ΑΕΚ: Ο Ορμπελίν Πινέδα χορεύει και το απολαμβάνει

ΑΕΚ: Ο Ορμπελίν Πινέδα χορεύει και το απολαμβάνει

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Ορμπελίν Πινέδα χορεύει και το απολαμβάνει

bet365

Αγριεμένος και επιδραστικός έχει επιστρέψει ο Ορμπελίν Πινέδα από το Μουντιάλ με τον Μεξικανό χαφ της ΑΕΚ να συνεχίζει να χορεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στο γήπεδο.

Όταν σκοράρει, μετά τις εναέριες τούμπες, προσφέρει και έναν χορό πανηγυρίζοντας. «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και χορεύοντας θέλω να δείξω ότι χαίρομαι το ποδόσφαιρο μου», είχε πει πριν από μερικές μέρες στη συνέντευξη που έδωσε στο Fox Sports ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο 26χρονος Μεξικανός χαφ πάτησε το κουμπί του restart στην ΑΕΚ μετά από ένα δύσκολο εξάμηνο στη Θέλτα. Και σε αυτό πέρα από τη δυναμική της φετινής ομάδας της Ένωσης παίζει καταλυτικό ρόλο και η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα, του μέντορα του. Άλλωστε ο Αργεντινός κόουτς ήταν καθοριστικός για να έρθει ο «Όρμπε» στην ΑΕΚ το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από τη Θέλτα.

Τα επτά γκολ και οι τρεις ασίστ που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα με την κιτρινόμαυρη φανέλα ο «μικρός μάγος» όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του αποδεικνύουν και με αριθμούς τη συμβολή του στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Αλμέιδα. Και ακόμη και το διάστημα που δεν δημιουργούσε ή δεν σκόραρε, με την τρομερή ενέργειά του στις ανακτήσεις, αλλά και τη συμμετοχή του στην κυκλοφορία της μπάλας και στο «κουβάλημά» της παρέμενε επιδραστικός στο παιχνίδι συνεχίζοντας να τρελαίνει τους Μεξικανούς στην πατρίδα του που του έχουν αφιερώσει... τόνους από μελάνι από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ.

Τα έκανε όλα και απέναντι στον Πανσερραϊκό

Μετά το 3-0 επί του Πανσερραϊκού που ουσιαστικά σφράγισε την παρουσία της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, ο Αλμέιδα μίλησε για τη σωστή νοοτροπία που είδε από τους παίκτες του. Ένας από αυτούς και ο Πινέδα, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο παίζοντας στον ίδιο ρυθμό από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό παίρνοντας το ματς απολύτως σοβαρά λες και ήταν ο τελικός του θεσμού. Το αποτέλεσμα ήταν συμμετοχή στο πρώτο γκολ με το σουτ που έπιασε για να πάρει το ριμπάουντ ο Μάνταλος και να σκοράρει, συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ με την πάσα στον Αραούχο πριν ο Λιβάι σκοράρει και εκτέλεση στο τρίτο γκολ για να χριστεί και σκόρερ.

Έχει επιστρέψει... αγριεμένος από το Μουντιάλ

Μια απορία που είχε εκφραστεί από διάφορους κάποιους μήνες πιο πριν ήταν πως θα επέστρεφε ο Πινέδα μετά τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ θεωρώντας πως ο 26χρονος Μεξικανός χαφ στον πρώτο γύρο θα είχε μεγαλύτερο κίνητρο για να δείξει πράγματα ενόψει της διοργάνωσης του Κατάρ. Και τελικά η απάντηση δόθηκε εμφατικά από τον Πινέδα καθώς όχι μόνο συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, αλλά φαίνεται πως έχει επιστρέψει ακόμα πιο ορεξάτος και επιδραστικός στα ματς της ΑΕΚ. Γκολ με τον Βόλο, ασίστ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γκολ με τον Παναθηναϊκό, ασίστ με την Κηφισιά, γκολ με τον Παναιτωλικό, γκολ και με τον Πανσερραϊκό. Τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε τρεις εβδομάδες στη... σούμα με τον Πινέδα να χορεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά εντός των γραμμών του γηπέδου.

Εκτελεί πιστά ό,τι του ζητήσει ο Αλμέιδα

Φυσικά η απόλυτη εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ Πινέδα και Αλμέιδα μεταφέρεται και στην εκτέλεση όσων ζητάει από τον Μεξικανό χαφ ο Αργεντινός κόουτς. Τώρα την περίοδο που λείπει ο Γκατσίνοβιτς, ο «Όρμπε» προσφέρει με συνέπεια τις υπηρεσίες του πέρα από τη φυσική του θέση στον άξονα και στα αριστερά καλύπτοντας επάξια τον εξαιρετικό Σέρβο χαφ. Ήδη μέσα στη σεζόν έχει χρειαστεί να παίξει δύο φορές ακόμη και ως δεξιός μπακ! Είτε στα ανασταλτικά είτε στα δημιουργικά του καθήκοντα ο Πινέδα κάνει στο 100% αυτό που θέλει ο «Πελάδο» από αυτόν στο γήπεδο και στο τέλος της ημέρας παραδέχεται ότι το απολαμβάνει με την ψυχή του. Όσο για το αν θα μείνει στην ΑΕΚ; Δύσκολο να ειπωθεί το οτιδήποτε τη δεδομένη στιγμή, άλλωστε ούτε και ο ίδιος γνωρίζει το μέλλον του. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά το ερώτημα θα απαντηθεί στον χρόνο του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα