Ολυμπιακός: Οι 4 βασικοί λόγοι που ήρθε το «διαζύγιο» με τον Χάμες

Ολυμπιακός: Οι 4 βασικοί λόγοι που ήρθε το «διαζύγιο» με τον Χάμες

Ο Χάμες

bet365

Ο Χάμες και ο Ολυμπιακός βρέθηκαν σε ένα αγωνιστικό... αδιέξοδο λόγω της κατάστασης του παίκτη κυρίως το τελευταίο διάστημα. Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έριξε τίτλους τέλους με τον Ολυμπιακό που είχε το δικαίωμα έως τον Μάιο να ενεργοποιήσει και τυπικά το 1+1 του συμβολαίου του. Για να φτάσουμε έως εδώ υπήρξε μία σειρά από γεγονότα σε σχέση με τον Χάμες και την ομάδα. Να δούμε λοιπόν 4 βασικούς λόγους.

1. Οι αρκετοί και μαζεμένοι τραυματισμοί του: Την ώρα που υπήρχε μία αίσθηση και εικόνα πως ο Χάμες θα ήταν ΟΚ για τη Λεωφόρο στο Gazzetta είχαμε επισημάνει στις 8 Απριλίου το μείον για τον Κολομβιανό που από τις 13 Φλεβάρη και μετά με τους τραυματισμούς του και τα προβλήματα ετοιμότητάς του είχε μόλις 3 συμμετοχές στη Stoiximan Super League 1 έως τότε.

Από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό από τα μέσα περίπου του Φλεβάρη (σε έναν αγώνα με τους Αγρινιώτες όπου πάντως είχε καλή και πειστική εμφάνιση) μέχρι και την αποχώρησή του έπαιξε σε μόλις 4 αγώνες στην ελληνική Λίγκα. Ένας πολύ μικρός αριθμός αγώνων και ενώ οι τραυματισμοί του τον επηρέασαν και ως προς την εικόνα του στο ματς στη Λεωφόρο όπου ήταν ιδιαίτερα κακός.

2. Το μέτριο έως κακό 2ο μισό της σεζόν: Σε αντίθεση με το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό που έως και τα μέσα της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα καλό η συνέχεια για τον Χάμες δεν ήταν ανάλογη. Το 2ο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για τον Κολομβιανό σταρ ήταν από μέτριο έως κάκιστο και σίγουρα έπαιξε ρόλο. Ο Χάμες που στον Ολυμπιακό είχε 23 αγώνες με 5 γκολ και 6 ασίστ.

3. Το ύψος του συμβολαίου και ο πήχης που ήταν ψηλά: Το συμβόλαιο του Χάμες ήταν επιπέδου Μαρσέλο στον Ολυμπιακό. Μαζί με τα μπόνους έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ. Δεν είναι ένα καθόλου μικρό ποσό και ενώ για παίκτη του επιπέδου του Χάμες Ροντρίγκες. Έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο πήχης είναι πάντα ψηλά.

4. Το γεγονός ότι έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς»: Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το παιχνίδι στη Λεωφόρο στην ήττα των Πειραιωτών με 2-0 υπήρξε και - σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν - μία στάση του Χάμες που δεν έβγαλε θετικό πρόσημο εντός του Οργανισμού του Ολυμπιακού, μέσα στην ομάδα δηλαδή. Είχε αντιδράσει και πιο παλιά - επί Μίτσελ - σε αλλαγή του και το έκανε και τώρα με αφορμή την αντικατάστασή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου δεν είχε μία καλή στάση και αντίδραση παρότι ο Ανιγκό είχε μιλήσει μαζί του πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και του είχε δείξει πόσο ποντάρει πάνω του η ομάδα.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και την επόμενη μέρα υπήρξε σχετική αντίδραση του Κολομβιανού που δεν ολοκλήρωσε το προπονητικό του πρόγραμμα ενώ τη Μεγάλη Τρίτη δεν ήταν στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Ένας σταρ σαν τον Χάμες δεν είναι πάντα εύκολη περίπτωση αλλά σε αυτή τη φάση φάνηκε να βάζει το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Σε μία λογική του έπρεπε να παίζει ανεξάρτητα με τις εμφανίσεις του. Πάντως και ο Ολυμπιακός και ο ίδιος στις ανακοινώσεις τους έγραψαν τα καλύτερα ο ένας για τον άλλον.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα