Παναιτωλικός: Πού βρίσκεται το ζήτημα Κωστούλα-Καμίνσκι

Γιώργος Ντυμένος
.....

bet365

Από τις 8 Δεκεμβρίου που έγινε γνωστή η συμφωνία των Φώτη Κωστούλα και Μάτσιεκ Καμίνσκι έχουν περάσει 126 ημέρες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ανακοίνωση για τη μεταβίβαση των μετοχών του Παναιτωλικού από τον πρώτο στον δεύτερο.

Ηταν 8 Δεκεμβρίου όταν οι Φώτης Κωστούλας και Μάτσιεκ Καμίνσκι επισημοποίησαν τη συμφωνία τους με σκοπό ο εκ των ΗΠΑ επιχειρηματίας να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναιτωλικού.

Ετσι έπεσαν, σε προφορικό επίπεδο, οι τίτλοι τέλους της άκρως πετυχημένης παρουσίας του πρώτου στα «καναρίνια», χάρις στον οποίον η ομάδα βρίσκεται εδώ που είναι τώρα αφού κατέβαλλε τεράστιο οικονομικό και προσωπικό κόστος.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου βρισκόμαστε στα ίδια με τότε δεδομένα, αφού το club δεν έχει περάσει στα χέρια της οικογένειας από τη Μινεσσότα και η όλη κατάσταση προβάρει «ρευστή», πόσο δε όταν μεσολάβησαν αρκετές εξελίξεις.

Το Gazzetta θα επιδιώξει να ενώσει βήμα-βήμα τα κομμάτια του παζλ, όσο δύσκολο και αν προβάλει ένα τέτοιο εγχείρημα αφού οι εκατέρωθεν πλευρές προβάλουν και καλά κάνουν σε αυτές τις στιγμές «σφίγγες», πάντα μάλιστα με γνώμονα τα όσα έχουν γίνει και χωρίς «ερμηνεία» τι μπορεί να σημαίνει η κάθε μία εξέλιξη, αφού ουδείς, εκτός των Κωστούλα και Καμίνσκι φυσικά, είναι σε θέση να το γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό.

1) Στις 8 Δεκεμβρίου έγινε γνωστή η συμφωνία τους, όχι μέσω πληροφοριών ή σχετικών διαρροών, αλλά με βάσει τα όσα είπαν οι ίδιοι. Μάλιστα λίγες ημέρες μετά (10/12) οι Φώτης Κωστούλας, Μάτσιεκ Καμίνσκι, Μίκαελ Καμίνσκι είδαν μαζί το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης και άπαντες ανέμεναν να πέσουν άμεσα οι υπογραφές.

2) Στα πρώτα εντός έδρας ματς των «κυανοκίτρινων» ύστερα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος λόγω της διακοπής του Μουντιάλ, οι άμεσοι συνεργάτες της νέας ιδιοκτησίας βρίσκονταν συνεχώς στο Αγρίνιο, ενώ σταδιακά άρχισαν να αναλαμβάνουν θέσεις στο οργανόγραμα. Υπήρχε άλλωστε το σχετικό «ok» του Κωστούλα ώστε να συμβεί αυτό, με σκοπό τα «καναρίνια» να μεταβούν ομαλά στη νέα εποχή.

3) Από τα μέσα Ιανουαρίου η πλευρά Καμίνσκι έδειξε στοιχεία του πώς θέλει να λειτουργεί, αφού π.χ. μετέτρεψε σταδιακά το Emileon σε πλήρη αθλητικό κέντρο ενώ «έτρεχε» και τα μεταγραφικά.
...

4) Μάλιστα 9 του μηνός ο Μάτσιεκ Καμίνσκι είδε από κοντά το πρώτο επίσημο ματς του Παναιτωλικού, που ήταν με τον ΟΦΗ στο «κλουβί».

5) Λίγες ημέρες μετά, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι δύο Καμίνσκι μαζί με τον Κωστούλα τίμησαν από κοινού τη μνήμη ενός αδικοχαμένου φίλου της ομάδας.

6) Σχεδόν όλο τον Ιανουάριο ο Μίκαελ Καμίνσκι, γιος του Μάτσιεκ, βρίσκονταν μαζί με τους συνεργάτες του μεταξύ Αγρινίου και Αθηνών.

7) Μπήκαμε στον Φεβρουάριο και η πλευρά Καμίνσκι είχε βάλει το «στίγμα» της στον τρόπο λειτουργίας των «κυανοκίτρινων», στα «θέλω» της δηλαδή, ενώ σταδιακά αυξάνονταν ο αριθμός των «δικών» της ανθρώπων εντός του οργανισμού (π.χ. ακαδημίες, marketing, social κτλ).

8) Την Παρασκευή 9/2 κατατέθηκε από την πλευρά των νέων ιδιοκτητών ο απαραίτητος φάκελος στην ΕΕΑ και τη Δευτέρα 13/2 πήραν με διαδικασίες εξπρές το «ok» από την επιτροπή. Πλέον όλα ήταν έτοιμα για τις υπογραφές/ανακοινώσεις.

9) Μερικές ημέρες μετά ήρθαν στην Ελλάδα και άλλα μέλη της οικογενειάς τους και μάλιστα παρακολούθησαν από κοινού ορισμένα παιχνίδια των «κυανοκίτρινων».

10) Εκτοτε όμως πέρασε σχεδόν ένας μήνας χωρίς κάποια εξέλιξη και από τα τέλη Μαρτίου άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν όλοι οι «άνθρωποι» του Καμίνσκι από την ομάδα, εντός και εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό «πυροδότησε», σε μεγάλο βαθμό λογικά, σενάρια επί σεναρίων.
...

11) Το παιχνίδι με τη Λαμία για τη 2η αγωνιστική των play-outs (1/4) ήταν το πρώτο στο Αγρίνιο από τις 8 Δεκεμβρίου και έπειτα, όπου σε επίσημο ματς της ομάδας στο «κλουβί» δεν υπήρχε ο ίδιος ή έστω κάποιος εκπρόσωπος των Καμίνσκι στο γήπεδο.

Ετσι έχουν επιγραμματικά τα τεκταινόμενα στα «καναρίνια» τις τελευταίες 126 ημέρες και αυτή τη στιγμή ο οργανισμός Παναιτωλικός λειτουργεί όπως και πριν την 8η Δεκεμβρίου, με τον Φώτη Κωστούλα στο «τιμόνι» και τους επί πολλά έτη άμεσους συνεργάτες του μαζί. Αλλωστε όλο αυτό το διάστημα ήταν «παρών» και επειδή δεν είχε γίνει η μεταβίβαση των μετοχών παράμενε ο εγγυητής για τα πάντα. Υπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά. Το «κεφάλαιο Καμίνσκι» δεν έχει κλείσει, άρα ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις, με τον Α (οριστική συμφωνία) ή Β (οριστικό «ναυάγιο») τρόπο.

Η κατάσταση ίσως και να είναι κάπου στη μέση, ενώ ως ορίζοντας του πότε θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις προσδιορίζεται στο επόμενο 10ήμερο, ίσως και 20ήμερο, πάντα «χοντρικά». Ο λόγος είναι πως κατά μία πηγή στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχουν «δεσμεύσεις», σε ελεύθερη μετάφραση, πως σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκατέρωθεν κινήσεις. Αρα κάθε πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι προβάρει παρακινδυνευμένη. Βέβαια συνάμα είναι και απλή. Τα κάνεις, δίνεις την ομάδα... Τα κάνεις, παίρνεις την ομάδα.

Ναι, δεδομένα υπάρχει καθυστέρηση. Οντως, όταν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο «υπονοείται» πως παρουσιάζονται «κωλύματα», με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό αλλά και το επίπεδο ηρεμίας στο εσωτερικό ενός club, ωστόσο τίποτα δεν έχει κλείσει.

Κλείνοντας ας έχουμε κατά νου πως 18 χρόνια τώρα ο Φώτης Κωστούλας ενεργεί πάντα προς όφελος των «κυανοκίτρινων» και δεν παρατηρείται κάποια ένδειξη πως άλλαξε στάση/άποψη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα