Super League K17: Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στα χρονικά

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Από τις 17 ομάδες που συμμετέχουν, οι 14 είναι μέσα στο «παιχνίδι»! Μεγάλο το ενδιαφέρον και στο πρωτάθλημα της Κ15

Η επιτυχία ενός πρωταθλήματος εξαρτάται κυρίως από τη διατήρηση του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στα ομαδικά σπορ, όσο οι σύλλογοι που συμμετέχουν έχουν κίνητρο, τόσο πιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα είναι η διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος.
Στο πρωτάθλημα Super League Κ17 συμμετέχουν 17 ομάδες. Λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, οι 14 είναι στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στο Final-4, αυτό κι αν λέγεται επιτυχία! Είναι κάτι που πιστώνονται 100% οι υπεύθυνοι υποδομών της διοργανώτριας αρχής που εμπνεύστηκαν στην αρχή της σεζόν διοργάνωση με διεξαγωγή δύο φάσεων και στη συνέχεια μπαράζ για μια θέση στο Final-4. Γι΄αυτό και οι πρώτες πληροφορίες που έπιασαν τα «ραντάρ» του Gazzetta αναφέρουν ότι οι σύλλογοι είναι ενθουσιασμένοι και επιθυμούν να συνεχιστεί την επόμενη χρονιά το συγκεκριμένο μοντέλο διεξαγωγής.

Πέντε ομάδες για δύο θέσεις στον βορρά

Ας τα πάρουμε αναλυτικά ξεκινώντας αυτή τη φορά από τον βόρειο όμιλο, όπου πέντε ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις, με τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής να συντελούν στην κορύφωση του ενδιαφέροντος.

* Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό με σκόρερ τον διεθνή Νίκο Βλιώρα, ο οποίος «κατέβηκε» από τη Κ19 αφού το οικείο πρωτάθλημα της SL2 έχει διακοπεί. Κακό γήπεδο στο Καλοχώρι, δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών.

ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την έκπληξη και νίκησε 1-0 εκτός έδρας το Βόλο. Ένα γρήγορο γκολ από τον Μύρογλου (2006) έφερε τη νίκη στους «Ηπειρώτες», παρά το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων με συνεχή «γεμίσματα», αρκετές ευκαιρίες και 19 κόρνερ!

* Ο αδιάφορος (έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από την α΄ φάση) ΠΑΟΚ νίκησε 6-0 τη Λαμία, είχε δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και πέτυχε όλα του τα γκολ στο Β΄ ημίχρονο. Έπαιξαν και σκόραραν οι μικροί (2007) Τσιότας και Μύθου, για την ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη που έχει απεριόριστες λύσεις. Φανταστείτε ότι παίζει χωρίς τους κορυφαίους της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας (Τζίμας, Σνάουτσνερ), ενώ το Σάββατο έλειπε και ο πρώτος σκόρερ Χατσίδης.

Έτσι, στη βαθμολογία δημιουργήθηκε... χαμός! Ο δεύτερος πάει απευθείας στο Final-4 καθώς ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλίσει θέση από την πρώτη φάση. Ο τρίτος θα παίξει μπαράζ με ομάδα του νότιου ομίλου. Όλοι μέσα, πλην της Λαμίας!


Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 32
2. Άρης 18 (12αγ.)
3. ΑΕΛ 18
4. Παναιτωλικός 18
5. Βόλος 17
6. ΠΑΣ Γιάννινα 16
7. Λαμία 6

* Στο νότο η ΑΕΚ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Με τους Ανδριώτη, Ράπτη «μπροστάρηδες» στην επιθετική δημιουργία, τον Παλαιολόγου πάντα κομβικό και τον Ψυρόπουλο να «καθαρίζει» στην άμυνα, η ομάδα του Πέτρου Τασουνίδη έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Τσαραμανίδη. Στο δεύτερο κινδύνεψε με ισοφάριση, όμως ένα μεγάλο αμυντικό λάθος των φιλοξενούμενων έφερε το 2-0 (Παλαιολόγου, 11ο γκολ εφέτος) και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

* Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο κι αυτό φάνηκε στο άνετο πέρασμά του από το Περιστέρι και το 3-0 επί του Ατρόμητου. Σκόραρε ξανά ο Αλέξανδρος Σούφκα ο οποίος με 15 γκολ σε 19 ματς είναι πρώτος σκόρερ όλων των διοργανώσεων της Super League! Ακόμα ένα «χαρτί» στα χέρια του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος εφέτος παίρνει «άριστα» στη διαχείριση του πολύτιμου υλικού του.

* Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο εναντίον του Απόλλωνα, κάτι που φαίνεται από το τελικό 6-0. Παράλληλα οι «μικροί» άρπαξαν την ευκαιρία και έτσι μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν ο στόπερ Βενάκης με ένα υπέροχο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι και ο χαφ Μαρκεζίνης που επίσης σκόραρε για πρώτη φορά εφέτος. Δύο γκολ πέτυχε ο Τιάγκο Ρομάνο που έφτασε τα 12. Βέβαια ήταν τόσο χαμηλής δυναμικότητας ο αντίπαλος, που το ματς είχε «σβήσει» από το ημίωρο με το σκορ στο 3-0. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο έφυγε από το γήπεδο των Τραχώνων ο agent Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Δεν υπήρχε κάτι άλλο να δει...

* Νέα νίκη για την Κ17 του Πανιωνίου, στην έδρα του πάντα υπολογίσιμου Λεβαδειακού. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-1 με σκόρερ των δύο τερμάτων τον Σααμί Λααρούσι και εξαιρετική εμφάνιση από τον επιτελικό χαφ Λαύκα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την απευθείας συμμετοχή στο Final-4 με 40 βαθμούς. Ακολουθούν οι Παναθηναϊκός (31), ΑΕΚ (25), Ατρόμητος (24) και Αστέρας Τρίπολης (22) που διεκδικούν τις θέσεις 2-3-4 για τα μπαράζ. Ελπίδες έχουν, έστω και λίγες, οι Λεβαδειακός (18), Ιωνικός (15), Πανιώνιος (15).

Πιο ξεκάθαρα στην Κ15

Στην Κ15 τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Στο Final-4 προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι επικεφαλής είναι ήδη γνωστοί: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Τάσου Πάντου έκαναν... αγγαρεία εναντίον του Απόλλωνα (3-1) και την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του Πανιωνίου θα «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρόκριση.


* Ο Παναθηναϊκός του Βασίλη Παπαδάκη διανύει το καλύτερο «φεγγάρι» του. Έκτη σερί νίκη, 2-0 τον Ατρόμητο, με το Ναπολέοντα Σουχλάκη να φτάνει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα. Σκόραρε με φάουλ και ο Μάξιμος Λόμπας για τον οποίο ακούγονται πολλά εγκωμιαστικά σχόλια. Επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό που τον άφησε έξω αρκετό καιρό.

* Η ΑΕΚ πέτυχε πολύ σπουδαία ανατροπή η οποία την κράτησε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Νίκησε 3-2 τον Πανιώνιο στην έδρα της (Άλσος Βεϊκου) παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ δέκα λεπτά πριν από το τέλος! Δύο γκολ πέτυχε ο Παπαδημητρίου που έφτασε τα 7 εφέτος.

* Δεύτερος στο νότιο όμιλο παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης που ήταν καλά προετοιμασμένος για το ματς με τον ΟΦΗ. Νίκησε 3-0 με δύο παίκτες γεννηθέντες το 2009 να είναι ανάμεσα στους σκόρερ, ο Γκαμπριέλ Κοντράσι και ο Πέτρος Πιέρος.

Με την Κ14 ο ΠΑΟΚ!

Στο «βάθος» που έχουν οι μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Την περασμένη Παρασκευή, όμως, ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Στη νίκη 1-0 επί του Βόλου στη Μαγνησία, παρέταξαν αυτούσια την ομάδα Κ14 (2009) υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Μήττα και του συνεργάτη του Παναγιώτη Δημητριάδη. Κι αυτό γιατί η Κ15 είχε μαζέψει πολλούς εξ αναβολής αγώνες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ που αγωνίζεται παράλληλα με τη Super League. Χάρη στη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά τη συμμετοχή στο Final-4, ενώ χρειάζεται ακόμα 3 βαθμούς για να «καπαρώσει» και την πρώτη θέση.

Για τη δεύτερη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: είτε η ΑΕΛ (3-0 τον Πανσερραϊκό), είτε ο Άρης (4-1 τη Δόξα Δράμας).

Περισσότερα, στο ειδικό αφιέρωμα που θα παρουσιάσει το Gazzetta μέσα στην εβδομάδα για τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις πιθανότητες πρόκρισης στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα