Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: Μπαλάρα και τριάρα πριν τη Λεωφόρο!

bet365

Ενας μεταμορφωμένος Ολυμπιακός, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο ντεμπούτο του Ανιγκό, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 3 γκολ (Μπακαμπού, Μασούρας, Ελ Αραμπί) στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ και παραμένει στο -3 από την κορυφή πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Χάνει το... τρένο της διεκδίκησης ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ένας φοβερός σε σημαντικά διαστήματα Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του, με τεράστια αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα, μετέτρεψε το 0-1 από τον ΠΑΟΚ σε 3-1 και έμεινε έτσι στο -3 από την κορυφή του Πρωταθλήματος. Κομβική αλλαγή ο Μασούρας, σκόρερ και οι Μπακαμπού και Αραμπί. Το γκολ του ΠΑΟΚ είχε βάλει ο Τόμας.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ανιγκό είχε μία μίνι έκπληξη σε σχέση με τη βασική του 11άδα στον Ολυμπιακό: τον Βαλμπουενά που ξεκίνησε πίσω από τον φορ Μπακαμπού. Τελευταίο χρονικά ματς του Γάλλου, όχι ως βασικός αλλά ως αλλαγή, στο Πρωτάθλημα, ήταν στις 19 Μαρτίου με τον Βόλο, στην εκτός έδρας νίκη στα play-offs. Η πρώτη 11άδα του Ανιγκό στην πρεμιέρα του στον Ολυμπιακό για το ματς με τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης και Ροντινέι - Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ - Βαλμπουενά, Φορτούνης και Μπιέλ - Μπακαμπού.

Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με Κοτάρσκι τέρμα, άμυνα με Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Σάστρε, κέντρο με Φ. Σοάρες και Ντούγκλας, Τάισον πίσω από τον φορ Μπράντον Τόμας και άκρα με Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια.

Πιο δυνατό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός αλλά το γκολ το βρήκε ο ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο πρώτο λεπτό ο Μπιέλ είχε μία σουτάρα εκτός περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ. Λίγο μετά, ο Φορτούνης δοκίμασε ένα σουτ που κόπηκε και όλα αυτά πριν καν μπούμε στο 2ο λεπτό του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, λίγο πριν το 7ο λεπτό, ζήτησε πέναλτι για χέρι και βρήκε ένα ακόμα σουτ, με τον Βαλμπουενά αυτή τη φορά, που πέρασε ξανά λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, στο 8' είχε ένα σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Λίγο πριν το 12' υπήρξε και ένα φάουλ του Βαλμπουενά που κόπηκε.

Μέχρι το 14' ο Ολυμπιακός είχε άλλες 2 φάσεις. Μία με προσπάθεια που Μπακαμπού που αποκρούστηκε πολύ δύσκολα από τον Κοτάρσκι και μία με ένα σουτ του Φορτούνη, που δεν βρήκε στόχο. Στο 18' ο Μπακαμπού σκόραρε, αλλά ήταν πριν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε. Ελάχιστα μετά, ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ

Στο 22ο λεπτό, όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε την επιθετική λύση παρότι μέχρι τότε είχε πριν μία τελική. Μετά από ωραία επιθετική συνεργασία και γύρισμα του Σάστρε στον Μπράντον Τόμας, εκείνος πρόλαβε τους στόπερ του Ολυμπιακού για να κάνει από κοντά το 0-1, σε μία φάση που ελέγχθηκε στο ξεκίνημά της για οφσάιντ.

Στο 25', μετά από συνεργασία Βαλμπουενά - Μπακαμπού, ο Αφρικανός είχε ένα σουτ έξω. Στο 30' ο Πασχαλάκης είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ζίβκοβιτς έξω από την περιοχή, ενώ στο 36' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπακαμπού μετά από μπαλιά Βαλμπουενά. Στο 38' ο Ινμπόμ δοκίμασε μία ντρίμπλα και ένα σουτ που κόπηκε, η μπάλα πήρε ύψος και μετά την μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο 45' ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι αλλά το σουτ του αποκρούστηκε. Το α' μέρος έκλεισε με αποδοκιμασίες από μέρος του κόσμου.

Μπακαμπού και 1-1 με σουτάρα, έπειτα από ασίστ του Ρέαμπτσιουκ

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Στο 47', μετά από 'κομπίνα' στο φάουλ με Βαλμπουενά και Μπιέλ, ο Μπα δεν βρήκε τη μπάλα και ο Σωκράτης σούταρε ψηλά έξω. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή φάση με τον Αουγκούστο με σκάψιμο της μπάλας που έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης στο 51'.

Ο Μπακαμπού

Στο 59ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Έπειτα από πολύ καλή συνεργασία του Ρέαμπτσιουκ με τον Μπακαμπού, ο Αφρικανός έκανε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή για το 1-1. Ο Μπακαμπού έφτασε έτσι τα 15 τέρματα. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια υποχρεώθηκε για ένα ακόμα διαδοχικό ματς σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς χτύπησε ο Σωκράτης και τη θέση του πήρε ο Σισέ. Ο Ολυμπιακός, μετά το 1-1, ήταν η ομάδα που φάνηκε να πρεσάρει περισσότερο για το έξτρα γκολ.

Ο Μασούρας μπήκε στο 77' και σκόραρε με κεφαλιά στο 78'!

Στο 78' Μασούρας αποδείχθηκε η μεγάλη αλλαγή του Ανιγκό, καθώς πέρασε στο ματς στο 77', για να βρει δίχτυα στο 78'. Ο Αραμπί πρόλαβε και έβγαλε την μπαλιά, η άμυνα του ΠΑΟΚ όχι απλά δεν έδιωξε, αλλά έκανε και γύρισμα πάνω στον Μασούρα, που με κεφαλιά έκανε το 2-1. Για την ακρίβεια ο Χάμες έκανε την κεφαλιά και ο Κουλιεράκης έδιωξε πίσω και πάνω στον Μασούρα. Λίγο πριν το 86', ο Ζίβκοβιτς έκανε χέρι στη μικρή περιοχή και μετά από έλεγχο VAR δόθηκε παράβαση. Στο 87' ο Αραμπί έκανε το σκορ 3-1 με το πέναλτι, καθώς ο Κοτάρσκι βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να την απομακρύνει. Έτσι, ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος γηπεδούχος που νικά στα φετινά play-offs!

MVP: Μασούρας και Ελ Αραμπί διότι πολύ απλά είναι στις φάσεις του 2-1 και του 3-1. Δύο χρυσές αλλαγές από τον Ανιγκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Τεράστια προσπάθεια στο ματς από Ινμπόμ, Εμβιλά αλλά και τον Ρέαμπτσιουκ. Σημαντικό και το εξαιρετικό γκολ του Μπακαμπού και επίσης σπουδαία η προσπάθεια και του Βαλμπουενά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ζίβκοβιτς και Κουλιεράκης. Ο πρώτος έχει κάνει το πέναλτι για το 3-1 και ο 2ος είναι στη φάση στο 2-1 του Μασούρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Εντοπίζεται στη φάση του 2-1. Έχει να κάνει με την αντίδρααη της άμυνας του ΠΑΟΚ και κυρίως του Κουλιεράκη που διώχνει προς τα πίσω και πάνω στον σκόρερ Μασούρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα όποια θέματα της διαιτησίας του Γάλλου Λετισιέ είχαν να κάνουν με φάουλ και κάρτες. Παράπονα είχαν και οι 2 ομάδες για φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο. Έλεγχος στο VAR υπήρξε στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ για οφσάιντ αλλά και στο 2-1 του Ολυμπιακού. Ορθώς δόθηκε το πέναλτι για τον Ολυμπιακό μετά από VAR check.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ακόμα και στο διάστημα που βρέθηκε να χάνει ανώτερος από τον ΠΑΟΚ ήταν. Κατά διαστήματα μεσοεπιθετικά ήταν πολύ καλός. Τελικώς οι αλλαγές του όπως οι Μασούρας και Αραμπί γύρισαν το 0-1 σε 3-1. Δίκαιη η επικράτηση των Πειραιωτών στην πρεμιέρα του Ανιγκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης (57' λ.τρ. Παπέ Σισέ), Ροντινέι, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (77' Βρουσάι), Βαλμπουενά (60' Χάμες), Μπιέλ (77' Μασούρας) και Μπακαμπού (77' Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντούγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (82' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68' Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68' Νάρεϊ) και Μπράντον Τόμας (69' Ολιβέιρα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα