Ίντερ – Γιουβέντους 2-0: Μάθημα τίτλου από τον δάσκαλο (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ίντερ – Γιουβέντους 2-0: Μάθημα τίτλου από τον δάσκαλο (vid)

bet365

Στην πρώτη τους προπονητική «μονομαχία», ο Αντόνιο Κόντε έδειξε στον Αντρέα Πίρλο πώς νικάς κατά κράτος ένα «Derby D' Italia» και η Ίντερ επανήλθε στις επιτυχίες επί της Γιουβέντους έπειτα από τέσσερα χρόνια (2-0), πιάνοντας προσωρινά τη Μίλαν στην κορυφή.

Μαθητευόμενη τη Γιουβέντους στα μεγάλα ντέρμπι δεν τη λες. Ίσα-ίσα που η Γηραιά Κυρία απολάμβανε την κυριαρχία της εδώ και μια γεμάτη τετραετία κόντρα στην Ίντερ, έχοντας μείνει αήττητη σε οκτώ σερί αναμετρήσεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Αυτή τη φορά, όμως, τα ηνία τα κρατάει ένας rookie, ο οποίος στο πρώτο τεστ κόντρα στον μέντορά του έμεινε μετεξεταστέος. Ο Αντόνιο Κόντε έδειξε στον Αντρέα Πίρλο πώς νικάς κατά κράτος ένα Derby D’ Italia και οι Νερατζούρι πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία κόντρα στους Μπιανκονέρι μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, σκαρφαλώνοντας ξανά στην κορυφή μαζί με τη Μίλαν (40 βαθμοί, ματς περισσότερο).

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» μία φορά από νωρίς σε κάθε ημίχρονο, είχαν, όμως, τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια και δέχτηκαν την πρώτη σοβαρή απειλή στο… 87’, στο σουτ του Κιέζα που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Χαντάνοβιτς. Μέχρι τότε, βέβαια, όλα είχαν γίνει πολύ πιο απλά. Μόλις στο 12’, ο Αρτούρο Βιδάλ δεν έδειξε οίκτο απέναντι στην πρώην του ομάδα άσχετα αν φίλησε το έμβλημά της στην αγκαλιά του Κιελίνι πριν την έναρξη, σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 και πανηγύρισε, μάλιστα, με την καρδιά του την επιστροφή του στα γκολ στο Campionato μετά από 2.087 ημέρες (Μάιος του 2015). Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε χριστεί σκόρερ, αλλά το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων της ιστορίας πήρε παράταση, αφού υποδείχθηκε εκτεθειμένος σε οφσάιντ.

Παρά το επιπόλαιο βράδυ των Λαουτάρο-Λουκάκου στην τελική προσπάθεια, τον δρόμο προς το μεγάλο τρίποντο «φώτισε» ο εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς, Νικολό Μπαρέλα. Από την απίθανη 40άρα μπαλιά του καταπληκτικού Μπαστόνι την ώρα του… τάκλιν, ο Ιταλός χαφ έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε ιδανικά τον Σέζνι για το 2-0 στο 52’. Εκεί ουσιαστικά κλείδωσε και το ντέρμπι, αφού η ομάδα του Αντρέα Πίρλο εξακολούθησε να μη δημιουργεί και «μοιραία» έμεινε στο -7 από την κορυφή.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ, Γιανγκ (72’ Νταρμιάν), Λουκάκου, Λαουτάρο (86’ Σάντσες)

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φραμπότα (56’ Μπερναρντέσκι), Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό (58’ ΜακΚένι), Ράμσεϊ (58’ Κουλουσέφσκι), Μοράτα, Κριστιάνο Ρονάλντο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

 

SERIE A Τελευταία Νέα