Μαντσίνι: Οι δημιουργικές του αρετές έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» του Βόλου (vids)

Μαντσίνι: Οι δημιουργικές του αρετές έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» του Βόλου (vids)

Μαντσίνι: Οι δημιουργικές αρετές του «ξεκλείδωσαν» το παιχνίδι με τον Βόλο

bet365

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι επανήλθε στην βασική ενδεκάδα απέναντι στον Βόλο κι έβγαλε αντίδραση κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό και «ξεκλειδώνοντας» το παιχνίδι με την ομάδα της Μαγνησίας.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι ήταν ο πιο καθοριστικός παίκτης του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα Βόλο, αφού χάρη στις δικές του ασίστ οι «πράσινοι» μπόρεσαν να επικρατήσουν με 2-0 επί της ομάδας της Μαγνησίας, να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουν να βρίσκονται πάνω από την ΑΕΚ, έστω και με την υπέρ τους ισοβαθμία.

Ο Αργεντινός εξτρέμ, που στο παιχνίδι με τον Βόλο, πήρε τον ρόλο του επιτελικού μέσου αντικαθιστώντας τους Τσέριν και Μπερνάρντ, που παίζουν συνήθως εκεί και δίνοντάς τους πολύτιμες ανάσες για το ντέρμπι της Κυριακής, αποκτήθηκε τον χειμώνα έναντι αρκετών χρημάτων γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Επειδή πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, προσαρμοσμένη ήδη στην ελληνική πραγματικότητα, ικανό να δώσει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις, κάτι που λατρεύει ο Γιοβάνοβιτς να έχουν οι παίκτες του σαν δυνατότητα. Μέχρι στιγμής ο Μαντσίνι έχει αγωνιστεί ως εξτρέμ και στις δύο πλευρές, έχει αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός μέσος, αλλά και ως επιτελικός χαφ.

Την ώρα λοιπόν που ο Παναθηναϊκός είχε πετάξει ήδη το πρώτο 45λεπτο χωρίς να καταφέρει να ανοίξει το σκορ και ετοιμαζόταν να επιβαρυνθεί ψυχολογικά με ακόμη μεγαλύτερη πίεση και άγχος, ήρθαν δύο δικές του ασίστ, που ήταν ουσιαστικά πάρε-βάλε, να καθαρίσουν... την μπουγάδα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Αυτές όμως ήταν απλώς το επιστέγασμα μίας συνολικά εξαιρετικής εμφάνισης στο δημιουργικό κομμάτι.

Το ρεκόρ καριέρας στην δημιουργία και η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού

mancini

Η μεταφορά του Μαντσίνι στον χώρο του κέντρου του έδωσε σημαίνοντα ρόλο στo επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, αφού περνούσαν περισσότερες μπάλες από τα πόδια του σε σχέση με το όταν παίζει στα άκρα.

Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε αυτή την αλλαγή θέσης κι απέδειξε την ικανότητά του να γίνεται επιδραστικός απ' όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αυτή τη φορά από κείνη του επιτελικού μέσου.

Αρχικά έκανε ρεκόρ καριέρας σε xAssists φτάνοντας τις 1,02, έναν δείκτη που δείχνει την αξία των ευκαιριών που δημιουργεί ένας παίκτης με τις πάσες του που οδηγούν σε τελική προσπάθεια. Μάλιστα, οι δύο ασίστ οι οποίες έδωσε χθες αποτελούν επίσης ρεκόρ καριέρας σ' ένα παιχνίδι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι δύο ασίστ που έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» που έθεσε ο Βόλος στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης Wyscout, ο Μαντσίνι πραγματοποίησε τις περισσότερες πάσες που έχει κάνει ποτέ σε παιχνίδι του στην Ελλάδα φτάνοντας τις 62, οι 50 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες έχοντας ένα ποσοστό ύψους 81%. Σκεφτείτε πως την φετινή σεζόν κατά μέσο όρο δίνει 40,6 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 70,5%.

Αυτό συνέβη γιατί ο ίδιος κινούνταν συνεχώς στο γήπεδο, ζητούσε την μπάλα και τις ευθύνες που έφερνε η κατοχή της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έλαβε και τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλο παιχνίδι την φετινή σεζόν (48).

Μάλιστα έκανε το κορυφαίο του ματς και σε ενέργειες την φέτος πραγματοποιώντας 87, 57 εκ των οποίων ήταν επιτυχημένες δηλαδή το 66% αυτών. Ο μέσος όρος του φέτος στον τομέα αυτό; Φτάνει τις 72,2 τέτοιες ανά αγώνα με ποσοστό επιτυχίας 56,3%.

Κάτι άλλο που φαντάζει λίγο παράταιρο ήταν πως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι σε γεμίσματα από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, ενώ δεν αγωνίστηκε στα «φτερά» σ' αυτό το ματς που είναι πιο συνηθισμένο να επιχειρείς πολλές τέτοιες προσπάθειες. Είχε 4/6 γεμίσματα (67% ποσοστό επιτυχίας), ενώ ποτέ ξανά δεν είχε καταφέρει να κάνει τέτοιο αριθμό γεμισμάτων συνδυάζοντας κι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Κι αν αυτά δεν φαντάζουν αρκετά, είχε ακόμη:

  • 4/9 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου
  • 2/5 πάσες στην μεγάλη περιοχή
  • 4 shot assists (η τελευταία δράση ενός παίκτη που φέρνει τον συμπαίκτη του σε θέση να εκτελέσει)
  • 5 επαφές στην μεγάλη περιοχή
  • 2 progressive runs (όταν ένας παίκτης που κουβαλά την μπάλα και την φέρνει κοντά στην περιοχή του αντιπάλου)

Ο Μαντσίνι έβγαλε... αντίδραση αφού είχε μείνει στον πάγκο

Ο Αργεντινός πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση ποδοσφαιριστή στον φετινό Παναθηναϊκό που έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του την φετινή σεζόν, αφότου έμεινε για ένα ή περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός ενδεκάδας στα παιχνίδια με τον Άρη, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στον αγώνα με τον Βόλο κάνοντας αυτή τη μεγαλοπρεπή εμφάνιση κι έβαλε έτσι στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» ενόψει ΑΕΚ.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη πρόσφατα και με τον Μπερνάρντ, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη και στην συνέχεια έκανε με Ολυμπιακό (σ' όλο το παιχνίδι) και με ΠΑΟΚ (στο πρώτο μέρος) ίσως τις καλύτερές του εμφανίσεις.

Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μίας διαδικασίας που υπάρχει στις υγιείς ομάδες και η οποία βασίζεται στην δικαιοσύνη του προπονητή. Ένα χαρακτηριστικό που έχει σε τεράστιο βαθμό ο Γιοβάνοβιτς και το οποίο αγαπούν οι παίκτες επάνω του. Όταν ξέρεις πως παίζουν κάθε φορά αυτοί που αξίζουν περισσότερο καταλαβαίνεις πως το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσεις την απόδοσή σου στο γήπεδο και μετά εκείνος θα σου δώσει την ευκαιρία σου να επιστρέψεις στην βασική ενδεκάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα