Άρης: Οι δύο νίκες, τα πέντε γκολ και οι 27 τελικές προσπάθειες δείχνουν ότι ξαναβρήκε την επιθετικότητά του

Άρης: Οι δύο νίκες, τα πέντε γκολ και οι 27 τελικές προσπάθειες δείχνουν ότι ξαναβρήκε την επιθετικότητά του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Οι δύο νίκες, τα πέντε γκολ και οι 27 τελικές προσπάθειες δείχνουν ότι ξαναβρήκε την επιθετικότητά του

bet365

Ο Άρης δεν έχει λόγο να πανηγυρίσει την εξασφάλιση της συμμετοχής του στα Playoffs του Πρωταθλήματος, δικαιούται όμως να χαμογελάσει για τη ραγδαία βελτίωσή της επιθετικής λειτουργίας του.

Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, μόλις τρεις είναι οι φορές που ο Άρης «ζευγάρωσε» νίκες. Στο ξεκίνημα απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, στο τελείωμα του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα με τις νίκες στους αγώνες με ΟΦΗ και Ατρόμητο. Σε περίπτωση που περάσει αλώβητος από την έδρα της Λαμίας στην 25η αγωνιστική θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει σερί τριών νικών. Αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό, για την ακρίβεια δείχνει ότι ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι η διάρκεια γιατί μέσω αυτής χτίζεται η αυτοπεποίθηση σε μια ομάδα.

Η χρησιμοποίηση δύο δημιουργικών μέσων αποτελεί τη βασική τομή στους δύο τελευταίους αγώνες καθώς το ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Βλάντιμιρ Νταρίντα και Λούκας Ρουπ έκανε πιο αποδοτική τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Άρης βγάζει συνεργασίες και passing game που μέχρι πρότινος δεν είχε. Στους δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές «κούμπωσε» υπέροχα και ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος, θεωρητικά, ξεκινάει το παιχνίδι του από τα άκρα στην πραγματικότητα όμως παραχωρεί την πλευρά στον Μόουζες Οντουμπάτζο και κινείται κυρίως στον άξονα. Κρίνοντας από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του απέναντι σε ΟΦΗ και Ατρόμητο, είναι φανερό ότι αυτός ο ρόλος ταιριάζει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Η άνοδος του κέντρου συνδυάστηκε με τις βοήθειες που παρέχουν οι δύο full back. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο το κάνει συνεχώς, πλέον μπήκε στην εξίσωση και ο Μάρβιν Πίρσμαν. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Βέλγος θύμισε αρκετά τον ποδοσφαιριστή που προκάλεσε αίσθηση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά στον αγώνα με τον Ατρόμητο, η αριστερή πλευρά εξελίχθηκε σε πηγή δημιουργίας. Αυτός έφτιαξε το πρώτο γκολ με την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Λούκας Ρουπ, ο ίδιος ξεκίνησε τη φάση και του δεύτερου τέρματος καθώς είχε εύστοχες και έγκαιρες κινήσεις στον χώρο.

Ο Ματέο Γκαρσία

Κι έτσι, ο Άρης που δυσκολευόταν αρκετά στο γκολ αλλά και στη δημιουργία φάσεων παρουσιάζεται διαφορετικός. Αν έλειπε και το (δεύτερο) ημίχρονο της… τεμπελιάς, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Μοιάζει να ανέκτησε τη χαμένη επιθετικότητά του με τα πέντε γκολ που σημείωσε στους δύο τελευταίους αγώνες. Οι 27 τελικές προσπάθειες δεν είναι μικρός αριθμός, ειδικά από τη στιγμή που οι 17 έγιναν εντός περιοχής. Αυτή τη στιγμή είναι η 5η ομάδα του Πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες και απέχει μόλις τέσσερις από τον 3ο ΠΑΟΚ.

Όπως παραμένει η ομάδα που έχει αξιοποίησει σε χαμηλότερο βαθμό τις λεγόμενες μεγάλες ευκαιρίες. Διατηρείται στην πρώτη θέση μεταξύ άλλων με 24. Για παράδειγμα, απέναντι στον Ατρόμητο θα έπρεπε να είχε σκοράρει τόσο ο Αμπουμπακάρ Καμαρά όσο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Αυτές οι φάσεις δεν κατατάσσονται στην κατηγορία των τελικών προσπαθειών αλλά στην αντίστοιχη των χαμένων ευκαιριών. Ο πρώτος εκτέλεσε με άνεση, ο δεύτερος βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη και αποφάσισε να σουτάρει παρότι είχε εύκολη πάσα στον Άντρε Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός είχε μπροστά του την άδεια εστία.

Η ανάκτηση επιθετικότητας συνδυάζεται και με τα περισσότερα κλεψίματα καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια οι «κίτρινοι» έκαναν συνολικά 15 περισσότερα σε σχέση με τον μέσο όρο τους. 69 στον αριθμό από τα 700 στο σύνολο που τους διατηρεί στην κορυφαία θέση του Πρωταθλήματος.

Ζητούμενο είναι η ενίσχυση αυτών των αριθμών και η βελτίωση των ποσοστών ευστοχίας. Πλέον αυτόν ο στόχος είναι ρεαλιστικός γιατί ο Άρης δεν εμφανίζεται δυσλειτουργικός στην επίθεση, αλλά εξόχως παραγωγικός. Αρκεί φυσικά να μην χρειαστεί να μπει ο Τόλης Τερζής σε διαδικασία αλλαγών καθώς προέχει να πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων των Λούκας Ρουπ, Ματέο Γκαρσία. Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Βεροιώτης τεχνικός στάθηκε στην αξία τη διαθεσιμότητας κάθε ποδοσφαιριστή. Η αναφορά αφορούσε τον Λούις Πάλμα, έμμεσα όμως και τους δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα