Ολυμπιακός: Ο παιχταράς Ινμπόμ Χουάνγκ, ο μετέωρος Χάμες και η αγωνιστική «πληγή» των αυτογκόλ

Ολυμπιακός: Ο παιχταράς Ινμπόμ Χουάνγκ, ο μετέωρος Χάμες και η αγωνιστική «πληγή» των αυτογκόλ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς εστιάζει στο blog του στο Gazzetta σε πρόσωπα μετά το 2-1 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο όπου ήρθε μία νίκη καθαρά σε επίπεδο πρεστίζ.

Ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 στην OPAP Arena στο Novibet Κύπελλο ήθελε ένα μίνι αγωνιστικό... θαύμα υπό την έννοια πως χρειαζόταν ίδιο σκορ για να πάει στην παράταση και ένα 4-0 για να περάσει. Όμως για λόγους πρεστίζ και αγωνιστικής αξιοπρέπειας ο Ολυμπιακός έπρεπε να το προσπαθήσει και αυτό έκανε αλλά έως ένα σημείο βέβαια.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο (με το τελικό 2-1) κρίθηκε ουσιαστικά σε 2 επίπεδα. Στο πρώτο ήταν πως στο διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός στο παιχνίδι δεν βρήκε το 2ο τέρμα που θα... ζόριζε την ΑΕΚ από το α' μέρος. Το δεύτερο είχε να κάνει με το πώς μπήκαν οι παίκτες του Ανιγκό στο β' μέρος και ενώ δεν δέχθηκαν γκολ από τις καλές φάσεις της ΑΕΚ μπήκε το 1-1 από ένα λάθος διώξιμο και αυτογκόλ του Μπα στο σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Ένα ακόμα αυτογκόλ. Ο Μπα εκεί διώχνει ένα σουτ το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν θα πήγαινε στα δίχτυα. Και έτσι ξαναβάζει στο αγωνιστικό κόλπο της ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχθεί γκολ στις καλές φάσεις της ΑΕΚ είδε την εστία του να παραβιάζεται με τέτοιον τρόπο. Πάλι δηλαδή να δεχθεί γκολ από δικό του λάθος.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο είχε δει τον Σαμασέκου να βάζει αυτογκόλ. Έκανε το ίδιο με τον ΟΦΗ ο Ντόι, με τον ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και με τον Παναθηναϊκό ο Ελ Αραμπί. Μάλιστα είναι 2ο διαδοχικό παιχνίδι μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου με αυτογκόλ για τον Ολυμπιακό. Μία ακόμα φετινή αγωνιστική... πληγή για τον φετινό Ολυμπιακό. Βέβαια η πρόκριση για τον Ολυμπιακό επί της ουσίας χάνεται στο πρώτο ματς με όλα τα αγωνιστικά στραβά και τα λάθη που έγιναν.

Ο Ινμπόμ

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό «διαμάντι»

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι απλά ένα απίστευτο αγωνιστικό εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή και το έδειξε για άλλη μία φορά. Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό και ένας παιχταράς που μπορεί να καλύψει έως και τρεις θέσεις και να παίζει για τη... μισή ομάδα. Με την ΑΕΚ δεν είναι μόνο η γκολάρα του σε ένα ματς που προφανώς δεν είχε αντίκρισμα με το 2-1 και από τη στιγμή που η αντίπαλος του Ολυμπιακού πέρασε στον τελικό.

Είναι η συνολική εικόνα του και η παρουσία του σε κάθε τομέα. Σε κάθε τομέα της αναμέτρησης. Από την άμυνα, μέχρι την κυκλοφορία της μπάλας και ότι άλλο χρειαζόταν. Ξεκινούσε να παίζει από... εξάρι για να φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Ο Ανιγκό τον χαρακτήρισε MasterClass και υψηλής κλάσης παίκτη. Δεν έχει καθόλου άδικο. Ο Χουάνγκ είναι ένα μοναδικό, ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό «διαμάντι» και ένας παίκτης που πρέπει να... χτίσει πάνω του ο Ολυμπιακός. Εκτός από το γεγονός ότι είναι διεθνής με τη χώρα του είναι και σε πολύ καλή ηλικία και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ένας δυνατός, σύγχρονος και τεχνίτης χαφ που αποκτήθηκε και με σοβαρή ποδοσφαιρική λογική και κατόπιν scouting.

Τα δεδομένα δεν δείχνουν καθόλου θετικά για τον Χάμες

Κεφάλαιο Χάμες. Γιατί γράφουμε για αυτό; Ή και για αυτό; Διότι πολύ απλά όταν ήρθε η ώρα της συνέντευξης Τύπου ο Ζοσέ Ανιγκό ρωτήθηκε για τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό και η απάντησή του δεν έβγαλε θετικές ενδείξεις για τον έμπειρο διεθνή.

Ο Χάμες

Ο Γάλλος τεχνικός θεωρεί παραδείγματα προς μίμηση παίκτες όπως οι Βαλμπουενά, Εμβιλά και Ινμπόμ. Σε αυτή τη φάση τα δεδομένα δεν δείχνουν θετικά και γενικά υπέρ του Χάμες. Στο Gazzetta έχουμε ήδη αναφερθεί στο θέμα αυτό και δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη εάν προκύψουν και μάλιστα άμεσα εξελίξεις για το μέλλον του Χάμες Ροντρίγκες.

Έναν Χάμες που ουσιαστικά στο β' μισό της σεζόν δεν είναι αυτό που ήθελαν και θα περίμεναν στον Ολυμπιακό. Θα αναρωτηθεί κανείς, σε μία τέτοια χρονιά με τόσες αλλαγές προσώπων παίζει ρόλο η μεμονωμένη κριτική ή να εστιάζει κανείς σε πρόσωπα; Φυσικά και παίζει, όπως επίσης όταν έχουμε να κάνουμε με ελίτ παίκτες όπως ο Κολομβιανός ο πήχης είναι πάντα ψηλά. Έναν Χάμες που σε αυτή τη χρονική συγκυρία δείχνει αλλά και είναι μετέωρος.

Υ.Γ. Τα νεότερα από το... μέτωπο της Κύπρου σε σχέση με τον τελικό του Novibet Κυπέλλου που είχε ανακοινωθεί από την ΕΠΟ για να διεξαχθεί στο ΓΣΠ μας δείχνουν πως για ακόμα μία χρονιά η Ομοσπονδία δεν έχει ένα σαφές και σταθερό πλάνο ως προς αυτό το θέμα από την αρχή της χρονιάς. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως θα ανακοινωθεί ένας τελικός σε ένα γήπεδο χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση της αστυνομίας (της κυπριακής στην προκειμένη περίπτωση, που έλαβε αίτημα αλλά και σχετική ενημέρωση αρκετές ημέρες μετά για να απαντήσει αρνητικά).

Οι Κύπριοι πάντως εξαρχής αντιμετώπισαν το θέμα πολύ σοβαρά, το χειρίστηκαν ανάλογα και είχαν απλά πολύ καλή και συγκροτημένη στάση. Όσο για την Ομοσπονδία; Αναμένουμε εντός της ημέρας λογικά να ξεκαθαρίσει το... τοπίο με το Πανθεσσαλικό αλλά βέβαια σήμερα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης δεν γνωρίζουμε το πότε και το που θα γίνει ο τελικός.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.