Τσαλχάνογλου: «Χάρηκα για το γκολ κόντρα στη Μίλαν, καλύτερη ομάδα η Ίντερ»

Τσαλχάνογλου: «Χάρηκα για το γκολ κόντρα στη Μίλαν, καλύτερη ομάδα η Ίντερ»

bet365

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου μίλησε για τους λόγους της αποχώρησης από τη Μίλαν και της μεταγραφής του στην Ίντερ, αλλά και για τον πανηγυρισμό που έβαλε... φωτιά τάξεις των Ροσονέρι, τονίζοντας ότι χάρηκε το γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Αν τα συναισθήματα των φίλων της Μίλαν ήταν ανάμεικτα για την πορεία του Χακάν Τσαλχάνογλου στην ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η οποία και έληξε μαζί με το συμβόλαιό του, σίγουρα η μεταγραφή του ως ελεύθερου στη συμπολίτισσα Ίντερ προκάλεσε.... αναταράξεις. Και τα συναισθήματα μετατράπηκαν σε οργή και «απέχθεια», όταν στο πρώτο «Derby Della Madonina» της σεζόν, ο Τούρκος χαφ πανηγύρισε έξαλλα το εύστοχο πέναλτι και ουσιαστικά... κατέστρεψε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τις σχέσεις του με την πρώην του ομάδα.

Ο πανηγυρισμός αυτός του Τσαλχάνογλου είχε προκαλέσει «σάλο» στις τάξεις των Ροσονέρι και λίγους μήνες μετά, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής εξήγησε την επιλογή του για αυτή την αντίδραση (την οποία είχε προαναγγείλει) αλλά και την αρχική του απόφαση να μετακομίσει στην έτερη μεριά του «Σαν Σίρο». Κι όπως τόνισε σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης, το χάρηκε ιδιαίτερα αυτό το γκολ απέναντι στο σύνολο του Στέφανο Πιόλι, αφήνοντας «αιχμές» προς τη διοίκηση για τους λόγους που οδήγησαν στο «διαζύγιο» το περασμένο καλοκαίρι:

«Ήξερα ότι το ντέρμπι του Μιλάνο δεν θα είναι εύκολο για μένα. Προετοιμάστηκα πολύ για αυτό το ματς. Δεν ασκώ ποτέ πίεση στον εαυτό μου. Είχαμε τον Λαουτάρο Μαρτίνες για εκτελεστή των πέναλτι και μετά εμένα. Αλλά οι συμπαίκτες μου ήθελαν να αναλάβω εγώ αυτή την εκτέλεση. Χάρηκα για το γκολ που πέτυχα κόντρα στη Μίλαν.
Όταν μετακόμισα στην Ίντερ προερχόμουν από πολλά πισωγυρίσματα και μια δύσκολη περίοδο γενικά με αυτή την κατάσταση. Στο κάτω κάτω, η Μίλαν δεν συμμετείχε στο Champions League επί εφτά χρόνια. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για την αποχώρησή μου. Η Μίλαν δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις, συνεπώς η υπόθεση παρέμεινε στα χέρια μου.

Με καλωσόρισαν πολύ όμορφα στην Ίντερ. Από όταν έπαιζα στη Μίλαν συνήθισα την Ιταλία, πλέον ξέρω και ιταλικά. Η ομάδα έχει κορυφαία ποιότητα. Έχουμε καλύτερη ομάδα από τη Μίλαν και πρέπει να ευχαριστήσω των προπονητή διότι με ήθελε πολύ.

Στην Ίντερ παίζω σε διαφορετικό ρόλο, εναλλάσσομαι στο «6» και το «8» με τους Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, ενώ στη Μίλαν ήμουν περισσότερο δεκάρι»
.

 

SERIE A Τελευταία Νέα