Η τρίτη θέση ωφελεί σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ και γι’ αυτή θα παίξει στη Λεωφόρο

Η τρίτη θέση ωφελεί σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ και γι’ αυτή θα παίξει στη Λεωφόρο

bet365

Η τρίτη θέση είναι άκρως σημαντική για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν, καθορίζει τον προγραμματισμό όλης της χρονιάς και την ευρωπαϊκή πορεία του, γι’ αυτό ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί να περιμένει. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει…

Στο τελευταίο στάδιο της σεζόν της ανοικοδόμησης για τον ΠΑΟΚ, πιο πολύ κι απ' τα αποτελέσματα ή τη διαχείριση των ενενηντάλέπτων, ενόψει τελικού, σημασία έχει η πυξίδα να 'ναι στραμμένη στην ορθή κατεύθυνση.

Για τον ΠΑΟΚ η πυξίδα (πρέπει να) δείχνει προς την τρίτη θέση και μένει να κριθεί μέσα στα επόμενα τρία ματς των play-offs της Stoiximan Super League η ανθεκτικότητά του στο να τη διατηρεί στην ορθή κατεύθυνση.

Πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος πρέπει να είναι η εξασφάλιση του «καλού» ευρωπαϊκού εισιτηρίου, που θα κάνει πιο εύκολο το καλοκαίρι και θα ορίσει το μέλλον της ομάδας στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς, δεν αντέχει δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία στα ευρωπαϊκά κύπελλα κι όπως πολύ σωστά έγραψε ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου «οφείλει να σέβεται και τα εκατομμύρια που φέρνει το ποδόσφαιρο». Τα έξτρα χρήματα έρχονται από πορείες, όπως η περσινή, στην Ευρώπη.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet είναι ΕΝΑ ματς όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα. Τελεία και παύλα.

Για οποιοδήποτε ελληνικό τοπ-κλαμπ, ο ρεαλιστικός στόχος πρέπει να παίζουν όσα περισσότερα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ, οτιδήποτε άλλο (από τρίτος στο πρωτάθλημα) έλθει, θα 'ναι ο ορισμός της δυσάρεστης έκπληξης. Ευχάριστης έκπληξης, άμα βγει τρίτος και κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Σε μια σεζόν ανοικοδόμησης, που ξεκίνησε με αποτυχία στην Ευρώπη και την έλλειψη έξτρα χρημάτων στο μπάτζετ, ο «Δικέφαλος» θα έχει καταφέρει εκτός από τα αγωνιστικά οφέλη να έχει τοποθετήσει στην κουβέντα και στην εξίσωση ονόματα όπως του Κωνσταντέλια, του Κουλιεράκη, του Κοτάρσκι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σε αντιδιαστολή με ότι συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο στην τριλογία σε πρωτάθλημα-κύπελλο και το πρόσφατο ματς για τα play-offs, το γιατί «θέλει» να πάρει πράγματα στον αυριανό αγώνα της Λεωφόρου, έρχεται προφανής: Βαθμοί.

Τα φετινά play-offs δεν επιτρέπουν χαλάρωση σε κανένα σημείο, στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν καλά, άλλωστε το γκολ που δέχθηκε στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με εκείνο το πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πάνω χέρι στη «μάχη» για την τρίτη θέση

Με τρεις αγώνες μέχρι το τέλος των play-offs, ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι δεν πρέπει να πάρει λιγότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό στα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς, με Παναθηναϊκό και Βόλο, ώστε με νίκη στην Τούμπα να προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» στην τελική βαθμολογία ή αν ισοβαθμήσει μαζί του κερδίζοντάς τον στο τέλος, να τερματίζει 3ος και να πάρει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα τον οδηγήσουν να παίξει τα πρώτα παιχνίδια στον 3ο προκριματικό γύρο 10 και 17 Αυγούστου.

Και κάτι τελευταίο. Μιας και πιάσαμε τα της Ευρώπης, ας θυμηθούμε ποιος είναι ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ για τον αυριανό αγώνα στη Λεωφόρο. Για όσους δεν το γνωρίζουν ή τους διαφεύγει ο Άγγλος Κρεγκ Πόουσον είναι ο διαιτητής που το καλοκαίρι του 2019 έκανε τα πάντα, ώστε ο Άγιαξ να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στην αλήστου μνήμης «σφαγή του Άμστερνταμ», όπου έδωσε τρία πέναλτι υπέρ της ολλανδικής ομάδας.

Ο «Δικέφαλος» ξαναβρήκε τον Πόουσον στο δρόμο του, το φθινόπωρο του 2020 στο Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1, όπου και πάλι καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του (ο Άγγλος σφύριξε και στο Μίντιλαντ-ΠΑΟΚ 1-0), οπότε έχει κακά προηγούμενα μαζί του. Κυρίως, δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία...

Πάντως, μην ανησυχείτε, στη Μικράς Ασίας δεν επιλέγουν την τακτική του Ολυμπιακού και επιμένουν να λένε «όχι» στην τοξικότητα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.