Μάριο Μάντζουκιτς: Δέκα στιγμές αποθέωσης (vids)

Newsroom
Μάριο Μάντζουκιτς: Δέκα στιγμές αποθέωσης (vids)

bet365

Σκόραρε γκολ στο υψηλότερο επίπεδο, κέρδισε κορυφαία τρόπαια με τους μεγαλύτερους συλλόγους, εκπροσώπησε με υπερηφάνεια την πατρίδα του κι εκτόξευσε την Κροατία. Ο Μάριο Μάντζουκιτς πέτυχε, πέρασε στους θρύλους της χώρας του και το όνομά τραγουδήθηκε από χιλιάδες οπαδούς.

Ο Super Mario κρέμασε τα παπούτσια του και το Gazzetta θυμάται δέκα στιγμές μοναδικές, δέκα στιγμές που αποθεώθηκε, δέκα στιγμές πάθους και τσαμπουκά!

Ο Μάριο Μάντζουκιτς είπε αντίο στο ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιρόφιλοι λένε το δικό τους «ευχαριστώ».

Goal of the season σε τελικό Champions League

Goal of the season σε τελικό Champions League

Πρωταθλητής Ευρώπης με Μπάγερν και σκόρερ στον τελικό

Πρωταθλητής Ευρώπης με Μπάγερν και σκόρερ στον τελικό

«Μπόμπερ» στο Euro 2012

«Μπόμπερ» στο Euro 2012

Το γκολ που έστειλε τους Κροάτες στα ουράνια

Το γκολ που έστειλε τους Κροάτες στα ουράνια

Γκολ και... αυτογκολ σε τελικό Μουντιάλ

Γκολ και... αυτογκολ σε τελικό Μουντιάλ

Μπροστά του μόνο ο Σούκερ

Μπροστά του μόνο ο Σούκερ

Όταν έκανε.. πάρτι στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ

Όταν έκανε.. πάρτι στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία: Σκουντέτο... Χ4

Η συνήθεια που έγινε λατρεία: Σκουντέτο... Χ4

«Μέθυσε» δυο φορές από τη σαλατιέρα

«Μέθυσε» δυο φορές από τη σαλατιέρα

15 χρόνια καριέρας, 15 χρόνια... τσαμπουκάς

15 χρόνια καριέρας, 15 χρόνια... τσαμπουκάς

Γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια. Η Γιουβέντους βρισκόταν πίσω στο σκορ στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και πίεζε για την ισοφάριση. Στο 27΄ο Κροάτης κοντρολάρει τη μπάλα με το στήθος και με ασύλληπτο γυριστό από τα όρια της μεγάλης περιοχής νικάει το Νάβας για να φέρει το ματς στα ίσα. Τελικά μπορεί οι «μπιανκονέρι» να υπέστησαν βαριά ήττα 4-1 και να έχασαν το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως εκείνος κέρδισε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς στο Gala της UEFA.

Η μεγαλύτερη διάκριση για τον 35χρονο σημειώθηκε τον Μαϊο του 2013 όταν κατέκτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Μπάγερν. Μάλιστα, ο Κροάστης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Ντόρτμουντ, αφού με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα νίκησε τον Βάιντερφελερ για να δώσει το προβάδισμα στους Βαυαρούς.

Παρά το γεγονός πως η Κροατία δεν έκανε αξιοπρόσεκτη πορεία στη διοργάνωση, ο Μάριο έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, βρίσκοντας δίχτυα τρεις φορές. Μάλιστα αυτή η επίδοση τον κατέταξε και στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερ, έχοντας ως... συγκάτοικους τους Τόρες, Ρονάλντο, Τζαγκόεφ, Γκόμεζ και Μπαλοτέλι.


Ο πολύπειρος φορ έδωσε την ευκαιρία στη χώρα του να... ονειρεύεται. Στο ημιτελικό του Μουντιάλ του 2018 απέναντι στην Αγγλία σημείωσε το χρυσό γκολ στην παράταση και έστειλε τους Βαλκάνιους στο μεγάλο ραντεβού απέναντι στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι ευτύχησαν να προηγηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 απέναντι στους Κροάτες, χάρη σε εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του... Μάντζουκιτς. Ο έμπειρος επιθετικός δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους Τρικολόρ. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να σημειώσει και γκολ στη... σωστή εστία όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-2 για το σύνολο του Ντάλιτς.

Οι επιδόσεις με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, αφού αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο σκόρερ στην ιστορία της Κροατίας. Με 33 γκολ σε 89 αγώνες έχει αφήσει πίσω του όλους τους συμπατριώτες του, με εξαίρεση τον Σούκερ ο οποίος δεσπόζει στην κορυφή στης σχετικής λίστας με 40 γκολ.

Ντέρμπι της πρωτεύουσας με τη Ρεάλ στο... καναβάτσο. Το 2015 η Ατλέτικο είχε ισοπεδώσει 4-0 τη Βασίλισσα, με τον Μάριο Μάντζουκιτς να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν το φινάλε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ροχιμπλάνκος».

Όχι μια, όχι δυο, αλλά τέσσερις συνολικά φορές κατάφερε να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή στην Ιταλία. Ξεκίνησε το 2015 και δεν... σταμάτησε ποτέ, με τον έμπειρο φορ να έχει πολλές θετικές αναμνήσεις από το πέρασμά του στα ιταλικά γήπεδα.

Με τη φανέλα της Μπάγερν δεν κατέκτησε μόνο το Champions League, αφού αναδείχθηκε και πρωταθλητής Γερμανίας δυο συνεχόμενες φορές (2012-2013, 2013-2014). Μπορεί με τη Βόλφσμπουργκ να μην είχε ποτέ την ευκαιρία να πιει μέσα από τη σαλατιέρα, όμως τα δυο χρόνια που έμεινε στη Βαυαρία κατάλαβε για τα καλά τι θα πει... μπύρα.

Το εκρηκτικό του ταπεραμέντο σε συνδυασμό με την επιβλητική του όψη συνιστούσαν κοκτέιλ για... καυγάδες. Άλλωστε ο ίδιος ήταν πάντα πρόθυμος και έτοιμος να έχει ενεργή συμμετοχή στις... μανούρες και να αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη για τους συμπαίκτες του. Σκηνικά όπως αυτά με τον Σέρχιο Μπούσκετς στο Καμπ Νου αποδεικνύουν του λόγου του αληθές...