέσο όρο 19.820 εισιτηρίων.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με σύνολο 237.325 εισιτηρίων και μέσο όρο 13.185, ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη θέση με σύνολο 219.962 εισιτηρίων και μέσο όρο 12.220 (με τη Λεωφόρο πάντως να έχει αρκετά sold out διαθέτοντας βέβαια μικρότερη χωρητικότητα από τα υπόλοιπα γήπεδα) και ο Άρης στην πέμπτη θέση με σύνολο 134.078 εισιτηρίων και μέσο όρο 7.449. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βόλος ακολούθησε στην έκτη θέση με σύνολο 84.577 εισιτηρίων και μέσο όρο 4.699, κάτι που σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι επέτρεπε στα παιχνίδια απέναντι στους μεγάλους την παρουσία των εκτός έδρας οπαδών στις εξέδρες.

Η δυναμική της φετινής ΑΕΚ με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ομάδα του Αλμέιδα σε συνδυασμό φυσικά με την τρέλα των Ενωσιτών να απολαμβάνουν την ομάδα σε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια έφεραν την πρωτιά στους κιτρινόμαυρους και στα εισιτήρια. Ακόμα και σε παιχνίδια με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, στα οποία το αχανές ΟΑΚΑ δεν θα μάζευε σε αρκετά από αυτά ούτε 10.000 κόσμου, η OPAP Arena ήταν σχεδόν κατάμεστη. Και το «όπλο» της καυτής έδρας θα αποτελέσει μεγάλο ατού για την ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν, κατά την οποία επανέρχεται δεδομένα με την κατάκτηση του φετινού τίτλου και σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια όλων των ομάδων

  • ΑΕΚ 27.603 (μ.ο)
  • Ολυμπιακός 19.820 (μ.ο)
  • ΠΑΟΚ 13.185 (μ.ο)
  • Παναθηναϊκός 12.220 (μ.ο)
  • Άρης 7.449 (μ.ο)
  • Βόλος 4.699 (μ.ο)
  • ΟΦΗ 3.853 (μ.ο)
  • Παναιτωλικός 2.083 (μ.ο)
  • ΠΑΣ Γιάννινα 2.039 (μ.ο)
  • Λαμία 1.483 (μ.ο)
  • Λεβαδειακός 1.448 (μ.ο)
  • Ατρόμητος 1.361 (μ.ο)
  • Ιωνικός 1.197 (μ.ο)
  • Αστέρας 909 (μ.ο)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα