Ο Ντίνο Μπάτζιο έθιξε το θέμα του ντόπινγκ στη Serie A μετά τους θανάτους Βιάλι-Μιχαΐλοβιτς

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Ντίνο Μπάτζιο έθιξε το θέμα του ντόπινγκ στη Serie A μετά τους θανάτους Βιάλι-Μιχαΐλοβιτς

bet365

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο παλαίμαχος Ιταλός μέσος, Ντίνο Μπάτζιο, ο οποίος μίλησε για μαζικό ντόπινγκ στη Serie A τις περασμένες δεκαετίες και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αυτό σχετίζεται με τους θανάτους Βιάλι-Μιχαΐλοβιτς.

Σε σοβαρές αποκαλύψεις περί ντόπινγκ στη Serie A προχώρησε ο Ντίνο Μπάτζιο, αφήνοντας ερωτηματικά περί πιθανής σύνδεσης του ζητήματος με τους πρόσφατους θανάτους των θρύλων, Τζιανλούκα Βιάλι και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ο παλαίμαχος στόπερ των Πάρμα, Γιουβέντους, Λάτσιο και εθνικής Ιταλίας, μίλησε σε εκπομπή του ιταλικού καναλιού «TV7» και παραδέχθηκε πως στη δεκαετία του '90 υπήρξε μαζική χρήση απαγορευμένων ουσιών, οι οποίες ενδέχεται να προκάλεσαν συνέπειες σε βάθος χρόνου στην υγεία των ποδοσφαιριστών

Αν και δεν κατονόμασε τους αποθανόντες θρύλους του ιταλικού ποδοσφαίρου που έφυγαν από τη ζωή από καρκίνο με διαφορά τριών εβδομάδων, ο Μπάτζιο τοποθετήθηκε ανοιχτά για το ντόπινγκ πολλών παικτών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, εστιάζοντας στο ότι για πολλούς παίκτες ο οργανισμός τους σε βάθος χρόνου δεν απέβαλε ποτέ τις ουσίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

«Πρέπει να πάμε πίσω σε αυτά που πήρε ο καθένας, πρέπει να ψάξουμε λίγο τις ουσίες που κάναμε χρήση εκείνη την περίοδο. Δεν ξέρω αν οι θάνατοι σχετίζονται με αυτό, ασφαλώς, αλλά πάντοτε υπήρξε ντόπινγκ.

«Ποτέ δεν πήραμε πολύ περίεργα πράγματα γιατί υπάρχει κι ένα όριο που πρέπει να σεβαστείς. Αλλά σε βάθος χρόνου, πρέπει να διαπιστώνεις αν συγκεκριμένες ουσίες σου κάνουν καλό ή όχι, αν ο οργανισμός μπορεί να τις αποβάλει ή μένουν στο σώμα σου. Φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς παίκτες. Στα δικά μου χρόνια, ήταν υπερβολικό το ντόπινγκ».

@Photo credits: INTIME
 

SERIE A Τελευταία Νέα