Παναθηναϊκός: Αλύγιστος και πρώτος κόντρα σε μια αισχρή διαιτησία!

Παναθηναϊκός: Αλύγιστος και πρώτος κόντρα σε μια αισχρή διαιτησία!

Παναθηναϊκός: Αλύγιστος και πρώτος κόντρα σε μια αισχρή διαιτησία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έφυγε αλώβητος από τη Νέα Φιλαδέλφεια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Νταμπάνοβιτς και τον μονόδρομο της ΕΠΟ να ορίζει μόνο elite διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια.

Δεν είναι λίγο αυτό που κατάφερε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα στη πιο δύσκολη και ''καυτή'' έδρα του πρωταθλήματος, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι αυτή η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και κόντρα σε μία αισχρή διαιτησία από τον Νταμπάνοβιτς, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του, να μην χάσει το μυαλό του και να παραμείνει όρθιο, βάζοντας στο σακούλι έναν υπερπολύτιμο βαθμό, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις σε εκτός έδρας ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα. Έναν βαθμό που τον διατηρεί στη κορυφή και του δίνει την ψυχολογική ώθηση και την ηρεμία να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος, όντας στη θέση που έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή την σεζόν. Την πρώτη. Σε ρόλο οδηγού.

Αν, μάλιστα, οι ''πράσινοι'' ήταν πιο αποτελεσματικοί και κυνικοί στη τελική προσπάθεια, αν δεν πετούσαν στα σκουπίδια πέντε μεγάλες ευκαιρίες, θα μπορούσαν να έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το τίτλο ενώ φυσικά διαμόρφωσε την εικόνα του παιχνιδιού ο απίθανος τύπος από το Μαυροβούνιο, καθώς δεν απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Νόρντιν Άμραμπατ για το σκόπιμο χέρι στη πάσα του Μπρινιόλι στο φινάλε του πρώτου μέρους. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να μπορεί να εξηγήσει αυτή την απόφαση, μπροστά στη φάση ήταν, μιλάμε για τον ορισμό της κίτρινης. Δεν την έδωσε, γιατί δεν ήθελε να την δώσει. Τόσο απλά.

Ο ίδιος τύπος δεν δίνει ούτε το χέρι του Χατζισάφι, σε μία φάση που πραγματικά μπορώ να ''ακούσω'' ότι μπορεί να κάνει επιθετικό φάουλ ο Κουρμπέλης και φτάνουμε στο φινάλε του ματς όπου σε ροή αγώνα δίνει πέναλτι σε φάση που υπάρχουν όχι ένα αλλά δύο επιθετικά φάουλ και ενώ προηγούμενως παραδίδει μαθήματα ''ότι να ναι'' διαιτησίας. Δύο φάουλ, λοιπόν. Του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα, με τον Πολωνό μέσο να ''γκρεμίζει'' τον αμυντικό του Παναθηναϊκού και του Αραούχο στον Παλάσιος, όπου ο Αργεντινός σέντερ φορ κλωτσάει πεντακάθαρα τον συμπατριώτη του άσο του Τριφυλλιού. Ευτυχώς το VAR διόρθωσε το σκάνδαλο, γιατί θα μιλούσαμε για ακόμη μεγαλύτερη αλλοίωση.

Είναι πραγματικά κρίμα και στενάχωρο που μετά από ένα παιχνίδι με ρυθμό και ένταση που παραπέμπει σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρέπει να ασχολούμαστε με τον Νταμπάνοβιτς αλλά σήμερα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Έχουμε μέρες να μιλήσουμε για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αλλά από την πρώτη κιόλας αγωνιστική η κατάσταση πάει να ξεφύγει και όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον και εκείνος ισχυρός διεκδικητής του τίτλου, θα είναι αμαρτία από τον θεό το φετινό πρωτάθλημα να στιγματιστεί και να φτάσουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε για το αν θα ολοκληρωθεί.

Σε ένα πρωτάθλημα που διεκδικούν τέσσερις ομάδες και έχουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, είναι πραγματικά επικίνδυνο, εγκληματικό και αυτοκτονικό, η ΕΠΟ να ορίζει διαιτητές-κλόουν σε αυτές τις αναμετρήσεις. Οι κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας ζήτησαν επιλογές από την elite κατηγορία, η ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΚΕΔ αποφάσισαν πως δεν συντρέχει λόγος.

Την απάντηση για το αν έπραξαν ορθά ή λάθος, την πήραν το βράδυ της Κυριακής στην Opap Arena και πρέπει το πάθημα να τους γίνει μάθημα. Δεν απασχολεί κανέναν το πως θα το καταφέρουν, δεν απασχολεί κανέναν τι θα κάνουν για να το πετύχουν. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση για μη elite διαιτητές σε ντέρμπι, θα ισοδυναμεί με προσπάθεια πυρπόλησης του πρωταθλήματος, ρίχνοντας νερό στο μύλο της τοξικότητας, η οποία ήδη βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και είμαστε ακόμη στη 1η αγωνιστική των play-offs.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό το ματς ήταν μία πολύ ισχυρή απόδειξη, πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό πως έχει μέταλλο ομάδας πρωταθλητισμού, πως πνευματικά είναι απόλυτα έτοιμος και προετοιμασμένος να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και έχει όλα τα απαραίτητα ''εργαλεία'' για να το πετύχει. Σε άλλες εποχές οι ''πράσινοι'' θα είχαν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους, θα είχαν επιτρέψει στον εκνευρισμό να τους κυριεύσει.

Όπως έγινε πέρσι στο Ηράκλειο από τα σφυρίγματα του Καραντώνη. Αυτή η έκδοση, όμως, έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά, έχει μάθει να διαχειρίζεται τα δύσκολα, έχτισε τον χαρακτήρα της και δεν θα λυγίσει εύκολα από κανέναν Νταμπάνοβιτς.

Το μήνυμα το πήραν όλοι, αυτή η ομάδα θα πουλήσει το τομάρι της πολύ ακριβά, πάρα πολύ ακριβά...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.