ΑΕΚ: Το «βαρόμετρο» Πινέδα και οι χοροί του στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ορμπελίν Πινέδα σκοράρει και χορεύει

bet365

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι παίκτης - κλειδί στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και απέναντι στον Παναθηναϊκό θέλει να... χορέψει για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν.

Το γεγονός ότι ο Ορμπελίν Πινέδα έχει εξελιχθεί τη φετινή σεζόν σε ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Ματίας Αλμέιδα είναι κάτι που έχει αναλυθεί πολλές φορές. Άλλωστε και ο ίδιος ο 27χρονος Μεξικανός χαφ έχει τονίσει ότι στην ΑΕΚ απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με την παρουσία του στο χορτάρι. Ο μέντοράς του ο Αλμέιδα εκτόξευσε τις μετοχές του Πινέδα μετά από την Τσίβας και στην ΑΕΚ με τον «Όρμπε» να χορεύει και μεταφορικά και κυριολεκτικά καθώς κάθε φορά που σκοράρει πανηγυρίζει με τις χαρακτηριστικές του τούμπες. Ο «μικρός μάγος» είναι... ταγμένος στον «Πελάδο» και ανταποκρίνεται με την ίδια συνέπεια σε όποια θέση και αν τον τοποθετήσει ο Αργεντινός κόουτς.

Η ΑΕΚ ρίχνεται την Κυριακή στη μάχη των play-offs που θα κρίνουν τον τίτλο αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Σε ένα πολύ σημαντικό ματς καθώς το ξεκίνημα της Ένωσης στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Και ο Πινέδα μπορεί να αποτελέσει παίκτη - βαρόμετρο για τους κιτρινόμαυρους στο ντέρμπι, έχοντας ήδη φανεί κομβικός στα δύο προηγούμενα απέναντι στους πράσινους την τρέχουσα σεζόν.

Στη Λεωφόρο, στον πρώτο γύρο, ο Πινέδα έπειτα από μια συντονισμένη πίεση ψηλά και ανάκτηση της κατοχής -στο αγαπημένο στυλ παιχνιδιού του Αλμέιδα- με ένα εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας από πάσα του Αραούχο είχε βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ πριν ακολουθήσει στη συνέχεια η ανατροπή με τα δύο πέναλτι που αμφισβητήθηκαν έντονα από την Ένωση.

Ωστόσο στη Λεωφόρο ο Πινέδα πέρα από το γκολ του και τον χαρακτηριστικό χορό του είχε προσφέρει σημαντική δουλειά και στο ανασταλτικό κομμάτι καθώς εκτός από δημιουργός διακρίνεται και για τα ανασταλτικά του προσόντα και την ενέργεια που βγάζει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν είχε σύμφωνα με το Wyscout 6/8 επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες, 3/4 επιτυχημένες εναέριες διεκδικήσεις, επτά ανακτήσεις μπάλας και δύο κοψίματα παίζοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, ο Πινέδα είχε σκοράρει ξανά επωφελούμενος την ασίστ και πάλι του Αραούχο, αυτή τη φορά με το κεφάλι, και βρίσκοντας δίχτυα από πλάγια θέση για το 1-0 που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ. Για να ακολουθήσουν στη γωνία ξανά οι γνωστές του χορευτικές τούμπες. Ένα τρίποντο καθοριστικό καθώς η Ένωση πριν από εκείνο το παιχνίδι ήταν επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και με το τρίποντο αυτό μείωσε στους τέσσερις πόντους μπαίνοντας ξανά δυναμικά στη μάχη της κορυφής.

Εκείνο το βράδυ του Γενάρη στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είχε αγωνιστεί στον άξονα, αλλά στην αριστερή πλευρά, όταν ο Αλμέιδα κάλυπτε με τον Μεξικανό το κενό του Γκατσίνοβιτς. Και ο Πινέδα πήρε πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη έχοντας 3/4 εύστοχες πάσες τόσο στην τελική τρίτη όσο και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας και 2/4 επιτυχημένες διαπεραστικές μπαλιές σύμφωνα με το Wyscout, ενώ και στο ανασταλτικό κομμάτι είχε προσφέρει τα μέγιστα με εννιά ανακτήσεις και πέντε κοψίματα.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί από τον Αλμέιδα σχετικά με τον Πινέδα στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena είναι η θέση στην οποία θα χρησιμοποιήσει τον «Όρμπε». Αν δηλαδή θα τον τοποθετήσει στον άξονα ως «οκτάρι» ή στην αριστερή πλευρά, κάτι που αποτελεί και ένα από τα ανοικτά ζητήματα στα πλάνα του «Πελάδο».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα