Superleague K15, K17: Ο δρόμος προς το Final-4

Δαρβίρας

bet365

Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα στα πρωταθλήματα των «μικρών» που εξελίσσονται με αμείωτο ενδιαφέρον

Άκρως συναρπαστικές είναι οι εφετινές διοργανώσεις υποδομών της Superleague. Εκτός από το πρωτάθλημα Νέων (Κ19) στο οποίο –τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος- τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ χωρίζει ένας βαθμός, εξίσου αγωνιώδη εξέλιξη έχουν και τα πιο μικρά τουρνουά, της Κ15 και της Κ17.
Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα, ενώ απομένουν λίγες αγωνιστικές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και την έναρξη των νοκ-άουτ αναμετρήσεων

Superleague Κ17

Τρόπος διεξαγωγής: O ΠΑΟΚ έχει προκριθεί απευθείας στο Final-4 από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Έτσι, θα τον ακολουθήσουν ο πρώτος του νότιου ομίλου (Ε΄) και ο δεύτερος του βόρειου (ΣΤ΄). Για τη μία θέση που απομένει θα διεξαχθούν μονοί αγώνες μπαράζ Ε2-Ε4 και Ε3-ΣΤ3 στην έδρα της ομάδας που αναφέρεται πρώτη. Οι νικητές θα αναμετρηθούν σε νέο μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.

Όμιλος Ε΄ (Νότος)

Όσον αφορά την πρώτη θέση, ο Ολυμπιακός δείχνει να την έχει ήδη εξασφαλίσει καθώς προηγείται με διαφορά 9 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Ρέντη το Σάββατο (25/3, 14:00). Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει αφού στις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με το Λεβαδειακό και τον Ιωνικό.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός βρίσκεται από εκεί και κάτω, με τον Παναθηναϊκό θα μοιάζει ως επικρατέστερος για τη δεύτερη θέση, ενώ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης στοχεύουν στα μπαράζ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 31 βαθμοί: Ολυμπιακός (Εκτός), Ατρόμητος, ΟΦΗ, ΑΕΚ (Εκτός)
  • ΑΕΚ 25 βαθμοί: Απόλλων (Εκτός), Ολυμπιακός, Ατρόμητος (Εκτός), Παναθηναϊκός
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 24 βαθμοί: ΟΦΗ, Παναθηναϊκός (Εκτός), ΑΕΚ, Λεβαδειακός (Εκτός)
  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 22 βαθμοί: Λεβαδειακός, Ιωνικός (Εκτός), Πανιώνιος, ΟΦΗ (Εκτός)

Όπως παρατηρούμε, το πιο δύσκολο πρόγραμμα το έχει μακράν η ΑΕΚ η οποία καλείται να νικήσει τον αδύναμο Απόλλωνα και στη συνέχεια να δώσει τρία ντέρμπι «δίχως αύριο». Τα πάντα θα κριθούν από την έκβαση του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι, με τον Αστέρα Τρίπολης να «καραδοκεί» αφού βάσει προγράμματος έχει την ευκαιρία να κλείσει τη σεζόν με 4 στα 4. Εάν τα καταφέρει, τότε θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα μπαράζ αφήνοντας έξω Ατρόμητο ή ΑΕΚ.
Πρόγνωση: Ο Ολυμπιακός απευθείας στο Final-4. Δεύτερος ο Παναθηναϊκός. Στα μπαράζ ΑΕΚ και Αστέρας ή Ατρόμητος

Όμιλος ΣΤ (Νότος)

Εδώ ο ανταγωνισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στο Final-4, ενώ η τρίτη θα παίξει με τον τρίτο του Ε΄ ομίλου. Μικρό προβάδισμα έχει ο Άρης, επειδή έχει κάνει το ρεπό του.

Το πρόγραμμα των έξι τελευταίων αγωνιστικών:

  • Άρης 18 βαθμοί: ΑΕΛ, Βόλος (Εκτός), Λαμία, ΠΑΟΚ (Εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός (Εκτός)
  • ΑΕΛ 18 βαθμοί: Άρης (Εκτός), ΡΕΠΟ, Βόλος, Λαμία (Εκτός), ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα (Εκτός)
  • Παναιτωλικός 18 βαθμοί: Βόλος, Λαμία (Εκτός), ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα (Εκτός), ΡΕΠΟ, Άρης
  • Βόλος 17 βαθμοί: Παναιτωλικός (Εκτός), Άρης, ΑΕΛ (Εκτός), ΡΕΠΟ, Λαμία, ΠΑΟΚ (Εκτός)
  • ΠΑΣ Γιάννινα 16 βαθμοί: Λαμία (Εντός), ΠΑΟΚ (Εκτός), ΡΕΠΟ, Παναιτωλικός, Άρης (Εκτός), ΑΕΛ

Πρόγνωση: Ο Άρης έχει ένα ματς λιγότερο και ταυτόχρονα το know how, αφού καμία από τις υπόλοιπες ομάδες δεν έχει συμμετάσχει σε Final-4 άρα θα του δώσουμε ένα 50% και το υπόλοιπο 50% στους υπόλοιπους. Παναιτωλικός και Βόλος έχουν πιο «στρωμένα» σύνολα, ο ΠΑΣ βρίσκεται λίγο πιο πίσω.

Superleague Κ15

Όπως είχαμε αναφέρει και στις αρχές τις εβδομάδας, εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με την Κ17. Κατ΄αρχάς δεν υπάρχει περίπλοκος τρόπος πρόκρισης. Στο Final-4 που θα διεξαχθεί το πρώτο 15ήμερο του Μάιου θα αναμετρηθούν με σύστημα χιαστί οι δύο πρώτοι των ομίλων Α1 (νότος)-Β2 (βορράς) και Β1-Α2. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι σίγουροι νικητές των ομίλων, άρα... ψάχνουμε τον δεύτερο

Όμιλος Α΄ (Νότος)

Με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Αστέρα Τρίπολης και τέσσερα ματς να απομένουν, ο Ολυμπιακός δεν χάνει... με τίποτα την πρώτη θέση. Τρεις ομάδες διεκδικούν τη δεύτερη με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό να είναι επικρατέστεροι και την ΑΕΚ να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα

Το πρόγραμμα των τελευταίων 4 αγωνιστικών:

  • Ολυμπιακός 42 βαθμοί: Πανιώνιος (Εκτός), ΟΦΗ, Παναθηναϊκός (Εκτός), Αστέρας Τρίπολης
  • Αστέρας Τρίπολης 36 βαθμοί: Παναθηναϊκός (Εκτός), Ατρόμητος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός (Εκτός)
  • Παναθηναϊκός 34 βαθμοί: Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ (Εκτός), Ολυμπιακός, Απόλλων (Εκτός)
  • ΑΕΚ 30 βαθμοί: ΟΦΗ (Εκτός), Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης (Εκτός), Ατρόμητος

Πρόγνωση: Ο Ολυμπιακός έχει εύκολο πρόγραμμα και θα περάσει εύκολα ως πρώτος. Για τη δεύτερη θέση πολλά θα κριθούν το Σάββατο (25/3) στο Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης. Όχι όμως όλα! Ο Αστέρας έχει καλό πρόγραμμα, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα του Ολυμπιακού που ίσως είναι αδιάφορος και χρησιμοποιήσει παιδιά που δεν έχουν πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής, Η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει μόνο με 4 στα 4, κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά όχι ακατόρθωτο.

Β΄ όμιλος (βορράς)

Ο ΠΑΟΚ έχει προκριθεί ήδη στο Final-4 αφού ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους είναι... χαώδης. Την Κυριακή με νίκη επί της ΑΕΛ εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Οι «βυσσινί» με τον Άρη διεκδικούν τη δεύτερη και με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη στον πάγκο τους δείχνουν στην παρούσα φάση ως επικρατέστεροι αφού έχουν ένα ματς λιγότερο και υποδέχονται στη Λάρισα τους «κίτρινους» στην τελευταία αγωνιστική.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών για τους διεκδικητές της δεύτερης θέσης:

  • ΑΕΛ 32 βαθμοί: ΠΑΟΚ (Εκτός), Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός (Εκτός), Άρης
  • Άρης 29 βαθμοί: Παναιτωλικός (Εκτός), ΡΕΠΟ, Βόλος, ΑΕΛ (Εκτός)

Πρόγνωση: Μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΛ να ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ και να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην τελική φάση ενός πρωταθλήματος υποδομών. Άρα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πάμε για Final-4 με ημιτελικούς Ολυμπιακός-ΑΕΛ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ή Αστέρας Τρίπολης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα