Ολυμπιακός: Όσο κομβικό είναι το φινάλε της σεζόν, άλλο τόσο είναι και το «χτίσιμο» της επόμενης

Ολυμπιακός: Όσο κομβικό είναι το φινάλε της σεζόν, άλλο τόσο είναι και το «χτίσιμο» της επόμενης

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς νιώθει πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, το οποίο όμως θα δείξουν πολλά για τη συνέχειά του και για φέτος και για του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά για τα Play-Offs με 2 αγωνιστικές υποσημειώσεις. Πρώτον υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» για το αποτέλεσμα και δεύτερον σε αυτή τη φάση η ΑΕΚ δεν θα προσεγγίσει με τον ίδιο τρόπο με το Novibet Κύπελλο το παιχνίδι όπου εκεί ήθελε να κάνει διαχείριση μετά από ένα 3-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός επίσης πηγαίνει σε έναν αγώνα όπου ξέρει ότι θα χρειαστεί και αποφασιστικότητα και ένταση αλλά και τρεξίματα και ως προς το κέντρο του αλλά και γενικότερα. Άρα δεν θα είναι μία εύκολη και απλή... μάχη. Θα είναι ένα ακόμα σπουδαίο ματς για τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του.

Ένα ακόμα ματς - κλειδί για τη συνέχειά του στο Πρωτάθλημα. Και ένας αγώνας στον οποίο ο Ανιγκό θα βασιστεί ξανά στα γνώριμά του πρόσωπα. Σε παίκτες όπως οι Εμβιλά (εάν είναι ΟΚ με την ίωσή του), Ινμπόμ Χουάνγκ, Βαλμπουενά και Φορτούνη. Ακόμα και στους Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα.

Ο Γκατούζο

Οι δύο διαφορετικοί δρόμοι που παίζουν όμως τον πλέον σημαντικό ρόλο

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση που βρίσκεται έχει δύο άκρως καθοριστικές παραμέτρους κατ' εμέ. Νο1 το πως θα τελειώσει τη χρονιά του ο Ολυμπιακός. Άλλο πράγμα η 2η θέση, άλλο η 3η και γενικά το τι πλασάρισμα θα έχει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ανιγκό είναι στο -6 από την πρώτη θέση. Είναι σημείο - κλειδί το που θα κλείσει τη σεζόν. Με ποιον τρόπο θα την ολοκληρώσει καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές αναμετρήσεις στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1.

Όσο σημαντικό είναι αυτό το κλείσιμο της χρονιάς άλλο τόσο είναι και πως θα αρχίσει το... χτίσιμο της επόμενης είτε αυτό αφορά επιτελικές θέσεις (πχ τεχνικό διευθυντή) είτε έχει να κάνει με τον επόμενο προπονητή. Είναι δηλαδή στο ίδιο level σπουδαιότητας απλά τώρα προέχει το πρώτο. Το πως θα τελειώσει αγωνιστικά η χρονιά για την ομάδα.

Σα να βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι. Δύο σημαντικότατοι δρόμοι αλλά και διαφορετικοί. Που θα δείξουν όμως το τι να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό και τι διαδρομή θα έχει.

Στον Ολυμπιακό φέτος η αλήθεια είναι πως ο κόσμος σε αρκετές περιπτώσεις δεν έδειξε υπομονή όμως από την άλλη απογοητεύτηκε από τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και την πορεία στο Πρωτάθλημα. Κυρίως ο Ολυμπιακός καλείται να δει το τι δεν έκανε καλά φέτος για να το αλλάξει για τη νέα χρονιά. Και αυτό για να συμβεί θα χρειαστεί και να τελειώσει όσο πιο ιδανικά γίνεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και να φτιάξει μία πολύ καλή... βάση για του χρόνου.

Υ.Γ. Το θέμα Γκατούζο έχει δύο όψεις, όπως κάθε θέμα στη ζωή. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην άποψη. Προσωπικά είχα και έχω τις αμφιβολίες μου για τον συγκεκριμένο προπονητή, ωστόσο - εκτός του ότι δεν παίρνω ούτε εγώ ούτε εσείς αποφάσεις σε μία ομάδα αλλά όσοι είναι στον οργανισμό της και τον ζουν καθημερινά και έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από κάθε άλλον - μετράει πάντα το κριτήριο πάνω στο οποίο λαμβάνεται μία απόφαση, τα δεδομένα και φυσικά μετά ανάλογα κρίνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Υ.Γ. 2 Ο Μοντέστο από το περασμένο καλοκαίρι στη Μόντσα και η Λίνα Σουλούκου πλέον CEO στη Ρόμα. Δύο στελέχη που αναδείχθηκαν από τον Ολυμπιακό αλλά είχαν φυσικά και δυνατότητες / ικανότητες και μεγάλη προοπτική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.