Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος των sold out (vids)

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος των sold out (vids)

Η Λεωφόρος των sold out τον σπρώχνει στον τίτλο (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός παλεύει για τον πρώτο του τίτλο στο πρωτάθλημα μετά από δεκατρία χρόνια και η Λεωφόρος αποτελεί το στήριγμά του, με οκτώ από τα 14 ματς του πρωταθλήματος να έχουν γίνει sold out.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο την Κυριακή (02/04-18:00) για την 2η αγωνιστική των Play-offs της Stoiximan Superleague και ο κόσμος θα βρίσκεται, όπως πάντα την φετινή σεζόν, στο πλευρό του, με τα εισιτήρια του αγώνα να έχουν εξαντληθεί ήδη από την Πέμπτη (30/03).

Η δίψα του κόσμου των «πρασίνων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει γίνει πιο πρόδηλη από ποτέ την φετινή σεζόν. Στις εξέδρες της Λεωφόρου κυκλοφορεί ένα πολύ διαφορετικό vibe φέτος. Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έστω και για ένα ματς, η φυσιογνωμία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και η ξέφρενη πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος γέμισαν ελπίδα τους φιλάθλους του «τριφυλλιού».

Εκείνοι με την σειρά τους φρόντισαν να δώσουν πίσω στην ομάδα αυτή την ελπίδα με την οποία τους έχει γεμίσει την φετινή σεζόν, επιβραβεύοντάς την για την επιστροφή της στην κανονικότητα (διεκδίκηση τίτλου, έξοδος στην Ευρώπη) με την αμέριστη στήριξή τους, που μεταφράστηκε σε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ sold out σε 14 ματς πρωταθλήματος.

Προφανώς η Λεωφόρος όσα καλά κι αν έχει, δεν έχει την χωρητικότητα για να κορέψει την «δίψα» που δείχνει φέτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που θέλει να βρεθεί δίπλα στην ομάδα για να την στηρίξει στην προσπάθεια που κάνει για να σηκώσει ξανά ψηλά στον ουρανό της Αθήνας το «ιερό δισκοπότηρο» του πρωταθλήματος.

Κι αν τα sold out με ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ φαίνονται φυσιολογικά και αναμενόμενα, υπάρχουν κι εκείνα με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ, αλλά και το τωρινό με τον Βόλο. Δεν είναι λίγο να έχει κάνει μία ομάδα sold out σε 8/14 ματς πρωταθλήματος , δηλαδή σε παραπάνω από το 50% των αγώνων της (57,1%). Μάλιστα, τα έξι εξ' αυτών ήταν συνεχόμενα, δηλαδή εκείνα με τον Αστέρα (7η αγ.), Άρη (9η αγ.), Ολυμπιακό (11η αγ.), Ατρόμητο (13η αγ.), ΟΦΗ (15η αγ.) και ΠΑΟΚ (19η αγ.).

Τα οκτώ φετινά sold-out του Παναθηναϊκού:

  • 4η αγ. Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1
  • 7η αγ. Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0
  • 9η αγ. Παναθηναϊκός - Άρης 1-0
  • 11η αγ. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1
  • 13η αγ. Παναθηναϊκός- Ατρόμητος 2-0
  • 15η αγ. Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1
  • 19η αγ. Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3
  • 2η αγ. Play-offs Παναθηναϊκός - Βόλος -

Η «καυτή» αυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την φετινή σεζόν έχει βοηθήσει την ομάδα και στα αποτελέσματά της. Με τον κόσμο ως τον... 12ο παίκτη του, το «τριφύλλι» έχει κερδίσει δέκα από τα 13 παιχνίδια, που έχουν γίνει στην έδρα του, έχοντας χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ με 3-0 και φέρει δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΟΦΗ με το ίδιο σκορ (1-1).

Κι αν θεωρείται... κλισέ η έκφραση του 12ου παίκτη, να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Παναθηναϊκός έχει πάρει πολλά απ' αυτά τα αποτελέσματα με γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, που ο κόσμος αντί να πιέζει την ομάδα, την ενθάρρυνε ωθώντας την προς το καλύτερο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο των αγώνων. Θυμηθείτε τα γκολ του Σπόραρ με Άρη και Ολυμπιακό κι εκείνο του Ιωαννίδη με τον ΟΦΗ.

Βασικός στόχος των «πρασίνων» στα Play-offs είναι το απόλυτο μέσα στην έδρα τους και ήδη ο κόσμος έδειξε με το sold out που έκανε στο πιο εύκολο, τουλάχιστον θεωρητικά, από τα πέντε παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στην Λεωφόρο, πως θα είναι εκεί για κείνη πιο πολύ από ποτέ, προκειμένου να την στηρίξει ακόμα περισσότερο, τώρα που διανύει τα τελευταία, αλλά και πιο κρίσιμα μέτρα της «κούρσας» του πρωταθλήματος.

Μπορεί ο τίλος να μην ήταν ποτέ υποχρεώση για την ομάδα και τον κόσμο της την φετινή σεζόν, όμως πλέον έχει γίνει αυτοσκοπός, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Και η Λεωφόρος θα είναι το στήριγμα του Παναθηναϊκού στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα