Ολυμπιακός: Το τελευταίο... μαξιλαράκι με οδηγό το αστείρευτο πάθος του Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Το τελευταίο... μαξιλαράκι με οδηγό το αστείρευτο πάθος του Βαλμπουενά

bet365

Last chance για τον Ολυμπιακό αυτό το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο όπου άπαντες θα πρέπει να βγάλουν το πάθος και το πείσμα του Ματιέ Βαλμπουενά! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 21.00 στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε ένα ντέρμπι χωρίς... αύριο για τους γηπεδούχους. Σε μία τελευταία ευκαιρία, ένα τελευταίο μαξιλαράκι για τον Ανιγκό και τους παίκτες του σε σχέση με το φετινό Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1 ενώ είναι στο -6 από την κορυφή και έχοντας απέναντί τους την ΑΕΚ που τους απέκλεισε στο Novibet Κύπελλο.

Με μία ενδεχόμενη νίκη μπορεί να φέρουν... τούμπα την κατάσταση. Με ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα από ποτέ. Μπορεί κανείς να πάρει κλίμα και από τις δηλώσεις του Γάλλου τεχνικού στη COSMOTE: «Αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας. Δεν υπάρχει άλλο τζόκερ. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αλλά νομίζω πως αν δεν νικήσουμε αυτό το ματς η συνέχεια θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για μας.

Αυτό είπα και στους παίκτες, στην ομιλία μου στις αρχές της εβδομάδας, πως από όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει τις τελευταίες εβδομάδες αυτό είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Παίξαμε μαζί τους και στο Κύπελλο και νικήσαμε στην έδρα μας, αλλά χάσαμε στη δική τους. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό.

Ο Ανιγκό

Το σίγουρο είναι πως θα είναι δύσκολο γιατί παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Επίσης σίγουρο είναι πως δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να νικήσουμε. Είναι ο μοναδικός μας δρόμος και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». Άρα η νίκη είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και είναι κάτι που φυσικά ξέρουν καλά στις τάξεις του Ολυμπιακού ειδικά σε αυτή τη χρονική περίοδο ενώ ακολουθεί μετά αγωνιστική την Τετάρτη με ματς εκτός έδρας με τον Άρη.

Θέλετε το απόλυτο παράδειγμα; Είναι ο Βαλμπουενά

Ναι ο Ματιέ Βαλμπουενά στα 39 του δεν είναι για να παίζει τόσο πολύ. Δεν είναι για να αγωνίζεται στο φουλ ή να παίρνει συνεχόμενα ματς ή να βγάζει 90λεπτα. Ναι προφανώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σε έντονο ρυθμό άντε να πάει ένα ημίχρονο σε τοπ ένταση. Παρόλα αυτά ο Βαλμπουενά είναι όλα όσα πρέπει να πρεσβεύει ένας παίκτης στο γήπεδο.

Είναι ο οδηγός για όλους. Ο απόλυτος οδηγός για τους συμπαίκτες του. Το σωστό και το απόλυτο παράδειγμα πάθους, πίστης, πείσματος και αυταπάρνησης στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον αγώνα θα χρειαστεί και άλλα πράγματα.

Όπως πχ περισσότερες βοήθειες στον άκρως ποιοτικό Ινμπόμ Χουάνγκ. Όχι επιπολαιότητες ή αμυντικές... χαζομάρες και φυσικά μεγάλη ουσία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Όχι... νεκρά αγωνιστικά διαστήματα όπως είχε για παράδειγμα στο Novibet Κύπελλο στο ξεκίνημα του β' μέρους.

Και βέβαια θα χρειαστεί και την ανάλογη διαχείριση και από τον πάγκο και από τους παίκτες στη ροή του ματς. Ειδικά στο β' μέρος και βέβαια πάντα σε συνάρτηση με τις συνθήκες του αγώνα που θα γίνει σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη και με έναν αντίπαλο την ΑΕΚ που επίσης θα θέλει περισσότερο από ποτέ τη νίκη.

Υ.Γ. Ορισμένοι φίλοι και αναγνώστες δεν κατάλαβαν σωστά τις σκέψεις μου για το θέμα του Γκατούζο. Το ξαναγράφω λοιπόν πως έχω τις αμφιβολίες μου για τον Ιταλό τεχνικό αλλά δεν λαμβάνω ούτε εγώ ούτε εσείς οι αναγνώστες ή οι φίλοι του Ολυμπιακού τις τελικές αποφάσεις σε ένα club.

Υ.Γ. 2 Έχω επισημάνει πως κατ' εμέ πρώτα κλείνει τεχνικός διευθυντής και μετά προπονητής. Ο Ανιγκό με τις δηλώσεις του έδειξε πως ασχολείται με το θέμα του προπονητή σε έναν διπλό ρόλο (τεχνικός διευθυντής / προπονητής). Να δούμε λοιπόν που θα κάτσει η... μπίλια.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.