ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Φώτης... Ολισαντέμπε και φουλ για τίτλο!

bet365

Σε ματς - απίστευτο θρίλερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει 2-1 τον ΠΑΟΚ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Φώτης Ιωαννίδης στο 90' +1', θυμίζοντας... Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο ίδιο γήπεδο πριν από 19 χρόνια. Οι Πράσινοι έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και κρατούν την τύχη στα χέρια του για την κατάκτηση του τίτλου.

Τι ματσάρα ζήσαμε στην Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό να… «αποδρά» και να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη του τίτλου και με τον ΠΑΟΚ να μένει με την πίκρα ότι η πολύ καλή εμφάνιση του δεν του έδωσε ούτε έναν βαθμό, που τον δικαιούταν βάσει της απόδοσής του, κυρίως, στο δεύτερο μισό του ντέρμπι.

Το τελικό σκορ του ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στην Τούμπα

Οι επιλογές Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς

Με δεδομένες τις απουσίες του Κάλεντ Νάρεϊ και του Ζόαν Σάστρε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε στο ξεκίνημα του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές.

Ο Λευτέρης Λύρατζης ξεκινάει στο δεξιό άκρο της άμυνας και δίπλα στον Ίνγκι Ίνγκασον θα δούμε τον Γιάννη Κάργα, αντί του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Στον άξονα ο Τιάγκο Ντάντας θα είναι ο παρτενέρ του Ντάγκλας Αουγκούστο, με τον Τάισον να καλύπτει την απουσία του Κάλεντ Νάρεϊ και τον Νέλσον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του νικηφόρου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μοναδικό νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ήταν ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, που είχε αντικαταστήσει στο 14' τον Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Τρεις μεγάλες φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά!

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ξεκίνησε ως αριστερός ακραίος, με τον Τάισον σε ρόλο επιτελικού μέσου, κι από τα αριστερά ο 20χρονος δημιούργησε στο 3ο λεπτό την πρώτη επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ζίβκοβιτς να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Σπόραρ (11’) με τον Σλοβένο από την πάσα του Μπερνάρ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι και να στέλνει την μπάλα να περάσει βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ντέρμπι. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό, αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να βγαίνει μόνος φάτσα με τον Μπρινιόλι και τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να αντιδρά σωστά σώζοντας την εστία του με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Μπερνάρ άνοιξε το σκορ στην Τούμπα

Η βολίδα Μπερνάρ έβαλε μπροστά τους «πράσινους»

Οι δυο ομάδες πήγαν σε πιο σετ παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τις πρώτες μπάλες, επιδιώκοντας να βγάλει εκτός αγώνα τον Αουγκούστο, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει σχεδόν μονοδιάστατα να απειλεί με Ράφα Σοάρες και Γιάννη Κωνσταντέλια από την αριστερή πλευρά.

Στο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ οι «πράσινοι» απάντησαν με γκολ! Στο 38ο λεπτό ήταν η στιγμή του Μπερνάρ. Η μπάλα στρώθηκε από… σπόντα στα πόδια του Βραζιλιάνου, που με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας τον Παναθηναϊκό (0-1) μπροστά στο σκορ. Ήταν το δεύτερο γκολ του Μπερνάρ στο πρωτάθλημα, που βρήκε δίχτυα ξανά μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Ο Αουγκούστο ισοφάρισε προσωρινά για τον ΠΑΟΚ

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ σ’ όλο το β’ μέρος

Οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε να βγάλουν αντίδραση. Όμως, στο 43ο λεπτό ο Αουγκούστο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή είδε την μπάλα να καταλήγειο στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έψαξε στα πρόσωπα έμπειρων ποδοσφαιριστών, όπως ο Αντρέ Βιεϊρίνια που πέρασε στο ματς με την έναρξη του β’ μέρους, αντί του Λευτέρη Λύρατζη, να βρει αντίδοτο στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού, που από το λάθος του Κάργα έφτασε κοντά στο 0-2 με τον Κοτάρσκι να νικάει τον Σπόραρ στη μοναδική καλή στιγμή των «πράσινων» σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος.

Από την ενέργεια του Τάισον και την σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Ολιβέιρα απείλησε με κεφαλιά, ωστόσο ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση (54’), με την πίεση του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο να φέρνει και την έκρηξη στις κερκίδες της Τούμπας.

Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Σάντσες που έπαιζε με κίτρινη κάρτα και τον «σημάδευαν» οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πέρασε μαζί με τον Κώτσιρα και τον Μαντσίνι στη θέση του Παλάσιος και με την συμπλήρωση 70 λεπτών στο ματς άλλαξε φορ (Ιωαννίδης αντί Σπόραρ).

Ο Τάισον συνέχισε σε υψηλό τέμπο να βάζει δύσκολα για την άμυνα του Παναθηναϊκού, στο β’ μέρος είχε συμπαραστάτη τον συμπατριώτη Αουγκούστο, με το «τριφύλλι» να δείχνει να έχει ξεμείνει από βενζίνη... Την ίδια ώρα ο Λουτσέσκου ανακάτευε κι άλλο την τράπουλα με την είσοδο των Ελ Καντουρί και Τόμας, αλλά κυρίως με την έξοδο του Ράφα Σοάρες. Ο Ζίβκοβιτς πήγε να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά τον Τάισον και ο Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ο Ιωαννίδης με πέναλτι χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Ισοφάρισε ο Αουγκούστο, απάντησε ο Ιωαννίδης

Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος Ντάγκλας Αουγκούστο έφερε το ντέρμπι της Τούμπας στα ίσια στο 85ο λεπτό. Ο Μπράντον Τόμας έκανε την πάσα, ο Σένκεφελντ έδιωξε η μπάλα που στρώθηκε ιδανικά στον Αουγκούστο που με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Το ντέρμπι δεν είχε τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση από την «άσπρη βούλα», με τον Ιωαννίδη να βάζει εκ νέου μπροστά τους «πράσινους» (1-2) στο 89ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει και αυτός στο σημείο του πέναλτι, στη φάση του έκτου λεπτού των καθυστερήσεων, αλλά ο Μπράντον Τόμας ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά οι «ασπρόμαυροι» (μέχρι και ο Κοτάρσκι) εγκαταστάθηκαν μπροστά στην εστία του Μπρινιόλι, χάθηκαν ευκαιρίες, ωστόσο οι «πράσινοι» έμειναν όρθιοι μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Ζίμπερτ.

MVP: Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε το σθένος και το θάρρος, κυρίως κρύο αίμα, να πάρει την μπάλα στο 90ο λεπτό, να την στήσει στην «άσπρη βούλα» και να την στείλει στα δίχτυα, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό μια σπουδαία νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ντάγκλας Αουγκούστο και Τάισον ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι του γηπέδου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολιβέιρα για τον ΠΑΟΚ και ο Σάντσες για τον Παναθηναϊκό μοιράζονται τον τίτλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 48’ η μπάλα από κοντρόλ του Σπόραρ βρίσκει το χέρι του Κάργα, ο VAR (Μανούχος) δεν κάλεσε τον Ζίμπερτ συμφωνώντας με την απόφαση του Γερμανού ρέφερι, με τον Μανούχο να τον καλεί να πάει στο VAR και να δίνει τελικά το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού κρίνοντας αντικανονικό το πάτημα του Ζίβκοβιτς στον Μαντσίνι. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Αουγκούστο από τον Κλεϊνχέισλερ, αλλά η φάση εξετάστηκε για το οφσάιντ που ήταν στο ξεκίνημα της φάσης ο Μπράντον Τόμας. Στο τέλος χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Κουρμπέλη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα. Με σασπένς, ένταση, πάθος, μέχρι το… 116’ και στο τέλος τον Παναθηναϊκό να φεύγει με ένα πολύτιμο τρίποντο απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που βάσει της εικόνας του δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί), Ντάντας (68’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Τόμας)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν (81’ Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα