Παναθηναϊκός: Μετά από 9 στα 9, οι «πράσινοι» έχασαν το 10ο πέναλτι χάνοντας και 2 πολύτιμους βαθμούς στο ματς με Βόλο (vids)

Φώτης Καρακούσης
Μετά από 9 εύστοχα ο Παναθηναϊκός έχασε το πρώτο του πέναλτι

bet365

Ο Παναθηναϊκός που μετρούσε 9 εύστοχα πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις, έχασε με τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Βόλο το πρώτο του, χάνοντας μαζί και 2 υπερπολύτιμους βαθμούς.

Την χειρότερη στιγμή έχασε το απόλυτο στις εκτελέσεις πέναλτι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μέχρι την αναμέτρηση με τον Βόλο στη Λεωφόρο μετρούσαν 9 εύστοχες εκτελέσεις στις ισάριθμες εκτελέσεις στη Stoiximan Super League. Οι Άντραζ Σπόραρ και Αϊτόρ είχαν από 4, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης είχε πετύχει το ένατο.

Στο 10ο όμως ο Σπόραρ είδε τον Κλέιμαν να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα διώχνοντας με εξαιρετική επέμβαση και κρατώντας το 0-0. Ένα χαμένο πέναλτι που στοίχισε στο «τριφύλλι» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς και χάθηκε μάλιστα και στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Τα εύστοχα πέναλτι του Παναθηναϊκού

Πάμε να δούμε τα πέναλτι στα οποία οι «πράσινοι» είχαν ευστοχήσει κάνοντας έτσι ένα σερί 9/9.

Το πρώτο πέναλτι που κέρδισε το «τριφύλλι» ήταν την 1η αγωνιστική και στο ματς με τον Ιωνικό στη Λεωφόρο. Ένα πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Αϊτόρ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Δύο στα δύο με ΑΕΚ

Τρεις αγωνιστικές μετά και συγκεκριμένα στην 4η κόντρα και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επίσης στη Λεωφόρο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-1 σκοράροντας ισάριθμες φορές από την άσπρη βούλα. Η αρχή έγινε με τον Αϊτόρ που νίκησε τον Στάνκοβιτς στο 43'.

Δύο λεπτά αργότερα αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι ήταν ο Άντραζ Σπόραρ, με τον Σλοβένο επιθετικό να ευστοχεί και να πετυχαίνει την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό που είχε βρεθεί πίσω με 1-0.

Ο Αϊτόρ σκοράρει με πέναλτι στη Τούμπα

Ο Αϊτόρ ξαναχτύπησε στη Τούμπα

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν αυτός που κατάφερε να ευστοχήσει σε ακόμα ένα πέναλτι στην 6η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Ο Αϊτόρ νίκησε τον Κοτάρσκι στο 73' πετυχαίνοντας ακόμα μια ανατροπή, καθώς και στο συγκεκριμένο ντέρμπι το «τριφύλλι» είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Το τελευταίο του Αϊτόρ με Αστέρα πριν τον τραυματισμό

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το τελευταίο στο οποίο ο Αϊτόρ έπαιξε σε όλο τον αγώνα πριν τον σοβαρό του τραυματισμό δύο αγωνιστικές μετά στην αναμέτρηση με τον Άρη. Οι «πράσινοι» νίκησαν τους Αρκάδες με 1-0 με τον Ισπανό να ευστοχεί σε πέναλτι στο 80'.

Στο ντέρμπι με Ολυμπιακό το 2ο του Σπόραρ

Μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ, ο Σπόραρ έγινε ο παίκτης που εκτελεί τα πέναλτι στον Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (θυμίζουμε πως είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα και κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά ήταν το 2ο στο ματς για τους «πράσινους» με το πρώτο να το εκτελεί ο Αϊτόρ). Ο Σλοβένος επιθετικός κατάφερε στις καθυστερήσεις να κάνει το 1-1 και να δώσει τον βαθμό στην ομάδα του.

Ο Σπόραρ σκοράρει με πέναλτι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Και πάλι στο τέλος χτύπησε ο Σπόραρ

Ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο παίκτης που ευστόχησε σε ένα ακόμα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα για την 18η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Οι «πράσινοι» κέρδισαν την εσχάτη των ποινών στις καθυστερήσεις με τον Σλοβένο να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 0-1 για το «τριφύλλι».

Τελευταία φορά ο Σπόραρ ευστόχησε με Βόλο

Ο Σπόραρ ήταν ο παίκτης που όπως αναφέραμε έχασε το πρώτο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα απέναντι στην ίδια ομάδα και στο ίδιο γήπεδο που έβαλε το τελευταίο. Για την 23η αγωνιστική ο Σλοβένος ευστοχώντας στο 69' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Ο Ιωαννίδης σκόραρε για τελευταία φορά με πέναλτι για τον Παναθηναϊκό

Ένα εκτέλεσε και σκόραρε ο Ιωαννίδης

Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ και μάλιστα στο 63' έγινε ο πρώτος εκτός των Αϊτόρ και Σπόραρ που χτύπησε πέναλτι, ευστοχώντας για να κάνει έτσι το 0-2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα