Σένκεφελντ: Οι αμυντικές επιδόσεις του ηγέτη Μπαρτ κόντρα στην ΑΕΚ

Σένκεφελντ: Οι αμυντικές επιδόσεις του ηγέτη Μπαρτ κόντρα στην ΑΕΚ

Οι αμυντικές επιδόσεις του ηγέτη Σένκεφελντ που διέπρεψε κόντρα στην ΑΕΚ

bet365

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ διασώθηκε από την κατά γενική εικόνα κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ και είχε τεράστια συνεισφορά στην διατήρηση του μηδέν στην άμυνα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του απέναντι στην ΑΕΚ, όμως παρ' όλα αυτά μπόρεσε να κρατήσει το 0-0 στην Λεωφόρο και μαζί μ' αυτό την πρώτη θέση και το προβάδισμα που έχει στην ισοβαθμία για τον τίτλο.

Παράλληλα, επέκτεινε το αήττητο σερί του στους τρεις μήνες πλέον, αφού έχει να ηττηθεί από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 30 Ιανουαρίου, στο οποίο μάλιστα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το πρώτο κιόλας μέρος λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη κι έχασε έτσι τελικά με 1-0.

Σ' αυτά κομβικό ρόλο έπαιξε ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός διασωθέντας από το παιχνίδι της Λεωφόρου από την μεριά των «πρασίνων».

Τα πεπραγμένα του Σένκεφεντ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού

senkefelnt_gacinovic

Ο Ολλανδός στόπερ είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού και ακόμη και σε τέτοια παιχνίδια που η απόδοση της ομάδας δεν είναι καλή, είναι εκεί για να διαφυλάξει τα «νότα» της.

Σ' ένα ματς που είχε τρομερό ρυθμό, ένταση και πολλές μονομαχίες, ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα έχοντας 7/10 αμυντικές μονομαχίες και μάλιστα χωρίς καν να υποπέσει σε φάουλ, όταν ο Μάγκνουσον, αλλά και οι δύο στόπερ της ΑΕΚ, Μουκουντί και Βίντα αντίκρισαν όλοι κίτρινες κάρτες.

Σίγουρα το στυλ του, που του αρέσει να πηγαίνει στην επαφή και στο physical παιχνίδι, ταίριαζε στα στάνταρ του παιχνιδιού αυτού και σε συνδυασμό με την πολύ καλή αντίληψη που έχει τον βοήθησε να ξεχωρίσει.

Ο Σένκεφελντ τελείωσε το παιχνίδι με 12 κοψίματα, όταν κατά μέσο όρο όλη τη σεζόν κάνει μόλις 2,66. Άλλη μία φορά φέτος έφτασε το νούμερο αυτό, ήταν στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό.

Μάλιστα, ένα εξ' αυτών των κοψιμάτων ίσως αποδειχθεί κομβικό για την φετινή χρονιά των «πρασίνων», αφού απέτρεψε την εκτέλεση του Γαλανόπουλου, που έγινε από πολύ πλεονεκτική θέση, να φτάσει στην εστία του Μπρινιόλι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός έκανε επίσης 12 ανακτήσεις της μπάλας, οι δύο στο μισό του αντιπάλου, αλλά και δύο απομακρύνσεις.

Η προσπάθειά του να βοηθήσει και στο κομμάτι της ανάπτυξης

senkefelnt_zuber.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με το πρέσινγκ της ΑΕΚ στο κομμάτι της ανάπτυξής του. Ακόμη κι αν τελικά ήταν η ομάδα που είχε οριακά την κατοχή στο παιχνίδι (52%-48%), είχε θέματα στο να φέρει με ασφάλεια την μπάλα μπροστά.

Η ανάπτυξη των «πρασίνων» συνήθως ξεκινάει από τα στόπερ και τον Ρούμπεν, κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό στο παιχνίδι αυτό με την αντιμετώπιση της ΑΕΚ.

Σκεφτείτε πως ο Σένκεφελντ, που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, είχε μόλις 27/33 πάσες (82% ποσοστό επιτυχίας) και 7 απώλειες της μπάλας, όταν κατά μέσο όρο φέτος έχει 53,5 πάσες (το ποσοστό επιτυχίας του φτάνει στο 94,3%) και τέσσερις απώλειες ανά ματς. Το πρέσινγκ της ΑΕΚ εμπόδιζε τους παίκτες του Παναθηναίκού να ανεβάζουν την μπάλα από πίσω, αλλά ακόμη και όταν εκείνοι το κατάφεραν αυτό, τους δημιουργούσε δύσκολες συνθήκες στο να αλλάξουν πάσες με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερα λάθη.

Όταν το πρόβλημα αυτό ανιχνεύτηκε, οι «πράσινοι» γύρισαν στο plan-b που ήταν οι μακρινές πάσες, κάτι που έχουν εφαρμόσει σε όλα τα παιχνίδια με την ΑΕΚ φέτος. Ο Σένκεφελντ είχε 3/3 μακρινές μπαλιές ενώ έκανε και τρία progressive runs, δηλαδή κουβάλησε τρεις φορές την μπάλα προς το μισό ή την εστία του αντιπάλου (ανάλογα και το από που ξεκινάει κάθε φορά ο παίκτης), όταν αυτό δεν το κάνει κατά μέσο όρο ούτε μισή φορά (0,47) σε κάθε ματς.

Η δυσκολία αυτή του Παναθηναϊκού να εφαρμόσει το positional game που έχει συνηθίσει να παίζει ήταν κι αυτή που τον οδήγησε να είναι λιγότερο απειλητικός, αλλά και να μην έχει τον έλεγχο του αγώνα κι αυτό ήταν κάτι που υπογράμμισε και ο ίδιος ο Ολλανδός στόπερ στις δηλώσεις του στο Gazzetta μετά το ματς. Ανέφερε πως το να έχει η ομάδα την μπάλα στα πόδια της είναι η «δύναμή μας» και πως έπρεπε να παίξει πιο πολύ με την μπάλα στην κατοχή της για να έχει περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσει ευκαιρίες και άρα και να κερδίσει και το ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα