Γιουβέντους: Οδεύει προς νέα αφαίρεση βαθμών

Γιουβέντους: Οδεύει προς νέα αφαίρεση βαθμών

Αντιμέτωπη με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την UEFA η Γιουβέντους

bet365

Η Γιουβέντους πήρε πίσω τους 15 πόντους που της είχαν αφαιρεθεί, όμως αναμένεται να τιμωρηθεί με νέα ποινή μείωσης βαθμών.

Οι δικαστικές περιπέτειες της Γιουβέντους συνεχίζονται. Στις 20 Ιανουαρίου το αθλητικό δικαστήριο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τιμώρησε με -15 τους Μπιανκονέρι για την υπόθεση plusvalenza, τρεις μήνες αργότερα το δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής επέστρεψε τους βαθμούς, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει νέα ποινή.

Την Δευτέρα (8/5) δημοσιοποιήθηκε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου για την έφεση που έγινε εν μέρει δεκτή και με βάση αυτού οι Μπιανκονέρι δεν γλιτώνουν την αφαίρεση βαθμών. Το δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής δέχτηκε την επίκληση του άρθρου 4 του αθλητικού νόμου από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση όσων βαθμών θέλει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή το αθλητικό δικαστήριο αφού κάνει λόγο για «ατιμία» (slealta).

Πρόκειται για το άρθρο που επικαλείται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι παρά μόνο την αίσθηση ότι «κάτι παράνομο έγινε αλλά δεν μπορούμε να βρούμε ακριβώς τι». Μοιάζει δεδομένο, ότι στη νέα εκδίκαση της υπόθεσης plusvalenza η Γιούβε θα τιμωρηθεί ξανά με αφαίρεση βαθμών. Σίγουρα η ποινή θα είναι μικρότερη από το -15 και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι -9. Λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

 

SERIE A Τελευταία Νέα