O Φώτης... ντύθηκε Μανώλης και ο Παναθηναϊκός έκανε πέρασμα τίτλου!

O Φώτης... ντύθηκε Μανώλης και ο Παναθηναϊκός έκανε πέρασμα τίτλου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Φώτης... ντύθηκε Μανώλης και ο Παναθηναϊκός έκανε πέρασμα τίτλου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τη... καρυδάτη νίκη του Παναθηναϊκού στη Τούμπα, τον νέο Ολισαντέμπε που είναι Έλληνας και το μάθημα του δευτέρου μέρους.

Δεκαεννιά χρόνια μετά. Παρά δύο ημέρες. 25 Απριλίου 2004 τότε, 23 Απριλίου 2023, απόψε. Τότε ήταν ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε που στο 90'... ξεκλείδωνε μια νίκη τίτλου στη Τούμπα για τον Παναθηναϊκό, στο σήμερα είναι ο Φώτης Ιωαννίδης που σε ολόκληρη την σεζόν έχει βάλει τη... φανέλα του Πολωνού επιθετικού, σκοράρει στο τέλος υπερκαθοριστικά γκολ και δεν θα μπορούσε να μην το κάνει ακόμη μία φορά.

Το έχει, φαίνεται, η ποδοσφαιρική του μοίρα. Εκεί που η ισοπαλία έμοιαζε να έρχεται, εκεί που φαινόταν πως το Τριφύλλι θα πλήρωνε πολύ ακριβά την οπισθοχώρησή του στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρος, την χαμένη ευκαιρία του Σπόραρ και την αδυναμία του να κρατήσει την μπάλα, ήρθε ο διεθνής στράικερ να κάνει δύο ενέργειες μεγάλης κλάσης. Να τσιμπήσει την μπάλα σε μια φάση που έμοιαζε χαμένη και έπειτα να αναλάβει την εκτέλεση, στο πιο κρίσιμο πέναλτι μέχρι τώρα στη σεζόν. Ιδανικό σουτ, δεν πιανόταν εκεί που έστειλε την μπάλα και... λύτρωση!

Το Τριφύλλι έκανε μια απόλυτα καρυδάτη νίκη απόψε στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο γιατί πήρε αυτό που ήθελε και παραμένει σε ρόλο οδηγού στο φετινό πρωτάθλημα αλλά γιατί κατάφερε να βγάλει αντίδραση σε ένα σημείο του παιχνιδιού που όταν δέχεσαι γκολ σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι είναι σύνηθες να... κόβονται τα πόδια. Πόσω μάλλον όταν παίζεις στη Τούμπα.

Είναι ακόμη πιο σημαντικό το αποψινό πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που και η ΑΕΚ άλωσε το Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όπως πήγε το ματς, έφτασε πολύ κοντά στο να γκρεμιστεί από τη κορυφή. Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, δύο αγωνιστικές πριν από ντέρμπι που όπως φαίνεται θα κρίνει πολλά. Για ακόμη μία φορά έδειξε ατσάλινο χαρακτήρα, βρήκε την λύση στο τέλος και... ξέρανε όσους περίμεναν να την κάνει τη γκέλα.

Σίγουρα το ''διπλό'' θα είχε μεγαλύτερη αξία αν έβαζε το Τριφύλλι μπροστά από την ΑΕΚ με +2, αλλά αυτό το πρωτάθλημα που είναι μια κούρσα για δύο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το βράδυ της 30ης Απριλίου στη Λεωφόρο. Όλα στην ώρα τους, όμως.

Ένα ένα τα βήματα, μιας και ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και ο Παναθηναϊκός την έχει πατήσει ήδη μια φορά. Από κει και πέρα, και όσον αφορά την εικόνα του αγώνα;

Το κορυφαίο ημίχρονο του Μπερνάρντ με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετό για να βάλει μπροστά το Τριφύλλι στο σκορ. Ο Βραζιλιάνος ήταν μαγικός, έφτιαξε ένα έτοιμο γκολ στον Σπόραρ που αστόχησε, σκόραρε με φοβερό σουτ και ήταν αυτός ο Μπερνάρντ που περιμένουν όλοι στο ''πράσινο στρατόπεδο''. Από την στιγμή που στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Σπόραρ δεν το... καθάρισε το ματς με το δεύτερο χαμένο τετ-α-τετ, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και κλείστηκε αναίτια.

Μάλιστα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης είχε 28% κατοχή, δείγμα της αδυναμίας του να παίξει. Το παιχνίδι με την... φωτιά έφερε την ισοφάριση από τον Αουγκούστο αλλά ο Ιωαννίδης έκανε και πάλι την δουλειά! Τα όσα ακολούθησαν ήταν βγαλμένα από θρίλερ.

Όλος ο Παναθηναϊκός μέσα στη περιοχή για αρκετή ώρα, αυτοθυσία, σώματα να πέφτουν πάνω στην μπάλα για να κόψουν τα σουτ και τις κεφαλιές, πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με στρατηγική, τακτικές και ατομική ποιότητα. Καρδιά, ψυχή και γενναιότητα έβγαλε το Τριφύλλι και κράτησε με νύχια και με δόντια ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Πραγματικά τεράστιο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.