Μάντζουκιτς: Κρέμασε τα παπούτσια του ο 35χρονος Κροάτης (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Μάντζουκιτς: Κρέμασε τα παπούτσια του ο 35χρονος Κροάτης (vid)

bet365

Ο Κροάτης επιθετικός, Μάριο Μάντζουκιτς, με ένα συγκινητικό γράμμα και υστερόγραφο στον μικρό του εαυτό ανακοίνωσε ότι αποσύρεται σε ηλικία 39 ετών από τη δράση.

Μπορεί τα μεταγραφικά σενάρια να τον έφερναν κοντά στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά ο Μάριο Μάντζουκιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση. Ο 35χρονος Κροάτης επιθετικός το έκανε από τους λογαριασμούς του στα social media, μέσω μιας ανοικτής επιστολής προς τον εαυτό του σε μικρή ηλικία.

Τέλος εποχής, τέλος καριέρας για τον πρώην φορ των Μαρσόνια, ΝΚ Ζάγκρεμπ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Αλ Ντουχάιλ και Μίλαν.

Κρέμασε τα παπούτσια του έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Κροατίας, δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα και ένα Super Cup Γερμανίας, ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα ισπανικό Super Cup, τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα Super Cup Ιταλίας. Δείτε το γράμμα του Μάντζουκιτς στον μικρό Μάριο και το υστέρογραφο για το γκολ κόντρα στην Αγγλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

«Αγαπητέ μικρέ Μάριο,

Όταν φοράς αυτά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, τα πρώτα σου στη ζωή, δεν μπορείς ούτε να φανταστείς τι θα καταφέρεις στο ποδόσφαιρο. Θα σκοράρεις γκολ σε μεγάλα τουρνουά και θα κατακτήσει τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις φανέλες των μεγαλύτερων ομάδων.

Θα γράψεις ιστορία με τη φανέλα της ομάδας που θα σε κάνει πιο πολύ υπερήφανο, την εθνική Κροατίας. Θα πετύχεις γιατί θα έχεις πολλούς ανθρώπους να σε βοηθήσουν - συμπαίκτες που θα παλέψουν μαζί του, προπονητές από τους οποίους θα μάθεις, οπαδούς που θα σε στηρίξουν, μια οικογένεια, μάνατζερ και φίλους που θα είναι πάντα δίπλα σου. Θα είσαι πάντα ευγνώμων προς όλους αυτούς.

Και πάνω από όλα θα πετύχεις γιατί θα δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό και στο τέλος της καριέρας σου θα είσαι ακόμη περισσότερο υπερήφανος γι' αυτό. Θα θυσιάσεις πολλά για το ποδόσφαιρο, αλλά θα γνωρίζεις ότι άξιζε για όλες αυτές τις εκπληκτικές στιγμές που έζησες.

Θα καταλάβεις ποια είναι η σωστή στιγμή να σταματήσεις, να βάλεις αυτά τα παπούτσια στη θήκη και τότε θα είσαι χαρούμενος και δεν θα λυπάσει για τίποτα. Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής σου, αλλά θα κοιτάξεις μπροστά για το επόμενο κεφάλαιο.

Απόλαυσέ το!

Υ.Γ Αν παίξεις ποτέ με την Αγγλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να είσαι συγκεντρωμένος εκεί γύρω στο 109ο λεπτό»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα