Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: Δημιουργός ο Μαντσίνι, σκόρερς οι φορ και τώρα... τελικός με ΑΕΚ (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι «έγραψε» τις δυο πρώτες ασίστ του με την πράσινη φανέλα, οι Ιωαννίδης και Σπόραρ «καθάρισαν» στις αρχές του β' ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα με 2-0 από το Βόλο και τώρα περιμένει ως επικεφαλής της βαθμολογίας την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Βόλος - Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου ξεκίνησε με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός μπακ ο Άλχο, αριστερός ο Πίρινεν, Σιέλης και Λούνα οι δύο στόπερ. Τσοκάνης, Γκάγι, Μεταξάς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Τσίρινος και Ντέλετιτς πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία των «πρασίνων». Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και ο Σάρλια με τον Μάγκνουσον στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό «φτερό» ο Βέρμπιτς, στο δεξί ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

«Βραχυκύκλωσε» ο Παναθηναϊκός

Ο Βόλος περίμενε τον Παναθηναϊκό στο αμυντικό του τρίτο, οι «πράσινοι» δεν είχαν συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, γρήγορες μεταβιβάσεις και ποιοτικές ενέργειες στις επιθέσεις τους και παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές και αξιόλογες στιγμές για να σκοράρουν.

Στο 4' και το 8' τα σουτ του Κώτσιρα και του Μάγκνουσον εκτός περιοχής πέρασαν άουτ και στο 17' ο Μαντσίνι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σούταρε εντελώς άστοχα αν και αμαρκάριστος εντός περιοχής. Στο 34' μετά από στατική φάση ο Κότνικ νίκησε τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια ο Βέρμπιτς έκανε «τσαφ» και δεν κατάφερε να κάνει σωστό τελείωμα.

Το «τριφύλλι» δεν πήρε τίποτα από το Σλοβένο στο αριστερό «φτερό», ο Ιωαννίδης δεν κέρδισε καμία προσωπική μονομαχία ενώ και οι τρεις κεντρικοί χαφ, έκαναν μόνο τα απαραίτητα με την μπάλα στα πόδια. Πως να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός φάσεις; Πόσω μάλλον όταν στο επιθετικό τρίτο οι επιλογές ήταν βιαστικές, πρόχειρες και χωρίς την απαιτούμενη ποιότητα.

Ο Βόλος χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα κράτησε με ευκολία το μηδέν, βάζοντας ξανά δύσκολα στον μεγάλο του αντίπαλο.

Μαντσίνι «σέρβιρε», σέντερ φορ «ήπιαν» και ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο!

Ήταν δεδομένο πως όσο θα περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο το άγχος θα βάραινε τα πόδια του Παναθηναϊκού. Αυτή η υπόθεση, πάντως, μπήκε άμεσα στην άκρη. Στα 15'' με το «τριφύλλι» να ανοίγει το σκορ. Ο Κώτσιρας είδε το κενό στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, ο Μαντσίνι έφυγε από τα δεξιά και με υπέροχη συρτή μπαλιά έδωσε στον Ιωαννίδη ένα εύκολο γκολ. Ο Έλληνας σέντερ φορ από κοντά πέτυχε το 7ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Οι «πράσινοι» πήραν τα πάνω τους, έψαξαν και το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς και το πέτυχαν στο 65'. Πάλι δημιουργός ο Μαντσίνι. Ο Αργεντινός σέντραρε από δεξιά, ο Σπόραρ με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 2-0 και έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει αλλαγές για να φρεσκάρει και τους υπόλοιπους βασικούς ενόψει του μεγάλου «τελικού» κόντρα στην ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο.


MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Μαντσίνι. Με τις πρώτες του ασίστ με την φανέλα του Παναθηναϊκού, με επαφές «πάρε-βάλε» για τους συμπαίκτες του έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Βόλου. Τέλεια συρτή διαγώνια μπαλιά για τον Ιωαννίδη στο 1-0, υπέροχη σέντρα για το κεφάλι του Σπόραρ στο 2-0. Μεγάλο παιχνίδι από τον Αργεντινό εξτρέμ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Κώτσιρας. Σε ένα τόσο «κλειστό» παιχνίδι, κάθε επαφή παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Έλληνας δεξιός μπακ έβγαλε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και δημιούργησε τις προϋποθέσεις στον Μαντσίνι για να πασάρει στον Ιωαννίδη.

Στην ίδια κατηγορία και ο Ιωαννίδης που πέτυχε ακόμη ένα κρίσιμο γκολ στη φετινή σεζόν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βόλος μπήκε στο παιχνίδι για να «καταστρέψει», μόνο για να «ταμπουρωθεί», δεν κατάφερε να εμφανίσει τις δημιουργικές αρετές που έχει στο σύνολό του και ολοκλήρωσε το ματς χωρίς την παραμικρή ευκαιρία μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι μέχρι να έρθει το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην αρχή του ματς ο Οζέγκοβιτς έκανε επαφή μέσα στη περιοχή υπό καλές συνθήκες αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία και δεν έκανε ούτε τελική.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος στο πρώτο ημίχρονο χάρισε δύο κίτρινες κάρες, άρα την αποβολή στον Σιέλη για δύο μαρκαρίσματα ορισμό της κάρτας. Κατά τα λοιπά δεν έκανε κάποιο άλλο μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στα play-offs και περιμένει να δει υπό ποιές προϋποθέσεις θα παίξει τον μεγάλο «τελικό» της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, περιμένοντας ένα «δώρο» από τον ΠΑΟΚ. Ό,τι και να γίνει, πάντως, θα πάει ως πρωτοπόρος τουλάχιστον. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάνιελ Μαντσίνι με δύο ασίστ, από ένα γκολ οι δύο του σέντερ φορ(Ιωαννίδης-Σπόραρ), εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης(46' Μπαριέντος), Γκάγι(67' Σι), Μεταξάς(82' Oικονομόπουλος), Τσιρίνος(67' Πιρές), Ντέλετιτς(79' Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ(74' Πούχατς), Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Ρούμπεν, Τσέριν(68' Τσοκάι), Μαντσίνι, Βέρμπιτς(68' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος(60' Μπερνάρντ), Ιωαννίδης(60' Σπόραρ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα