Από τα εγκαίνια, στη στέψη: Οι οκτώ μεθυστικοί μήνες της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Από τα εγκαίνια, στη στέψη: Οι οκτώ μεθυστικοί μήνες της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Απονομή ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ επέστρεψε τον Σεπτέμβρη στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και μέσα σε οκτώ μήνες πανηγύρισε στην πρώτη της σεζόν στο ολοκαίνουργιο σπίτι της την κούπα του πρωταθλήματος σε μια μεθυστική διαδρομή που δεν έχει τέλος, αλλά μόνο αρχή...

Η Ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή. Μια Ιστορία που γράφτηκε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η οποία με την επιστροφή στα πατρογονικά της εδάφη έζησε και την επάνοδο στην κορυφή της Ελλάδας. Με το τρόπαιο στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα και των ποδοσφαιριστών του το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη OPAP Arena σφραγίστηκε η στέψη της ΑΕΚ ως πρωταθλήτριας για τη σεζόν 2022-2023. Ο 13ος τίτλος μπήκε και με τη βούλα στην τροπαιοθήκη της Ένωσης, με τους εκστασιασμένους Ενωσίτες που κατέκλυσαν τη Νέα Φιλαδέλφεια να γιορτάζουν μεθυσμένοι από χαρά!

Όλα ξεκίνησαν όμως πριν από σχεδόν οκτώ μήνες. Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου, όταν η OPAP Arena άνοιγε τις πύλες της για να υποδεχθεί όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια στα μεγαλοπρεπέστατα εγκαίνια. Η μεγάλη επιστροφή στης Φιλαδέλφειας τα μέρη μετά από 19 χρόνια ήταν γεγονός και τα μάτια όλων ήταν βουρκωμένα από χαρά και συγκίνηση. Το πάντρεμα του ποδοσφαιρικού μεγαλείου με την ιστορία της ΑΕΚ έγινε με μοναδικό τρόπο, με τον άνθρωπο που έκανε πράξη την κατασκευή αυτού του στολιδιού, τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρακολουθεί κι αυτός χαρούμενος και συγκινημένος τη μετάβαση στη νέα εποχή με τον τρόπο που άξιζε σε όλο το κλαμπ.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου, η Νέα Φιλαδέλφεια θα υποδεχόταν ξανά μετά από 19 χρόνια την ομάδα της ΑΕΚ για το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς στο νέο γήπεδο. Αντίπαλος ο Ιωνικός και όλοι οι δρόμοι της πόλης ντυμένοι από νωρίς στην κιτρινόμαυρη διχρωμία φώναζαν πως η Ένωση επιστρέφει και πάλι στη γειτονιά της. Ήταν ένα ατελείωτο πάρτι αυτό το πρώτο ιστορικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό από το μεσημέρι, πολλές ώρες πριν τη σέντρα. Συνεχίστηκε στις εξέδρες και όταν ακούστηκε το σφύριγμα της έναρξης, οι κιτρινόμαυροι έβαλαν φτερά στα πόδια τους. Ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο και η ΑΕΚ με ένα πανηγυρικό 4-1 με δύο γκολ από τον«Γκάτσι», ένα από τον Λιβάι και ένα από τον αρχηγό Σέρχιο Αραούχο γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την είσοδο στο νέο της σπίτι.

Εξαρχής επιβεβαιώθηκε πόσο πολύ είχε στερηθεί η ΑΕΚ την παραδοσιακή της έδρα τόσα χρόνια. Η ορμή και η αποφασιστικότητα που έπαιρναν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα από τις εξέδρες της OPAP Arena ήταν τρομερή, με τη δίψα των Ενωσιτών να δουν την ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι να είναι ατελείωτη! Η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν σε κάθε εντός έδρας ματς ήταν καυτή και λες και έβαζαν αυτοί το πρώτο γκολ. «Το γήπεδο έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που δεν ακούς τον διπλανό σου! Πρέπει να κάνεις νοήματα. Δεν ακούγεσαι. Ζήτησα από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι γιατί και μεταξύ τους δεν ακούγονται. Γι’ αυτό και η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο 200%. Είναι ένα γήπεδο που σε συγκινεί. Όταν δίνουμε στον κόσμο το κίνητρο να είναι χαρούμενος, είναι όμορφο», είχε τονίσει ο Αλμέιδα μετά το πρώτο επίσημο ματς με τα sold out από εκεί και πέρα να διαδέχονται το ένα το άλλο και τους ΑΕΚτζήδες να είναι σε αμόκ για ένα εισιτήριο ανεξαρτήτως αντιπάλου!

Κάπως έτσι η OPAP Arena άρχισε να μετατρέπεται σε κάστρο και όλοι... έχαναν από τη Δεκελείας που έλεγαν και οι παλιοί. Υπήρχαν φυσικά και τα καρδιοχτύπια, όπως στο δεύτερο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Ατρόμητο, όπου χρειάστηκε ένα πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις για να δώσει τη νίκη με λυτρωτικό τρόπο στο τέλος. Σε ένα ματς που το πήρε ο κόσμος. Αλλά αμέσως μετά ήρθε και η επικράτηση στο πρώτο μεγάλο ματς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη όταν με τα γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον ΠΑΟΚ και έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι στη νέα της έδρα θα είναι διαφορετικά, ειδικά με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στο αχανές ΟΑΚΑ... Η ΑΕΚ έχτισε ένα σερί δέκα νικών στο πρωτάθλημα και άλλων τεσσάρων στο Κύπελλο, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ από Ιωνικό και Παναιτωλικό και με ενεργητικό 37 τερμάτων! Αριθμοί που μιλάνε από μόνοι τους για τη δυναμική της έδρας...

Η ΑΕΚ συνδύαζε νίκες με ελκυστικό ποδόσφαιρο και άνετες επικρατήσεις επί των αντιπάλων της. Το πιο κομβικό και must-win ματς από βαθμολογικής άποψης ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο καθώς ήταν εκείνο που έδωσε στους κιτρινόμαυρους τη δυνατότητα να ψαλιδίσουν κι άλλο τη διαφορά στην αντεπίθεση που είχαν ήδη ξεκινήσει για να μειώσουν την απόσταση από τους «πράσινους» που προπορεύονταν. Και εκείνο το γκολ του Πινέδα αποδείχθηκε καθοριστικό κρίνοντας το ντέρμπι υπέρ της ΑΕΚ που μπήκε ξανά δυνατά στη μάχη του τίτλου. Η φόρα πλέον με την οποία έμπαινε στο χορτάρι της OPAP Arena η... αγέλη του Αλμέιδα έφτασε το σερί νικών στις εγχώριες διοργανώσεις στα 14 παιχνίδια μετατρέποντας τη Νέα Φιλαδέλφεια ως μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη μαζί με το Πάρκχεντ της Σέλτικ. Το σερί αυτό πήρε τέλος στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-3, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Σε ένα ματς που βάσει ευκαιριών στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ θα έπρεπε να προηγείται και τουλάχιστον να μην το χάσει, αλλά παρά το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα στο νέο γήπεδο, το ηθικό δεν κλονίστηκε.

Μπορεί η ΑΕΚ να έμεινε για δεύτερο σερί ματς στην OPAP Arena χωρίς νίκη μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της κορυφής στην πρεμιέρα των play-offs, ωστόσο στην πορεία στα must-win παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟΚ που ακολούθησαν η Νέα Φιλαδέλφεια απέδειξε και πάλι τη δύναμή της με τον Τσούμπερ να δίνει τη λύση με δύο δικά του γκολ στο 3-1 επί του Άρη και την Ένωση να φτάνει σε ένα εύκολο 4-0 επί του ΠΑΟΚ παραμένοντας χέρι-χέρι μαζί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Η ισοβαθμία ωστόσο δεν της έκανε. Το ντέρμπι της Λεωφόρου δεν ανέδειξε νικητή με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να περάσει με το διπλό, πετώντας μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο εντός έδρας 0-0 με τον Ολυμπιακό, όπου παρότι ήταν ανώτερη δεν μπόρεσε να κερδίσει και να ξεφύγει στην κορυφή.

Όμως, η επιστροφή για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην πρώτη της χρονιά στην OPAP Arena, ήταν η πιο γλυκιά που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καθώς μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας στροφής η ΑΕΚ ήθελε απλά και μόνο έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με τον Βόλο για να πανηγυρίσει και τυπικά το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια! Οκτώ μεθυστικούς μήνες μετά τη γιορτή των εγκαινίων η ΑΕΚ είχε και δεύτερη γιορτή με τη στέψη του Αλμέιδα και των παιδιών του ως πρωταθλητές Ελλάδας! Η φιέστα εντός και εκτός OPAP Arena είχε πλέον ξεκινήσει, ένα ανεξάντλητο κιτρινόμαυρο πάρτι ήταν ήδη σε εξέλιξη, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδας και να στοχεύει πλέον στο απόλυτο με την κατάκτηση και του Κυπέλλου για να κάνει αυτό που ζητάει ο κόσμος της! Το νταμπλ!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα