Αναστασίου: «Όποιος είναι αδιάφορος δεν θα παίζει»

Newsroom
Αναστασίου: «Όποιος είναι αδιάφορος δεν θα παίζει»

bet365

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία του Παναιτωλικού με τη Λαμία τόνισε πως όποιος ποδοσφαιριστής δείξει αδιαφορία δεν θα παίζει στην ομάδα του.

Με ισοπαλία έκλεισε την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League o Παναιτωλικός, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στο Αγρίνιο. O Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια και ξεκαθάρισε πως οι αδιάφοροι ποδοσφαιριστές δεν θα παίζουν στην ομάδα του.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για την ανταγωνιστική εικόνα της ομάδας του παρότι βαθμολογικά αδιάφορη: «Στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο τακτικά ήμασταν πολύ λάθος. Όσες φορές κυκλοφορήσαμε μπάλα και αλλάξαμε πλευρές, που είχαμε σαν πλάνο δημιουργήσαμε προϋποθέσεις καλές. Πολλές φορές στο χώρο του κέντρου δεν είχαμε ισορροπία. Όλα τα χαφ μας βρίσκονταν σε μία πλευρά και δεν είχαμε καθόλου στηρίγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ορθολογικοί.

Κάναμε πιο σωστά πράγματα, βγάλαμε πάθος. Σημειώσαμε το γκολ, είχαμε κάποιες άλλες προϋποθέσεις αλλά δεν μπορεί μία ομάδα να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν παίκτη. Εμείς εξαρτιόμαστε από τον Καρέλη. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Μπορώ να μιλήσω εκ πείρας για αυτή τη θέση. Για να βάλεις γκολ πρέπει να το πιστέψεις. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και ικανότητα αλλά τα χαλάμε στην τελική προσπάθεια. Αυτό μας στέρησε πολλά παραπάνω από όσα έχουμε».

Για τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού του Παναιτωλικού και τα πρώτα συμπεράσματα: «Θέλουμε δουλειά, δεν είναι εύκολα. Παίζαμε με συγκεκριμένο στυλ, δύο οκτάρια. Με Μπουζούκη και Χουάνπι που είναι κλασικά δεκάρια πρέπει να κοιτάξουμε σιγά σιγά να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας γιατί θα έχουμε καλύτερη ισορροπία εκεί. Να έχουμε έναν παίκτη πιο κοντά στον επιθετικό γιατί τα οκτάρια μας σε παιχνίδια που πέρασαν ήταν μακριά από τον επιθετικό. Από τη στιγμή που ο Καρέλης δεν είναι το μεγαλύτερο μπόι, για να κερδίσει μονομαχίες ή δεύτερες μπάλες, για να κάνουμε σωστές επιθέσεις υποφέραμε. Είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε και να το βελτιώσουμε».

Για την 7η θέση στη βαθμολογία: «Είχα πει το καλοκαίρι στόχος είναι να κάνουμε βήματα μπροστά. Πέρυσι τελειώσαμε 9οι, φέτος 7οι. Θεωρώ ότι βαθμολογικά είναι πρόοδος σε μία ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν, που πέφτουν δύο ομάδες. Από την άλλη για εμάς το καλοκαίρι από τη στιγμή που δεν πήραμε το δέκα και δοκιμάζαμε 4-2-3-1 με παίκτες όπως ο Ντουάρτε και ο Ντίαζ, χωρίς καλή λειτουργία στα φιλικά, αποφασίσαμε να παίξουμε 4-3-3, με δύο οκτάρια. Ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί και καλοί αμυντικά στον πρώτο γύρο, βγάζαμε σιγουριά και σταθερότητα.

Στο δεύτερο μισό είχαμε πολλά παιχνίδια χωρίς σταθερότητα. Αλλάξαμε πολλές φορές αμυντικό δίδυμο στα στόπερ, αλλάξαμε τερματοφύλακες, δεν είχαμε ισορροπία και διάρκεια. Επιθετικά παρά τα 12 γκολ του Καρέλη, αυτός και οι πλάγιοί μας δεν είχαν τα απαιτούμενα στάνταρ. Σα βαθμολογία είναι καλή η 7η θέση, είναι πρόοδος. Σαν απόδοση θέλουμε να πάμε σε καλύτερο επίπεδο. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα μεσοεπιθετικά, υστερήσαμε πολύ».

Για την εικόνα εντός έδρας και το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δίνει τέσσερα εντός στα Play Outs: «Στο δεύτερο γύρο αν δούμε τα παιχνίδια εντός έδρας, με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ που δεν παρουσιαστήκαμε, ακόμη και σε αυτά που ισοφαριστήκαμε, δείξαμε κάποια πράγματα. Συνέπεια αμυντικά. Μπροστά είμαστε δύσκολοι στο γκολ. Θα πρέπει να βελτιωθούμε. Από τους παίκτες στο κέντρο και μπροστά θέλουμε πολλά περισσότερα. Δε με ανησυχεί που έχουμε τέσσερα ματς εντός έδρας. Θα είμαστε καλύτεροι, είμαι βέβαιος.

Ζητούμενο είναι η διάρκεια. Υστερούμε στο ότι κάνουμε μία καλή εμφάνιση και στο επόμενο παιχνίδι δεν υπάρχει η διάρκεια. Εκεί είναι το δύσκολο για μένα ως προπονητής. Προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία για να κάνουμε τα βασικά πράγματα στο τακτικό μας πλάνο. Είναι δύσκολο. Πολλές φορές και εγώ θέλω και εκνευρίζομαι. Θέλει υπομονή και σύνεση. Τα παιδιά δεν είχαν δεχτεί τόση πίεση. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση.

Καταλαβαίνω και τον κόσμο, όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Είμαστε σε διαδικασία εκπαίδευσης. Κάνουμε δύο βήματα μπροστά, γυρίζουμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να βελτιώσουμε τη σταθερότητά μας. Βήμα βήμα να πάμε στην κατεύθυνση που θέλουμε. Τα λιθαράκια έχουν μπει. Χρειαζόμαστε κάποιες προσθήκες, εννοώ περισσότερη συνέπεια για να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για το στόχο στα Play Outs: «Αυτό που βίωσα πέρυσι δεν θέλω να το ξαναζήσω. Όποιος είναι αδιάφορος δεν θα είναι στην αποστολή, δεν θα παίζει. Θέλω παίκτες με κίνητρο να πετύχουν πράγματα στο γήπεδο. Σε κάθε παιχνίδι με πάθος, να κερδίζουν είτε εντός είτε εκτός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα