Βόλος – ΠΑΟΚ 0-1: Εκανε το χρέος του! (vids)

bet365

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ νίκης με τον Μπράντον Τόμας και πέρασε νικητής από τον Βόλο με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο για τον οποίο πήγε στο «Πανθεσσαλικό». Εξαιρετικός στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, βρήκε το γκολ με τον Μπράντον Τόμας, έριξε ταχύτητα στο β' μέρος, διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Βόλο.

Χωρίς Ίνγκασον ο ΠΑΟΚ, χωρίς Μπράτσο ο Βόλος

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός 20δαδας τον Ίνγκι Ίγκασον και είχε διπλό λόγο για να το κάνει, καθώς ο αναντικατάστατος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε κάποιες μικροενοχλήσεις πριν από το ματς, ενώ ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ που βρισκόταν στο όριο των καρτών και κινδύνευε να απουσιάσει από την πρεμιέρα των playoffs. Οπότε δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ρίσκου στην περίπτωση του «Iceman».

Ο Γιάννης Κάργας ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Ίνγκασον στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ και μαζί με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη συνέθεσαν για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν απέναντι στο Λεβαδειακό) το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών του «Δικεφάλου», την ώρα που ο Γιάννης Μιχαηλίδης επέστρεφε στην 20αδα της πρώτης ομάδας ένα χρόνο μετά τον σοβαρό (χιαστοί) τραυματισμό του.

Ο Στέφαν Σβαμπ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και μια θέση στους εσωτερικούς μέσους δίπλα στον Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Ράφα Σοάρες επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, μετά τις ανάσες που πήρε στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε τον Μπράντον Τόμας για την κορυφή της επίθεσης, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να μένει στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μπράτσος, που λόγω τιμωρίας ήταν στις κερκίδες του «Πανθεσσαλικού» και στον πάγκο του Βόλου ο συνεργάτης του προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Γρηγοριάδης, παράταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με δεδομένες τις τέσσερις απουσίες του τιμωρημένου Σιέλη και των τραυματιών Γκάγκι, Μπαριέντος και Μεσκίδα.

«Ασπρόμαυρος» μονόλογος

Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ. H εξαιρετική ομαδική ενέργεια έφερε το γκολ από τον Μπράντον Τόμας, αλλά πριν και μετά το 0-1 από τον Ισπανό σέντερ φορ οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν τους Βολιώτες μέσα στην εστία τους!

Οι αριθμοί στη προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια: Κατοχή 60%-40%, 1-7 τελικές, 0-10 κόρνερ όλα υπέρ του «Δικεφάλου», που άγγιξε το γκολ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος είχε ένα επιπλέον λόγω να θέλει να σκοράρει καθώς στις κερκίδες του «Πανθεσσαλικού» βρισκόταν σύσσωμη η οικογένεια του και αρκετοί φίλοι από τη γενέτειρά του.

Ο ΠΑΟΚ ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στις δύο μεγάλες στιγμές του «Ντέλια», το έκανε σε μια εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια από την οποία απουσίαζε ο νεαρός ταλαντούχος μέσος του. Η «key pass» του Ντάγκλας Αουγκούστο «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Βόλου, ο Κάλεντ Νάρεϊ μπήκε στην περιοχή και με την ενδεκάτη ασίστ του σέρβιρε την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπράντον Τόμας που προ κενής εστίας έκανε το 0-1!

«Εσβησε» στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ

Στο β’ μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε χαλαρός στο χορτάρι του «Πανθεσσαλικού» και ο Βόλος κατόρθωσε να ισορροπήσει, κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Ή πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 68’ με τον Οζέγκοβιτς να ντριπλάρει και τον Κοτάρσκι, αλλά να μπλοκάρεται από τους αμυντικούς του «Δικεφάλου».

Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο τους Ολιβέιρα και Τάισον, αντί των Τόμας και Κωνσταντέλια, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του, που εμφάνιζε ξεκάθαρο έλλειμα ενέργειας, λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και τους Ντάντας με Ελ Καντουρί σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας και να απειλήσει την εστία του Κλέιμαν. Ένα σουτ του Αουγκούστο έξω από τη μεγάλη περιοχή ήταν όλο κι όλο ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξουν οι «ασπρόμαυροι» σ’ ολόκληρο το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, αυτή τη φορά πάντως κράτησε το υπέρ του 1-0 και δεν το πλήρωσε.

MVP: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο πρόσθεσε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση ήταν ο παίκτης από τον οποίο πέρασε τις περισσότερες φορές η μπάλα και ότι καλό έφτιαξε ο ΠΑΟΚ το οφείλει στον Βραζιλιάνο μέσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λούνα που πάλεψε απέναντι σε Αουγκούστο και Σβαμπ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τσιρίνος πέρασε εντελώς απαρατήρητος και δεν απασχόλησε καθόλου τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λουτσέσκου είπε ότι οι παίκτες του πήραν άριστα στη διαχείριση του υπέρ τους 0-1, αλλά πόσες φορές μέσα στη σεζόν δεν έφτασε η ομάδα του να είναι μπροστά με ένα γκολ και στο τέλος να το πληρώνει;

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μαλούτας (Ημαθίας) προσπάθησε να μη σφυρίξει πολύ, στο 62’ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Πίρινεν, η φάση εξετάστηκε από το VAR χωρίς να καταλογιστεί παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του του κόντρα στον Βόλο, επικρατώντας 1-0 στο Πανθεσσαλικό έχοντας στο πλευρό του 5.000 φίλους του. Ο Μπράντον Τόμας ήταν αυτός που έκανε τη δουλειά για τον «Δικέφαλο», που μείωσε και άλλο την απόσταση από την κορυφή.

Βόλος ΝΠΣ (Κώστας Γρηγοριάδης): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (90’ Καρτάλης), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (87’ Κάτσε), Τσιρίνος (81’ Τάχατος), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες Ρ. Κουλιεράκης, Κάργας, Σάστρε, Σβαμπ (76’ Ντάντας), Αουγκούστο, Νάρεϊ (76’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (65’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Ολιβέιρα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα