Μίλαν: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των πρωταθλητών Ιταλίας, στο «κόλπο» Λεμπρόν και Ντρέικ

Μίλαν: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των πρωταθλητών Ιταλίας, στο «κόλπο» Λεμπρόν και Ντρέικ

Βασίλης Μπαλατσός
Μίλαν: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των πρωταθλητών Ιταλίας, στο «κόλπο» Λεμπρόν και Ντρέικ

bet365

Η Μίλαν αλλάζει σελίδα, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (31/8), επισημοποιήθηκε η εξαγορά του κλαμπ από την αμερικανική, RedBird Capital Partners, η οποία έχει και μετοχές της Λίβερπουλ! Ανάμεσα στους νέους μετόχους ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Tζέιμς και ο Καναδός σταρ της ραπ, Ντρέικ.

Η Μίλαν με κάθε επισήμοτητα άλλαξε «εποχή». Την 1η Ιουνίου ανακοινώθηκε το deal με την RedBird Capital Partners, για την εξαγορά των Ροσονέρι. Πλέον η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η αμερικανική εταιρεία απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κλαμπ. Η απερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρεία, Elliott Advisors UK Limited, διατήρησε ένα μικρό κομμάτι μετοχών και οι άνθρωποί της παραμένουν σε ορισμένα πόστα στο διοικητικό συμβούλιο του κλαμπ.

H συμφωνία για την εξαγορά της Μίλαν έκλεισε στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ανάμεσα στους μετόχους θα είναι ο «βασιλιάς» του NBA, Λεμπρόν Tζέιμς και ο Καναδός σταρ της ραπ, Ντρέικ. Θυμίζουμε πως η RedBird Capital Partners κατέχει το 11% της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group. Στη μετοχική σύνθεση της Μίλαν θα είναι η Yankee Global Enterprises, ιδιοκτήτρια εταιρεία της μεγάλης ομάδας μπέιζμπολ Νιου Γιορκ Γιάνκις, η οποία κατέχει το 20% της Νιου Γιορκ Σίτι, όπως και η επενδυτική εταιρεία Main Street Advisor.

Ο ιδρυτής της RedBird Capital Partners, Τζέρι Καρντινάλε στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε τα εξής: «Έχουμε σαφές όραμα για τη Μίλαν: να υποστηρίξουμε τους ταλαντούχους παίκτες και το προπονητικό τιμ για να φέρουν επιτυχίες στο γήπεδο και να επιτρέψουμε στους φιλάθλους μας να ζήσουν μεγάλες εμπειρίες με αυτό το ιστορικό κλαμπ. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το δίκτυό μας παγκοσμίως, αλλά και την ικανότητά μας στην ανάπτυξη αθλητικών σταδίων για να διατηρήσουμε τη Μίλαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

 

SERIE A Τελευταία Νέα