Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε σκληραγωγημένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που πρέπει»

Newsroom
Ιβάν Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ πως ο Παναθηναϊκός είναι μια σκληραγωγημένη ομάδα και πως επιστρέφει εκεί που πρέπει.

Αναλυτικά ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Τούμπα, ανέφερε τα εξής:

Για τις τρεις σερί μεγάλες νίκες και αν είναι το διπλό στην Τούμπα σήμερα η πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα: «Η ισοπαλία με τον Βόλο ήρθε και μπορεί να συμβεί. Όταν μία ομάδα είναι από την αρχή πρώτη στο πρωτάθλημα πρέπει να ξεπερνάει κάθε τέτοιο αποτέλεσμα. Ήταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς. Καταφέραμε μετά να κερδίσουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Όσον αφορά τη σημασία της νίκης. Όσο περνάνε τα παιχνίδια τόσο μεγαλύτερη σημασία έχουν. Κερδίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και αν η ομάδα του τριφυλλιού είναι η πιο σκληραγωγημένη στο πρωτάθλημα: «Είμαστε μια σκληραγωγημένη ομάδα. Το στυλ των παικτών, ο τρόπος που δουλεύουν και το πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα δείχνει ότι έχουμε αυτόν τον χαρακτήρα. Είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που βρισκόμαστε εκεί. Είναι μια ισχυρή βάση για τα επόμενα χρόνια που έρχονται. Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά και με σταθερά βήματα επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι. Οι παίκτες μου πιστεύουν στους εαυτούς τους. Είμαστε ένας πολύ μεγάλος οργανισμός και οι παίκτες μου τα έχουν πάει πολύ καλά».

Για το αν έπαιξε ρόλο στον εγωισμό των παικτών του τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο: «Θέλω να σας πω ότι σαν ομάδα έχουμε τεράστιο σεβασμό στον ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει πολύ καλά. Διεκδικεί τίτλους. Πάντα η έδρα της Τούμπας είναι δύσκολη γι΄ όλες τις ομάδες. Δεν έχουν σχέση αυτά τα παιχνίδια με τα ματς του Ιανουαρίου. Τότε ήμασταν σε μια περίοδο που δεν παίζαμε καλά. Ο ΠΑΟΚ τότε ήταν πιο καλός και μας απέκλεισε από τον θεσμό του Κυπέλλου, που ο Παναθηναϊκός πρέπει να πηγαίνει μέχρι το τέλος σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν μπορούμε να γυρίζουμε πίσω όμως στην φάση που βρισκόμαστε. Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Οι ομάδες είναι κοντά η μία στην άλλη όσον αφορά στην ποιότητα. Οι τρεις βαθμοί στο σημερινό παιχνίδι είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό στόχο. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε που κερδίσαμε το παιχνίδι. Όσον αφορά τον Τάισον ξέρουμε την ποιότητα του».

Για το άγχος που είχαν οι παίκτες όσο περνούσαν τα λεπτά των καθυστερήσεων: «Αν ήξερα πιστέψτε με δεν θα είχα άσπρα μαλλιά (σ.σ. γέλια). Είναι δύσκολο αυτό. Αυτή η τελευταία περίοδος των καθυστερήσεων δεχθήκαμε αρκετή πίεση. Εμείς πάντα έχουμε πλάνο γι΄ αυτές τις φάσεις, αλλά όταν υπάρχει αυτή η πίεση για τη νίκη μας κάνει να λειτουργήσουμε περισσότερο ανασταλτικά απ΄ όσο χρειάζεται και να υπάρχει δικαιολογημένος πανικός. Βέβαια είναι ένα θέμα αυτό και δεν είναι ευχάριστο. Είναι μια εμπειρία για μας που θα την κουβαλήσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Μέχρι ένα σημείο μπορώ να καταλάβω στους παίκτες μου. Επειδή από τη στιγμή που ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ όλο αυτό που συνέβαινε ήταν εκτός λογικής ποδοσφαίρου. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι όλα όσα συνέβησαν το παιχνίδι έκαναν αυτούς που το είδαν να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Εμείς βέβαια είμαστε λίγο παραπάνω».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Είναι πολύ καλή η ερώτησή σας. Το κίνητρο έπαιξε ρόλο, αλλά και ο ΠΑΟΚ από το 70΄ και μετά έπαιξε με τεράστιο κίνητρο. Αν το έβλεπε κάποιος θα έλεγε ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Είχαν τρομερό κίνητρο και οι δύο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός από εμάς και εμείς λόγω του σκορ που είχαμε από το γκολ του Ιωαννίδη θέλαμε να τελειώσει ο χρόνος. Δεν ξέραμε καν πόσες καθυστερήσεις θα παιχτούν. Ούτε ξέραμε πόσα λεπτά παίξαμε μετά το πέναλτι. Δεν μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πού κρίθηκε. Ίσως το αποτέλεσμα που θέλαμε τόσο πολύ δημιούργησε ένα παιχνίδι που άλλαζαν συνεχώς οι ισορροπίες».

Για το αν συμφωνεί με τον πανηγυρισμό του Ιωαννίδη: «Δεν ξέρω τι έκανε ο Φώτης. Να είστε σίγουροι ότι έχουμε υψηλούς στόχους και πίεση, αλλά δεν είμαστε ομάδα που θέλει να προκαλέσει. Δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Δεν αισθάνομαι ότι θέλουν σαν ομάδα να δημιουργήσουμε εντάσεις και να προκαλέσουμε. Το καταλαβαίνετε από τις δηλώσεις τις δικές μου και των παικτών. Δεν είμαστε ομάδα που προσπαθεί να προκαλέσει και δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Δεν θέλουμε να έρθει κάποιος στην έδρα μας και να μας προκαλέσει. Είμαστε εναντίον κάθε κίνησης που μπορεί να προκαλέσει. Δεν έχω δει ειλικρινά. Και ο Αϊτόρ δεν είναι παιδί που προκαλεί. Στην δική μου εποχή είχαμε λίγο παραπάνω μαγκιά, αλλά αυτά δεν τα κάνουν οι παίκτες μου. Το άθλημα είναι ζωντανό, αλλά αυτό το ξεχωρίζουμε από το να προκαλέσουμε. Το πιο καλό υγιές κομμάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι πρωταγωνιστές. Οι παίκτες και οι προπονητές. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ζούμε σε μια καλή εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς η κάθε ομάδα θα πάρει αυτό που αξίζει. Τα γήπεδα είναι γεμάτα. Θυμηθείτε ότι πριν δύο χρόνια δεν υπήρχε καθόλου κόσμος στο γήπεδο».

Για το αν έχει κάποιος εκ των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού προβάδισμα: «Έχουμε πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος και όλα είναι δύσκολα. Είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Δεν έχει κανείς κάποιο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα