Παναθηναϊκός: Τα κατάλληλα φορμαρίσματα, την κατάλληλη στιγμή

Παναθηναϊκός: Τα κατάλληλα φορμαρίσματα, την κατάλληλη στιγμή

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Τα κατάλληλα φορμαρίσματα, την κατάλληλη στιγμή

bet365

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο βλέποντας σημαντικά «γρανάζια» του να βρίσκουν ξανά τα πατήματά τους την πιο κατάλληλη στιγμή.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ.Καραϊσκάκης» βρίσκεται προ των πυλών και οι «πράσινοι» καλούνται να παίξουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι έχοντας βγει από το ντεφορμάρισμα του Ιανουαρίου και βλέποντας αρκετούς κομβικούς, για το πλάνο παιχνιδιού τους, παίκτες να βρίσκουν και πάλι την φόρμα τους ενόψει και της τελικής ευθείας της κανονικής διάρκειας, αλλά και της έναρξης των πλέι-οφς.

Η σειρά των τριών αγώνων με την Λαμία εντός έδρας, τον Άρη εκτός και τον Βόλο εντός βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει ξανά σε σερί τριών νικών για πρώτη φορά μετά από κείνο το ιστορικό που είχε τρέξει στον πρώτο γύρο.

Αυτές οι τρεις νίκες «τάισαν» τον πράσινο... οργανισμό με αυτοπεποίθηση και βοήθησαν τα μέγιστα στην ψυχολογική του ανόρθωση. Όλα αυτά βοήθησαν κομβικούς παίκτες της ομάδας που δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον περασμένο μήνα, να επιστρέψουν στις καλές τους εμφάνισεις ανεβάζοντας την απόδοσή τους και συμπαρασύροντας παράλληλα κι εκείνη της ομάδας.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πέτυχε αυτό το γκολ που εψάχνε... μανιωδώς εδώ και τρεισήμισι μήνες και μάλιστα έτυχε να είναι και το νικητήριο στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης» δίνοντάς του άλλη βαρύτητα.

Αυτό το γκολ και η είσοδός του στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Βόλο την τελευταία στιγμή, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στην προθέρμανση ο Κλεϊνχέισλερ, οδήγησαν στην εκπληκτική εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Βόλο, η οποία ήταν μία πραγματική δήλωση... επιστροφής στην καλή του κατάσταση.

Κι όλα αυτά πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου πέρυσι ήταν εκείνος που με εκπληκτικό σουτ είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στο αντίστοιχο ματς των πλέι-οφς.

Ο Χουάνκαρ φαίνεται πως έχει αρχίσει και βρίσκει τον «αντικαταστάτη» του Αϊτόρ, αφού η έλευση του Ντανιέλ Μαντσίνι, με τον οποίο φαίνεται να αναπτύσσει χημεία, έχει ανεβάσει την απόδοσή του και τον βοηθάει να επιστρέψει στα «καλά» του,

Ταυτόχρονα βλέπουμε έναν Φώτη Ιωαννίδη να έχει καπαρώσει την θέση του βασικού επιθετικού της ομάδας σ' αυτό το καλό της διάστημα, όπου κάνει τα πάντα εξαιρετικά, εκτός από το να σκοράρει, γεγονός που ορισμένες φορές χαλάει την συνολική του εικόνα, παρά τη μεγάλη συνεισφορά που έχει τόσο στην ανάπτυξη όσο και στο επιθετικό κομμάτι του «τριφυλλιού».

Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι ακόμη ένας παίκτης, που ο Παναθηναϊκός περίμενε την... επιστροφή του στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, στα οποία είχε συνηθίσει να κινείται. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος, που αποτελεί το «μυαλό» της ομάδας, ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι, με τις νίκες να ξαναχτίζουν και τη δική του ψυχολογία ενόψει των τελευταίων αγώνων της κανονικής διάρκειας και της έναρξης των πλέι-οφς.

Τέλος, έχουμε και τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, που σ' αυτό το διάστημα της απουσίας του Μάγκνουσον έχει δώσει τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα και αποτελεί μία σταθερά στην άμυνά της, επιτελώντας ακριβώς αυτόν τον ρόλο τον οποίον του κατένειμε ο Γιοβάνοβιτς στην αρχή της σεζόν.

Κάπως έτσι βλέπουμε πως ο Παναθηναϊκός θα κατέβει στο Φάληρο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που έχει βρεθεί από το μεγάλο σερί που έτρεξε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και θα ψάξει εκεί ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει κραταιό στην κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά και θα δείξει πως έχει αφήσει οριστικά πίσω του το κακό διάστημα του Γενάρη, διατρανώνοντας παράλληλα την... επιστροφή του ενόψει των πλέι-οφς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα