Ρομέλου Λουκάκου: Στοχοποιήθηκε από μερίδα οπαδών της Γιουβέντους, ρατσιστικά συνθήματα και ήχοι μαϊμούς (vid)

Newsroom
Ισόπαλες Γιούβε και Ιντερ
Ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε αποδέκτης χυδαίων ρατσιστικών ύβρεων, καθώς σκόραρε για την ισοφάριση της Ίντερ εναντίον της Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης, προτού δει τη δεύτερη κίτρινη για τον πανηγυρισμό του κι αποβληθεί.

Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός, Ρομέλου Λουκάκου, που είναι δανεικός στην Ίντερ από την Τσέλσι, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σώζοντας την κατάσταση για τους «νερατζούρι» (1-1) στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του «Κόπα Ιτάλια».

Αμέσως μόλις ο έμπειρος φορ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα ακούστηκαν ήχοι μαϊμούς από τους οπαδούς της Γιουβέντους πίσω από το τέρμα, καθώς και υβριστικά συνθήματα. Μετά την εκτέλεση του πέναλτι, ο Λουκάκου έβαλε το δάχτυλο στα χείλη του «ζητώντας» σιωπή. Εθεάθη επίσης να λέει κάτι προς τους οπαδούς της «βέκια σινιόρα», με το Football Italia να αναφέρει ότι είπε «muto» που μεταφράζεται περίπου σαν «βούλωσέ» το.

Προς έκπληξη πολλών, ο διαιτητής αποφάσισε να τον τιμωρήσει με δεύτερη κίτρινη κάρτα πιστεύοντας ότι ο πανηγυρισμός του ήταν προκλητικός. Η Roc Nation, η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Λουκάκου, με ανακοίνωσή της καταδίκασε τις «κατάπτυστες» ρατσιστικές ύβρεις των οπαδών κατά του επιθετικού και ζήτησε η λίγκα να επιληφθεί του θέματος.

Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος Μάικλ Γιόρμακ ανέφερε: «Τα σημερινά ρατσιστικά σχόλια προς τον Λουκάκου από τους οπαδούς της Γιουβέντους στο Τορίνο ήταν κατάπτυστα και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ο Ρομέλου σημείωσε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέναλτι, δέχθηκε εχθρικές και αηδιαστικές ρατσιστικές προσβολές. Πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που πανηγύριζε στο παρελθόν τα γκολ. Η αντίδραση του διαιτητή ήταν να δώσει κίτρινη κάρτα. Ο Ρομέλου αξίζει μια συγγνώμη από τη Γιουβέντους και περιμένω από τη Λίγκα να καταδικάσει αμέσως τη συμπεριφορά αυτής της ομάδας οπαδών της Γιουβέντους. Οι ιταλικές αρχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, αντί να τιμωρήσουν το θύμα. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου συμμερίζεται το ίδιο συναίσθημα»

 

SERIE A Τελευταία Νέα