Ολυμπιακός: Ο Χάμες, τα 5 εκατ. ευρώ στη Ραγιάν και οι στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας (vids)

Ολυμπιακός: Ο Χάμες, τα 5 εκατ. ευρώ στη Ραγιάν και οι στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας (vids)

Το 2023 είναι πια μπροστά μας όμως σε ένα 2022 όπου ο Ολυμπιακός πήρε το Πρωτάθλημα (την περασμένη σεζόν) είχε στην αμέσως επόμενη χρονιά ένα δύσκολο ξεκίνημα όπου μετά τον α' γύρο τον βρήκε στο -12 από την κορυφή. Το 2022 ωστόσο δέσποσαν μεγάλες μεταγραφές όπως των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός θεωρήθηκε απόλυτα λογικά και σωστά ως μία εκ των σπουδαιότερων κινήσεων από ελληνική ομάδα διότι ήρθε στη χώρα ματς στα 31 του έχοντας φορέσει τις φανέλες των Ρεάλ, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου και ακόμα και Μονακό και Έβερτον.

Πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 2014, με ευρωπαϊκούς τίτλους με ομάδες όπως η Ρεάλ και η Πόρτο και Πρωταθλήματα σε χώρες όπως η Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία. Ένας μεσοεπιθετικός με μεγάλες περγαμηνές στην καριέρα του, τοπ χρονιές αλλά και πολλές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες.

image

Ο Χάμες στο Λιμάνι μέσω του... Μαρσέλο!

Ο Κολομβιανός σταρ έψαχνε έναν τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Είχε κουραστεί και βαρεθεί το να είναι εκτός της γηραιάς ηπείρου και ήθελε να βρεθεί σε μία ομάδα που θα του έδινε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και από εκεί να διεκδικήσει ξανά μία μεταγραφή σε μία εκ των κορυφαίων Λιγκών.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2022 ο Ολυμπιακός θα ολοκλήρωνε ένα μεγάλο... μπαμ. Οι Ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει με την Αλ Ραγιάν και με τις... πλάτες - και - του Μαρσέλο (που έπαιξε και εκείνος κομβικό ρόλο στο να πειστεί ο Χάμες να βρεθεί στην Ελλάδα) έκανε το deal για τη μεταγραφή. Αρχικά η διαρροή ήταν για συμφωνία δανεισμού του παίκτη.

Ωστόσο ο Χάμες Ροντρίγκες μερίμνησε ώστε να μείνει ελεύθερος δίνοντας ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ! Και αυτό διότι ήθελε πώς και πώς να γυρίσει στην Ευρώπη. Ως προς τον Ολυμπιακό οι απολαβές του για έναν χρόνο - με βάση τη συμφωνία - αγγίζαν τα 2,5 εκατ. ευρώ, έχοντας και μπόνους στόχων στις 500 χιλιάδες ευρώ. Ένα συμβόλαιο δηλαδή που μαζί με τα μπόνους έφτανε στα επίπεδα του συμβολαίου του Μαρσέλο. Επισήμως ο Ολυμπιακός τον ανακοίνωσε στις 15 Σεπτεμβρίου.

image

Η πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη σε μία δύσκολη βραδιά

Ο Χάμες παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο ερυθρόλευκο κοινό σε μία δύσκολη βραδιά. Και αυτό διότι ήταν η ημέρα της ήττας από τη Φράιμπουργκ με 3-0 στο Καραϊσκάκη για το Europa League.

Στο... pregame του ματς της 15ης Σεπτεμβρίου ο Χάμες Ροντρίγκες όχι μόνο ανακοινώθηκε αλλά βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και την σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη μαζί με τον Μαρσέλο για να αποθεωθεί από τον κόσμο. Ο Κολομβιανός έδειχνε ενθουσιασμένος από την υποδοχή του κόσμου του Ολυμπιακού. Επίσης η Θύρα 7 είχε ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο κορεό για τη βραδιά.

Ο ίδιος ο Χάμες είχε εξαρχής αποκτήσει τις πιο καλές εντυπώσεις για τη νέα του ομάδα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας κορυφαίος σύλλογος, με εντυπωσιακή αθλητική υποδομή. Η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ ήρεμη, ο καιρός είναι πολύ καλός και γενικά υπάρχει καλή ποιότητα ζωής».

Στις πρώτες του τοποθετήσεις στη COSMOTE TV όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό του Ολυμπιακού είχε τονίσει ότι «είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση στη ζωή μου. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Ήταν μια καλή απόφαση».

image

Η φωτογραφία με τον Μαρσέλο με το ρεκόρ στα likes, η πρεμιέρα του που έφερε μετά απόλυση Κορμπεράν και τα... μαγικά του στον Ολυμπιακό

Χάμες και Μαρσέλο έφτιαξαν μαζί ένα... εκρηκτικό δίδυμο και βρέθηκαν φυσικά στο επίκεντρο. Στις αρχές Οκτωβρίου η φωτογραφία που πόσταρε ο Μαρσέλο με τον Χάμες στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο και το ματς με τον ΟΦΗ μέσα σε 4 ώρες συγκέντρωσε σχεδόν 230.000 likes!

Η πρεμιέρα του Χάμες θα γινόταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Ο Κολομβιανός παρότι καλά καλά δεν ήξερε τους συμπαίκτες του έβγαλε ένα καλό πρόσημο κυρίως δημιουργικά και επιθετικά.

Ο Χάμες έμεινε 71 λεπτά στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο να προηγείται με 1-0. Η συνέχεια όμως έφερε το 2-1 του Άρη και μαζί την απόλυση του Ισπανού τεχνικού, Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τότε το περιθώριο να δώσει και άλλη πίστωση χρόνου στον Κορμπεράν.

Για τον Χάμες ακολούθησαν παιχνίδια κυρίως στο Πρωτάθλημα που έβγαλε στιγμές ποδοσφαιρικής... μαγείας. Ήταν σημαντικός σε ματς όπως με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ (παρότι ήρθε η ήττα του Ολυμπιακού εκείνος έκανε το 1-1) και ακόμα και Λαμία ή και με τον Παναιτωλικό. Με τον ΟΦΗ είχε μία no look ασίστ (σε έναν αγώνα όπου δεν πτοήθηκε από το χαμένο του πέναλτι) και γενικά είχε τις πολύ καλές και ποιοτικές στιγμές του. Και βέβαια ήταν και η γκολάρα του με σουτ με φάλτσο με τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο στις 28 Δεκεμβρίου.

Γενικά σχεδόν από το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό έδειξε πως είτε ως δεκάρι είτε ως πλάγιος επιθετικός ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του. Πως βγάζει φοβερή ποιότητα.

image

Η ενεργοποίηση του 2ου χρόνου του συμβολαίου από τον Ολυμπιακό και η απώλεια του πατριού του

Παρότι ήταν μόλις 20 Νοεμβρίου και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία αναμονής επέλεξε έναν άλλον... δρόμο σχετικά με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη προχώρησε τις διαδικασίες ενεργοποίησης του 2ου χρόνου του συμβολαίου του.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτήν την απόφαση κυρίως για τέσσερις λόγους. Ο πρώτος ήταν η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας και το πόσο το βελτιώνει δημιουργικά αλλά και το... ομορφαίνει.

Η 2η αιτία είχε να κάνει με το γεγονός πως παρότι έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιρικό σταρ το κόστος συμβολαίου του δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Ναι τα 3 εκατ. ευρώ δεν είναι μικρό ποσό αλλά για την αξία του Χάμες είναι μία ιδανική ευκαιρία.

Τώρα σε σχέση με τους άλλους λόγους; Ο Χάμες είναι ένας παίκτης με θητεία σε μεγάλες Λίγκες όπως την αγγλική και την ισπανική. Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό και ως προς την Ευρώπη για την επερχόμενη σεζόν. Με εμπειρίες αλλά και πολύ καλές χρονιές στην Ευρώπη πίσω του.

Επιπλέον με την παρουσία του στον Ολυμπιακό μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως ένας... μαγνήτης για να έρθουν και άλλα μεγάλα ονόματα στον σύλλογο. Και γενικά παίκτες όπως ο Κολομβιανός λειτουργούν πάντα προς όφελος του club όπου βρίσκονται, ειδικά όταν απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και γενικά περνάνε καλά εκεί που είναι.

Ο Χάμες βέβαια βίωσε και μία δύσκολη στιγμή. Ήταν με την απώλεια του πατριού του, του ανθρώπου που τον στήριξε τόσο στη ζωή του αλλά και σε ότι είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο πατριός του Χάμες Ροντρίγκες είχε μία σοβαρή και σκληρή ασθένεια. Ο Χουάν Κάρλος Ρεστρέπο αγαπούσε τον Χάμες σαν γιο του.

Η άλλη πλευρά του Χάμες

1. Η αγαπημένη του συνήθεια: Παρακολουθώ σειρές.

2. Το αγαπημένο του φαγητό: Bandeja paisa.

3. Το τραγούδι που έχεις ακούσει περισσότερο στη ζωή σου: Έχω πολλά αγαπημένα.

4. Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: The Last Dance.

5. Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός: Μαϊάμι και Νέα Υόρκη.

6. Τι σας παρακινεί: Η οικογένειά μου.

7. Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς: Πίνω καφέ.

8. Το τελευταίο πράγμα που κάνει πριν κοιμηθεί: Προσεύχομαι.

9. Δεν αποχωρίζεται ποτέ: Ένα καλό βιβλίο.

10. Το τυχερό του γούρι: Τα παιδιά μου.

Χάμες λοιπόν. Όσο τον έχουμε εδώ στην Ελλάδα ας συνεχίσουμε να τον χαιρόμαστε και να τον απολαμβάνουμε...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi