Μίλαν - Φιορεντίνα 1-0: Διά... πυρός και σιδήρου επιστροφή στις νίκες (vid)

Ιάσονας Θεριός
milan_theo_winnn

bet365

Χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τεό Ερναντέζ και τον τρομερό Μενιάν, η Μίλαν των πολλών απουσιών «λύγισε» με... δυσκολία 1-0 τη Φιορεντίνα στο «Σαν Σίρο» και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ήττα, ισοπαλία και ήττα, ισοπαλία ξανά. Τέσσερις αγωνιστικές είχε μείνει μακριά από τα τρίποντα η Μίλαν και ήταν πολλές! Οι Ροσονέρι, παρά τις σημαντικότατες απουσίες, υπέταξαν με... ιδρώτα τη Φιορεντίνα 1-0 εντός έδρας και επέστρεψαν στις νίκες, προσπερνώντας ξανά τη Νάπολι στην 3η θέση της Serie A, βρισκόμενοι πλέον πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Χωρίς τους Λεάο, Ζιρού, Οκάφορ, Μπενασέρ, Κερ και Καλούλου χρειάστηκε να παραταχθεί ο Στέφανο Πιόλι, συνθήκη που έκανε τον 15χρονο (!) Καμάρντα να ντεμπουτάρει ως αλλαγή και να... γράψει ιστορία.

Το... χαμηλό και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις tempo του πρώτου μέρους «έσπασε» στις καθυστερήσεις η ωραία προσπάθεια του Τεό Ερναντέζ. Ο Γάλλος μπακ βρέθηκε στην καρδιά την περιοχής έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Παρίζι τον γκρέμισε και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ερναντέζ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ για τους Ροσονέρι.

Η Φιορεντίνα έψαξε την ισοφάριση στην επανάληψη και ανέβασε τις γραμμές της, γεγονός που χάρισε χώρους στη Μίλαν. Στο 75' ο Τερατσιάνο σταμάτησε τον Γιόβιτς σε τετ α τερ αλλά από αυτό το σημείο και μετά οι Βιόλα πίεσαν με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.

Η θέληση ήταν εκεί για την ομάδα του Ιταλιάνο, όμως τα γεμίσματά της και κάποιες μακρινές προσπάθειες δεν της έδωσαν τίποτα. Η ιστορία βέβαια θα μπορούσε να έχει γραφτεί διαφορετικά εν τέλει. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαντραγκόρα βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόρνερ όμως από το... μισό μέτρο είδε τον ηρωικό Μενιάν να του λέει εξ επαφής «όχι» με το κεφάλι και να χαρίζει το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα