ΕΠΟ: «Βρήκαμε elite από άλλη ήπειρο, αλλά το υπ. Εξωτερικών αδυνατούσε να βγάλει visa»

Newsroom
Ο Μπαλτάκος στα γραφεία της ΕΠΟ

bet365

Η ΕΠΟ εξήγησε με ανακοίνωσή της γιατί δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής στο ΑΕΚ-Άρης τονίζοντας πως εκείνη προσπάθησε να φέρει μέχρι και elite από άλλη ήπειρο, αλλά κόλλησε στα γραφειοκρατικά.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για να εξηγήσει γιατί δεν υπήρξε ορισμός elite ξένου διαιτητή στο ΑΕΚ-Άρης, μετά την αντίδραση του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης, και τόνισε πως ο διαιτητής που είχε βρεθεί ακύρωσε την έλευσή του, εκείνη έκανε προσπάθεια να τον αντικαταστήσει αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, αφού κανείς elite δεν δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως έγινε προσπάθεια να έρθει ακόμη και διαιτητής από άλλη ήπειρο, αλλά προέκυψε θέμα με την έκδοσή της visa του με το υπουργείο Εξωτερικών, Τέλος, τόνισε πως για όλα αυτά και για την επιστολή του Τσέφεριν δεν φέρει ευθύνη η ίδια, αλλά τρίτοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ανακοινώνουμε τα ακόλουθα.

1. Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαϊου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του.

2. Ο ορισμένος για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γερμανός διαιτητής δεν ακύρωσε την έλευση του επειδή, μετά από χρόνια, έχει αποσυρθεί από τον πίνακα διαιτητών Εlite της UEFA και ανήκει μόνο στην Γερμανική Ομοσπονδία.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια αντικατάστασης του διαιτητή που ακύρωσε, αλλά απέβη άκαρπη, αφού ουδείς Ευρωπαίος διαιτητής Elite ή Α’ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

4. Καταβλήθηκε προσπάθεια πρόσκλησης διαιτητή Elite από άλλη Συνομοσπονδία και βρέθηκε διαιτητής αυτής της κατηγορίας, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι η έκδοση visa για τον διαιτητή αυτόν ήταν αδύνατη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι η επιστολή Τσέφεριν οφείλεται σε υπαιτιότητα τρίτων, όχι της ΕΠΟ, σε αυτή δε την επιστολή επαινείται και εξαίρεται η προσπάθεια της ΕΠΟ για την πρόσκληση Elite διαιτητών».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα