Wyscout: Η υψηλή δημιουργία του Μαντσίνι, η διορατικότητα του Κώτσιρα και το υπέροχο δεύτερο γκολ

Wyscout: Η υψηλή δημιουργία του Μαντσίνι, η διορατικότητα του Κώτσιρα και το υπέροχο δεύτερο γκολ

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Wyscout: Η υψηλή δημιουργία του Μαντσίνι, η διορατικότητα του Κώτσιρα και το υπέροχο δεύτερο γκολ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ρεκόρ δημιουργίας του Ντάνιελ Μαντσίνι στο Βόλο, την πάσα που... ξεκλείδωσε το πούλμαν και το γκολ του Σπόραρ ως προϊόν απόλυτης ομαδικής συνεργασίας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο Βόλο και μάλιστα με τρόπο πειστικό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκούρασε αρκετές και σημαντικές μονάδες ενόψει ΑΕΚ και για το παιχνίδι της δεκαετίας θα έχουμε τον χρόνο και τις ευκαιρίες να τα πούμε τις επόμενες ημέρες.

Στο σημερινό σημείωμα με την βοήθεια του Wyscout θα σταθούμε σε κάποια επιμέρους στοιχεία της επικράτησης του Τριφυλλιού στο Πανθεσσαλικό.

Τα... πάρε-βάλε και το ρεκόρ του Μαντσίνι

Σε αντίθεση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου των play-offs στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός την... πάτησε, χθες το απόγευμα στη Θεσσαλία, βρήκε ποιοτικές επαφές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Για την ακρίβεια ευτύχισε να έχει πολύ ποιοτικές επαφές, οι οποίες είχαν την σφραγίδα του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Ο Αργεντινός εξτρέμ στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δημιούργησε δύο ''πάρε-βάλε'' ευκαιρίες για τους σέντερ φορ της ομάδας του και παράλληλα έκανε ρεκόρ δημιουργίας στη καριέρα του, καθώς ποτέ μέχρι και χθες δεν είχε ''φτιάξει'' δύο ευκαιρίες με τόσο υψηλό συντελεστή xAssists στο ίδιο παιχνίδι.

Η υπέροχη συρτή μεταβίβαση στον Φώτη Ιωαννίδη και εκεί που στέλνει την μπάλα να συναντήσει την κίνηση του Έλληνα φορ γίνεται γκολ 71 φορές στις 100(0.71xGoals) και η σέντρα για το κεφάλι του Σπόραρ 23 στις 100(0.23xGoals), με τον Σλοβένο στράικερ να έχει πιο δύσκολο έργο από τον Ιωαννίδη αλλά να ευστοχεί με κεφαλιά απέναντι στον Κότνικ.

φφφ

Ο Μαντσίνι για ακόμη ένα παιχνίδι αποδεικνύεται καθοριστικός και φαίνεται πως του ταιριάζει περισσότερο, δίνει πιο πολλά πράγματα όταν αγωνίζεται στο δεξί και όχι στο αριστερό ''φτερό'' της επίθεσης.

Ο Κώτσιρας είδε το λάθος, τον χώρο και έφτιαξε τον Μαντσίνι

Σε παιχνίδια όπως το χθεσινό που ο αντίπαλος περιμένει καλά κλεισμένος, κάθε επαφή είναι σημαντική. Κάθε λάθος θα πρέπει να γίνεται άμεσα αντιληπτό και αξιοποιήσιμο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η αμυντική τετράδα του Βόλου στερείται ισορροπίας στις αποστάσεις.

Ο αριστερός μπακ Πίρινεν έχει ανοίξει πάρα πολύ για να πέσει πάνω στον Παλάσιος, χωρίς να έχει εντοπίσει την κίνηση του Μαντσίνι ανάμεσα στις γραμμές. Αυτό το κενό το εντόπισε έγκαιρα ο Γιάννης Κώτσιρας που σε φάση ανάπτυξης της ομάδας του παίζει ως τρίτος στόπερ.

Ο Έλληνας αμυντικός με την ιδανική μπαλιά έβγαλε στον χώρο τον Αργεντινό εξτρέμ και του έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσει το γκολ για τον Φώτη Ιωαννίδη.

ko

Η τέλεια ομαδική κίνηση

Πάμε και στο δεύτερο γκολ. Όταν ο Βόλος ήταν κλεισμένος στα 2/3 του γηπέδου ένας από τους τρόπους για να διασπαστεί αυτή η άμυνα είναι η άμεση μεταφορά της επίθεσης από την μία πλευρά στην άλλη, για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι χώροι.

Από τα αριστερά όπου ξεκίνησε την επίθεσή του ο Παναθηναϊκός με Χουάνκαρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, η μπάλα με ταχύτητα πέρασε από τον άξονα και έφτασε στα δεξιά στον Μαντσίνι.

fff

Εκεί ο 27χρονος άσος είχε όλο τον χρόνο αλλά και τον χώρο να φέρει την μπάλα στο δεξί, να σημαδέψει και να δώσει στον Σπόραρ την δυνατότητα να τελειώσει το παιχνίδι.

Η μπάλα πέρασε από τα περισσότερα πόδια του συνόλου, το τέλειο ομαδικό γκολ, ακόμη μια υπενθύμιση της δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.