Μάγκνουσον: Επέστρεψε και μαζί του και η σιγουριά στην άμυνα

Ο Μάγκνουσον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

bet365

Η κομβική παρουσία του Μάγκνουσον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η «ασφάλεια» που έφερε στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι από τους παίκτες, όπως ο Ρούμπεν Πέρεθ, που η απόδοσή τους έχει τεράστια σημασία στο πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι ντέρμπι, όπως το χθεσινό με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των Play-offs της Stoiximan Superleague.

Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι κομβικοί στην ανάπτυξη της ομάδας είτε αυτή γίνεται με το καθιερωμένο build-up από την άμυνα είτε με μακρινές μπαλιές, αφού στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πάντα περνάει από τα πόδια τους, ενώ στην δεύτερη είναι οι δύο που δοκιμάζουν τις περισσότερες μακρινές μεταβιβάσεις.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού επανήλθε μετά από ένα μήνα και κάτι απουσίας, όπου έχασε τρία ντέρμπι (ΠΑΟΚ, Άρης, Ολυμπιακός), στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ατρόμητο και χθες έγινε ξεκάθαρο πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλον αυτόν τον καιρό, ειδικά στα μεγάλα αυτά παιχνίδια.

Μπορεί οι Σάρλια και Πούγγουρας που πήραν την θέση του όλο αυτό το διάστημα να ήταν εξαιρετικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, όμως δεν μπορούσαν να έχουν την σιγουριά που έχει εκείνος, όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους. Είτε αυτό αφορά τον έλεγχο της μπάλας είτε αφορά τις μεταβιβάσεις, κοντινές και μακρινές.

Ο Μάγκνουσον διέπρεψε χθες τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όπως συνηθίζει, αφού είναι το δυνατό του κομμάτι, όσο και αμυντικά, που ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

Η συνεισφορά του Μάγκνουσον στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού

magnusson

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα νούμερά του στο κομμάτι της δημιουργίας θα παρατηρήσει κανείς πως αυτά είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο του, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες από τα υπόλοιπα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είναι η καλύτερη ομάδα στο πρέσινγκ, κι αυτό το στοιχείο του αγωνιστικού τους στυλ γίνετια ακόμα πιο έντονο, όταν παίζουν εντός έδρας και απορροφούν και την ενέργεια του κόσμου τους.

Γι' αυτό για να καταλάβουμε το πόσο καλό παιχνίδι έκανε θα το συγκρίνουμε με το προηγούμενο ματς των «πρασίνων» στην Φιλαδέλφεια.Σύμφωνα με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, ο Μάγκνουσον χθες είχε 39/60 ενέργειες (65%) και 24/36 πάσες (67% ποσοστό επιτυχίας), όταν κατά μέσο όρο δοκιμάζει 58,9 κι έχει ποσοστό 87,5% ενώ στο ντέρμπι στην «OPAP Arena» στην κανονική διάρκεια είχε 27/40 με 68%.

Εκεί που ανέβηκε αρκετά ήταν στις μακρινές μεταβιβάσεις που αποτέλεσαν και κλειδί για την επιθετική ανάπτυξη του «τριφυλλιού», αφού από τέτοιες δημιουργήθηκαν τόσο η τριπλή ευκαιρία του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όσο κι εκείνη του Παλάσιος προς το τέλος του ματς. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός δοκίμασε συνολικά 11 μακρινές μπαλιές, όταν κατά μέσο όρο επιχειρεί κάτι λιγότερο από οκτώ, έχοντας τέσσερις επιτυχημένες (36%), όταν στο προηγούμενο εκτός ματς με την ΑΕΚ, είχε μόλις 1/8 (13%).

Επίσης ο Μάγκνουσον πέρασε δύο through passes (=πάσες στην πλάτη της άμυνας) στον Ιωαννίδη έχοντας 2/2, κάτι που δεν έχει καταφέρει ξανά την φετινή σεζόν ενώ είχε και 2/6 πάσες στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου (33%).

Τα εξαιρετικά νούμερα του Ισλανδού στο αμυντικό κομμάτι

magnusson

Πάμε τώρα στο αμυντικό κομμάτι, εκεί όπου είδαμε τον Ισλανδό να βγάζει πάθος και δυνανισμό και να μπαίνει στο κλίμα του ντέρμπι όσο σε κανένα άλλο τέτοιο παιχνίδι. Κέρδισε 11 από τις 15 μονομαχίες που έδωσε (73%), όταν κατά μέσο όρο δίνει συνολικά 10,8 μονομαχίες ανά παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα είχε 5/6 αμυντικές μονομαχίες, 3/6 εναέριες και 3/3 για διεκδίκηση της μπάλας, όταν δεν την έχει στην κατοχή της καμία ομάδα.

Από κει και πέρα βοήθησε πάρα πολύ στο να απορροφήσει η άμυνα των «πρασίνων» την πίεση της ΑΕΚ χωρίς να προκύψουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι γι' αυτήν, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το καλύτερο αμυντικό του παιχνίδι σε ντέρμπι από πλευράς απειλής που δέχθηκε, όντας παράληλλα η ομάδα που δέχθηκε την μικρότερη απειλή σε αγώνα στην «OPAP Arena» την φετινή σεζόν, αφού οι ευκαιρίες που έφτιαξε η «Ένωση» άξιζαν 0,69 xG.

Ο Μάγκνουσον είχε εννιά κοψίματα, όταν έχει κατά μέσο όρο 3,66, 12 ανακτήσεις της μπάλας (μ.ο. 8,73), εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στο μισό του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και πέντε απομακρύνσεις (μ.ο. 1,83). Κι όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς να υποπέσει ούτε σ' ένα φάουλ στον χθεσινό αγώνα(!!).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα