Ιγκόρ Μιλάνοβιτς: «Ο Μιχαΐλοβιτς ήταν ένας άνευ προηγουμένου τσαμπουκάς, ένας αληθινός κύριος»

Δημήτρης Ντζάνης
Ιγκόρ Μιλάνοβιτς: «Ο Μιχαΐλοβιτς ήταν ένας άνευ προηγουμένου τσαμπουκάς, ένας αληθινός κύριος»

bet365

O τεχνικός της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, μίλησε για τον φίλο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Η είδηση θανάτου του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε ηλικία 53 ετών, συγκλόνισε την αθλητική οικογένεια. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια από τον τεχνικό της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, με τον 56χρονο Σέρβο να σταματά την προπόνηση των «ερυθρόλευκων» για να μιλήσει για τον φίλο του.

«Είναι δύσκολο να πεις κάτι που δεν έχουν ήδη πει άλλοι. Δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε για πρόσθετες λέξεις για να περιγράψουμε τον Σίνισα ως έναν σπουδαίο άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης», είπε ο Μιλάνοβιτς στο sportklub.rs.

Η αθλητική καριέρα τους τούς έφερε κοντά για πρώτη φορά την περίοδο 1992-93, με πολλά κοινά στοιχεία: Και οι δυο βρέθηκαν στη Ρώμη, αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα, για τη Ρόμα. Ο Μιχαΐλοβιτς ως πρωταθλητής Ευρώπης και νικητής του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και ο Μιλάνοβιτς ως πρωταθλητής Σερβίας στην υδατοσφαίριση.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν κοντά, αλλά είδαμε ο ένας τον άλλον και αμέσως υπήρξε αμοιβαίος σεβασμός. Οι αθλητές βρίσκουν εύκολα μια κοινή γλώσσα και σε εκείνες τις συναντήσεις είδα το χάρισμά του, την αίσθηση του χιούμορ, την περηφάνια του, ό,τι θέλεις» θυμάται ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Τα χρόνια πέρασαν και οι δρόμοι των δύο ανδρών συναντήθηκαν ξανά το 2014, αυτή τη φορά ως προπονητές στη Γένοβα. Ο Μιχαΐλοβιτς ήταν ήδη τεχνικός στη Σαμπντόρια, ο Μιλάνοβιτς αναλάμβανε την Προ Ρέκο.

«Αυτές ήταν συναντήσεις ανθρώπων που έχουν κάτι να προσφέρουν. Γνωριστήκαμε, κάναμε παρέα όποτε μπορούσαμε. Αν μη τι άλλο, είχα πάντα μια θέση ακριβώς δίπλα στον πρόεδρο της Σαμπντόρια στο γήπεδο. Ήταν προνόμιο για εμένα. Επαναλαμβάνω, ήταν σπουδαίος άνθρωπος, αθλητής και άνθρωπος. Αλλά αυτό που θα έλεγα, ήταν ένας άνευ προηγουμένου τσαμπουκάς, ένας αληθινός κύριος. Η απώλεια είναι μεγάλη, νιώθω ένα κενό» κατέληξε ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα