Άρης: Ντράπηκε και η ντροπή!

Άρης: Ντράπηκε και η ντροπή!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τη νέα απίστευτη αλλοίωση του αποτελέσματος σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που στα 3 τελευταία ντέρμπι παίρνει τη νίκη με φαλτοσφυρίγματα.

Τα τελευταία χρόνια έρχονται στην Ελλάδα να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές. Όσο τα παιχνίδια του Άρη με τον ΠΑΟΚ τα σφύριζαν κορυφαίες σφυρίχτρες και διαιτητές από τα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας ή και ο Μάντεν από την Σκωτία ο Άρης είτε κέρδιζε είτε στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση, το παιχνίδι έληγε ισόπαλο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε νίκες φέτος με Ούγγρο διαιτητή που μέτρησε ένα πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ ως κανονικό γκολ και αφού νωρίτερα το ανύπαρκτο πέναλτι του Σβαμπ το έβγαλε ο Κουέστα.

Αλλοίωση με φαλτοσφυρίγματα…

Νίκησε με έναν Σουηδοιρακινό ρέφερι που ο Μπένετ τον έφερε από πρωτάθλημα που δεν υπάρχει VAR και στο VAR ορίστηκε ο… γνωστός Αλβανός με τις γνωστές πλέον ιστορίες στην γειτονική χώρα. Και πάλι ανύπαρκτο πέναλτι και άκυρο γκολ που ξεκινάει από οφσάιντ. Είχε κερδίσει και πάλι με…λάθη του τεράστιου Λευκωρώσου Κουλμπάκοφ. Ανύπαρκτο πέναλτι και επιθετικό φάουλ. Είχε ισοφαρίσει με ανύπαρκτο πέναλτι με Πολωνό ρέφερι. Τότε που ακούσαμε ότι πρώτα βρίσκει μπάλα ο Μπουσέ και μετά τον Ίγκανσον, άρα είναι πέναλτι, ενώ φέτος ο κ. Μπαλτάκος μας είπε ότι του… είπε ο Μπένετ ότι αν πρώτα βρει μπάλα και μετά τον Φαμπιάνο δεν υπάρχει παράβαση! ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! Γιατί δεν μας λένε ότι ο κανονισμός λέει πως ο ρέφερι θα δίνει αυτό που συμφέρει τον αντίπαλο του Άρη. Κάθεστε και γράφετε κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου και χαζομάρες. Ορίστε η λύση σε 2 σειρές! Έτσι και αλλιώς αυτό εφαρμόζεται χωρίς ντροπή και τσίπα!

3 πέναλτι στα 3 τελευταία ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ και δεν έδωσε το μαρς στον Κουλιεράκη!

Χθες ο ΠΑΟΚ παίρνει 3ο πέναλτι στα 3 τελευταία παιχνίδια με τον Άρη και προφανώς επειδή ήταν κανονικό, η αλλοίωση έπρεπε να υπάρξει με το πέναλτι και αποβολή του Κουλιεράκη στον Ματέο Γκαρσία που (δεν) είδε και δεν σφύριξε ο Αγκάγιεφ, αλλά ούτε και ο…Αζέρος Βαρίστας! Μπορείτε να δείτε το τράβηγμα της φανέλας του Ματέο Γκαρσία από τον Κουλιεράκη στην παρακάτω φωτογραφία. Όταν υπάρχει VAR μπορείτε να σκεφτείτε για ποιο λόγο δεν σφυρίζεται αυτό το πέναλτι; Υπάρχει 1 στο εκατομμύριο αν ήταν ανάποδα η φάση να μην σφυρίζονταν και να μην έπαιζε με 10 ο Άρης από το 30;

πεναλτι

Διαφορά των δύο ομάδων η διαιτησία…

Είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί φέτος. Η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα είναι αυτό ακριβώς. Όσα λάθη και να έχει κάνει φέτος ο Άρης στον σχεδιασμό του, όσα λάθη και αν έκανε ο Πίρσμαν χθες, όσα σωστά ή λάθος και αν έκανε ο Τερζής, όσο κακή και αν ήταν ως ομάδα ο Άρης την φετινή σεζόν η μοναδική του διαφορά είναι η αντιμετώπιση από την διαιτησία.

Γιατί τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ τα διορθώνει η σφυρίχτρα με ανθρώπινα λάθη που δεν βλέπουν ούτε στην οθόνη του VAR, ενώ τα λάθη των παικτών του Άρη ακόμα και όταν δεν είναι λάθη τα μετατρέπει σε γκολ για τον αντίπαλο (γκολ Ίγκανσον μετά από φάουλ Κουλιεράκη, πέναλτι Σβαμπ στο Βικελίδης που είναι ανύπαρκτο).

Μόνο στα 3 μεταξύ τους παιχνίδια έχει διαμορφωθεί το αποτέλεσμα από την σφυρίχτρα. Χρειάζεται κάτι άλλο; Να μιλήσω για ποδόσφαιρο; Να μιλήσω για συστήματα; Να μιλήσω για ανάπτυξη και build up;

Είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει φέτος με τον Άρη. Από το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό και το πέναλτι που δεν δίνεται στον Ιτούρμπε μέχρι και χθες. Είναι το μεγαλύτερο και βασικότερο πρόβλημα της διοίκησης του Θόδωρου Καρυπίδη. Αν θέλει, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν θα πρέπει να ενισχυθεί σε αυτόν τον τομέα. Και για να δείτε ότι είμαι τίμιος, ένα πράγμα ζητάω από τους συμπολίτες. Να δεχθούν να έχουν την αντιμετώπιση, που είχε ο Άρης φέτος και το…ανάποδο! Ζητάω πολλά ενδεχομένως. Ίσως πάλι και όχι… Ο Λουτσέσκου βέβαια αυτή την φορά δεν μίλησε για τον ρέφερι. Ανέλαβε η…επικοινωνία. Ακούσαμε ότι δεν υπάρχει πέναλτι και κόκκινη και ότι ο Αγκάγιεφ ήταν πολύ καλός! Ο καλύτερος θα πω εγώ και έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο κ. Μπένετ. Να σφυρίξει 50-50 βρε. Δε νομίζω να σκεφτήκατε τίποτα άλλο! Άλλωστε αυτό θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε ουδέτερος οπαδός. Σίγουρα όλοι θα πουν ότι δεν υπήρξε κανένα πέναλτι και καμία αποβολή στην φάση του 30. Τι όχι; Ντράπηκε και η ντροπή πλέον…

ΥΓ1 Γυάλινο μπουκάλι βρήκε στο κεφάλι τον βοηθό μπροστά στην θύρα 4, αλλά προφανώς δεν ήταν και τόσο σημαντικό θέμα. Ίσως γιατί ήταν…Γεωργιάδη και όχι οι παραδοσιακές Μαλαματίνες που καρφώνονταν στα κόρνερ. Είμαι βέβαιος ότι ο παρατηρητής και ο διαιτητής τα έχουν γράψει στο φύλλο αγώνα! Τι όχι;

ΥΓ2 Ο Άρης θα σφραγίσει μαθηματικά την ευρωπαΐκή έξοδο την Τετάρτη με τον Βόλο και μετά θα έχουμε να γράψουμε πολλά για τη επόμενη μέρα στην ομάδα, αν και επαναλαμβάνω ότι ο Καρυπίδης πρέπει να κάνει μεταγραφές αλλού. Γιατί ο Καμαρά αποβλήθηκε και πάλι και θα πάει να δει το ΠΑΟ-ΑΕΚ και το Παναιτωλικός-Λεβαδειακός και θα νομίζει ότι ο μόνος παίκτης που δέχεται κόκκινες είναι αυτός. Ακόμα και σε μία δίκαιη δεύτερη κίτρινη, υπάρχει αδικία αν ο κανονισμός εφαρμόζεται μόνο για εσένα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΦΕΤΟΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ Ο ΑΡΗΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20. Κατά τα άλλα είναι το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Να ξέρετε όμως ότι πάντα υπάρχει και Θεία δίκη… Παντού!

YΓ3 Τυχαίο προφανώς το γεγονός ότι τα μόνιτορ στο γήπεδο της Τούμπας στα δημοσιογραφικά, αλλά και στην σουίτα των ανθρώπων του Άρη, έχασαν την σύνδεση με το συνδρομητικό κανάλι στην φάση της ανατροπής του Ματέο από τον Κουλιεράκη. Συμβαίνουν αυτά σε ζωντανή μετάδοση. Απλά έτυχε σε αυτή την φάση και δεν θέλω να είστε καχύποπτοι. Αμάν πια! Άντε και καλό μήνα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!