Συνεχίζεται το… όποιος αντέξει, αφού ο Παναθηναϊκός άντεξε!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Συνεχίζεται το… όποιος αντέξει, αφού ο Παναθηναϊκός άντεξε!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο Gazzetta για την καλύτερη ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να λυγίσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κράτησε την ισοβαθμία, αλλά και όλη την πίεση.

Πόσες φορές δεν μιλήσαμε για το βάθος στο ρόστερ της ΑΕΚ που κάνει την διαφορά για αυτήν στο φετινό πρωτάθλημα. Με τον Αραούχο, τον Πινέδα, τον Σιμάνσκι και τον Αμραμπάτ εκτός αρχικού σχήματος κατέβηκε να παίξει τον τελικό η ΑΕΚ. Μέσα στο ματς έχασε νωρίς και τον μοναδικό διαθέσιμο δεξιό μπακ, τον Ρότα (ο Σιντιμπέ είναι έτσι κι’ αλλιώς στα πιτς) και στην πορεία και τον Γιόνσον. Ε, και, κανένα πρόβλημα. Η ΑΕΚ έκανε τις απουσίες και την… ατυχία δύναμη και μπήκε στη Λεωφόρο για να νικήσει. Δεν τα κατάφερε αν και ήταν καλύτερη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερη του ΠαναθηναΪκού. Πώς να νικήσεις όμως τον Παναθηναϊκό αν δεν μπορείς να του βάλεις γκολ. Και στον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι γνωστό ότι φέτος βάζεις γκολ μόνο με αίτηση.

Βεβαίως η ΑΕΚ τις είχε τις στιγμές, την σταμάτησαν όμως τα δοκάρια, ο Μπρινιόλι, η αστοχία και η κακή τελική πάσα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστες στιγμές, κυρίως από στημένα, ούτε αυτός βρήκε τρόπο να σκοράρει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλά. Το είπε και ο Ιβάν και το απέδωσε στην πίεση που είχε η ομάδα του, στο στρες. Και το ερώτημα είναι μπορεί ο Παναθηναϊκός να την διαχειριστεί αυτή την πίεση στα δύο επόμενα ντέρμπι, με ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, Τετάρτη και Κυριακή αντίστοιχα.

Δεν θα είναι εύκολο. Ειδικά το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ είναι στα μάτια μου βουνό. Ο Παναθηναϊκός είναι κατάκοπος, έχει μόλις δύο μέρες ξεκούρασης για να συνέλθει και είναι άγνωστο ποιοι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Ιβάν και 100% έτοιμοι, από αυτούς οι οποίοι έπαιξαν ή αποχώρησαν με ενοχλήσεις. Από αυτούς που δεν έπαιξαν βασικοί σήμερα ο Ιβάν μπορεί να βάλει βασικούς στην πραγματικότητα δύο, από επιλογή και όχι από ανάγκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. τον Ιωαννίδη και τον Μαντσίνι. Αντίθετα ο Αλμέιδα τουλάχιστον τέσσερις (Πινέδα, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Αμραμπάτ) κόντρα στον Ολυμπιακό. Η διαφορά στο βάθος του ρόστερ ίσως να φανεί, όπως επίσης και το λάθος του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας ματς με τον Βόλο. Από την άλλη μπορεί να μετρήσει η ανθεκτικότητα του Παναθηναϊκού σε όλη την χρονιά. Οσο κι’ αν φωνάζουν κάποιοι για τύχη, σχεδόν επτά μήνες στην κορυφή δεν μένεις από τύχη.

Είναι αδύνατο προφανώς να κάνεις εκτίμηση για την τελική έκβαση και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο «τελικός» του πρωταθλήματος μας οδηγεί στην… παράταση και ενδεχομένως και στα… πέναλτι. Αν τα καταφέρουν και οι δύο αυτοί την εβδομάδα και πάρουν δύο τρίποντα, τότε και η… παράταση θα έχει τελειώσει ισόπαλη και θα χρειαστούμε την τελευταία αγωνιστική και τα… πέναλτι για να μάθουμε τον φετινό πρωταθλητή. Διόλου απίθανο σενάριο βεβαίως εδώ που φτάσαμε. Το θέλαμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αρκεί να το αντέξουμε μέχρι τέλους και να το διαχειριστούμε, όπως το διαχειρίστηκαν χθες οι δύο προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων μετά τη λήξη του ντέρμπι. Ετσι ναι, ας κριθεί και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της τελευταίας αγωνιστικής το ποιος θα πάρει αυτόν τον τίτλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.