Άρης: Η τριάδα που τον ομόρφυνε και η αγωνιστική ανάκαμψη του Πίρσμαν

Άρης: Η τριάδα που τον ομόρφυνε και η αγωνιστική ανάκαμψη του Πίρσμαν

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Η τριάδα που τον ομόρφυνε και η αγωνιστική ανάκαμψη του Πίρσμαν

bet365

Ο Άρης άλλαξε αρκετά στους δύο τελευταίους αγώνες αφήνοντας κατά μέρους τη… δημιουργική ασάφεια των προηγούμενων αγώνων και κατευθυνόμενος κυρίως από τη λειτουργική αρτιότητα των δυνάμεων στον άξονα.

Η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής προφανέστατα θα χωρίσει για τουλάχιστον έναν αγώνα καθώς η θλάση του Λούκας Ρουπ στον οπίσθιο μηριαίο θα κρατήσει τον Γερμανό εκτός δράσης στον αγώνα με τη Λαμία. Αιωρείται επίσης η συμμετοχή του Ματέο Γκαρσία στο ίδιο παιχνίδι λόγω του χτυπήματος στον λαγονοψοΐτη αν και η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την επαναξιολόγηση της κατάστασής του. Μοναδικός σίγουρος είναι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα καθώς ο Τσέχος μέσος δείχνει να μη «χαμπαριάζει» από χιλιόμετρα και διαδοχικούς αγώνες. Αυτό πιστοποιήθηκε μέσα από τα (περίπου) 13 χλμ. που «κατάπιε» στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Τέτοιου είδους αποστάσεις είναι ψωμοτύρι για τον 32χρονο μέσο ο οποίος διατηρεί τα τρία σχετικά ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga.

Αυτή η τριάδα έφερε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Άρη μετατρέποντας μια «δυσκοίλια» ομάδα σε εξόχως δημιουργική μέσα από την έξυπνη διαχείριση των κατοχών της μπάλας, το σωστό διάβασμα της τοποθέτησης του αντιπάλου αλλά και στην ευστοχία στη μεταβίβαση. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στον αγώνα με τον Ατρόμητο…

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είχε 86 επαφές, 63/68 και παράλληλα κέρδισε τις έξι από τις εννιά κερδισμένες μονομαχίες ενώ είχε και έξι εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις.

Ο Λούκας Ρουπ είχε 34 επαφές στα περίπου 60 λεπτά συμμετοχής του και το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο σχετίζεται με το ότι έκανε 26/27 εύστοχες πάσες.

Ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά φετινά παιχνίδια του, είχε 52 επαφές και 28/33 πάσες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν προωθήσεις.

Στη διάταξη της ομάδας ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός λογίζεται ως ακραίος επιθετικός (δεξιά) επί της ουσίας όμως κινείται ως τρίτος κεντρικός μέσος παραχωρώντας την πλευρά στον Μόουζες Οντουμπάτζο ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινείται προς τα δεξιά ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Πίρσμαν

Η «μεταμόρφωση» του Μάρβιν Πίρσμαν

Ο Βέλγος ανήκει στη συνομοταξία των ποδοσφαιριστών που επικρίθηκαν σε μέγιστο βαθμό διότι με «νωπή» την εικόνα του από τη διετία στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αδύνατο για τον καθένα να συμβιβαστεί με την αντίστοιχη που είχε στον Άρη. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Μάρβιν Πίρσμαν δεν ένιωσε ποτέ ασφαλής στην 11αδα αλλά ότι θα πλήρωνε το κάθε λάθος του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ίσως, μέτρησε κι εκείνο το παιχνίδι στον Βόλο όπου χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός κεντρικός αμυντικός και ήταν (ως ένα βαθμό) καταστροφικό για το image του, ενδεχομένως και για την ψυχολογία του.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι αξιοσημείωτη η αγωνιστική αλλαγή του στους δύο τελευταίους αγώνες. Ξεκινώντας από το παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ όπου ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στα αμυντικά καθήκοντά του και παράλληλα ήταν δημιουργικός από την αριστερή πλευρά. Το έκανε σε εντονότερο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο καθώς η αριστερή πτέρυγα εξελίχθηκε σε πηγή δημιουργίας για την ομάδα του. Ο Πίρσμαν έκανε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ρουπ στη φάση του πρώτου τέρματος, το ίδιο επαναλήφθηκε (με παράλληλη πάσα) και στην αντίστοιχη του δεύτερου γκολ. Συνολικά ο Βέλγος κατέγραψε ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 91% στις μεταβιβάσεις γιατί κινήθηκε έξυπνα στον χώρο και ήταν ακριβής ακόμη και στα γεμίσματά του.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα