Τζένοα – Μίλαν 2-2: Ο «πρωτάρης» προστάτεψε το αήττητο (vids)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τζένοα – Μίλαν 2-2: Ο «πρωτάρης» προστάτεψε το αήττητο (vids)

bet365

Με τον 20χρονο Καλουλού να ανοίγει λογαριασμό στο 2ο 90λεπτό του στη Serie A και να γίνεται ο απροσδόκητος ήρωας, η πρωτοπόρος Μίλαν βρήκε στο 83’ το γκολ που την κράτησε όρθια στην έδρα της Τζένοα (2-2) κι αήττητη για 24ο σερί παιχνίδι. Πλησίασε στο -1 η Ίντερ, εκτός τετράδας η Σασουόλο.

Η ασύγκριτη πορεία της στα Top-5 πρωταθλήματα από τον περασμένο Μάρτιο τής έχει δώσει τέτοιον αέρα, που ακόμη κι αν το ματς στραβώνει, βρίσκει τρόπο να επιστρέψει. Αυτό συνέβη κόντρα στην Πάρμα, αυτό συνέβη κι απόψε απέναντι στη Τζένοα με το ίδιο σκορ, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται να την ανακόψεις. Η Μίλαν έχασε μεν έδαφος για 2η σερί αγωνιστική, αλλά έμεινε ξανά όρθια και πήρε τον βαθμό που την κρατάει ακόμη ολομόναχη στην κορυφή και αήττητη για 24 σερί παιχνίδια.

Τα δύσκολα άρχισαν από νωρίς στο 2ο ημίχρονο, με έναν «πρώην» να γίνεται μπελάς για τους Ροσονέρι. Ο Ματία Ντέστρο αγωνίστηκε δανεικός στον σύλλογο τη σεζόν 2014/15 και λίγο έλειψε να γίνει «δήμιος» του, δίνοντας δύο φορές το προβάδισμα στους Ροσομπλού στο 47’ και στο 60’. Ωστόσο, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν λύγισε ούτε σε αυτή τη διπλή περίπτωση. Ισοφάρισε σε πρώτο χρόνο με τον Καλάμπρια στο 52΄και στο 83’ έσωσε την παρτίδα, χάρη σε έναν απροσδόκητο ήρωα. Ο Πιέρ Καλουλού, αποκτηθείς το καλοκαίρι από τη 2η ομάδα της Λυών, αγωνίστηκε μόλις για 2ο ματς βασικός στo Campionato και το δικό του παρθενικό τέρμα προστάτεψε και το αήττητο των Μιλανέζων, που γιόρτασαν με αρεστό τρόπο τα 117α τους γενέθλια.

Τζένοα (Ρολάντο Μαράν): Περίν, Γκολντανίγκα, Μπάνι, Μασιέλο, Πελεγκρίνι (46’ Ζίμπορα), Τζιλιόνε, Λεράγκερ, Στουράρο (76’ Μπεχράμι), Πιάτσα (68’ Μελεγκόνι), Σομουρόντοβ (87’ Ραντοβάνοβιτς), Ντέστρο (76’ Σκαμάκα)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Καλουλού, Ρομανιόλι, Νταλότ, Κεσιέ, Τονάλι (83’ Ντίαθ), Καστιγιέχο (54’ Χάουγκε), Τσαλχάνογλου, Λεάο, Ρέμπιτς (54’ Σελεμέκερς).

Πάντα ψηλά η Σασουόλο

Η Σασουόλο δεν λυγίζει εύκολα. Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (έμεινε στον πάγκο) διατηρείται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, έστω και αν δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της ασταθέστατης φέτος Φιορεντίνα (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Χαμέντ Τραορέ (13'), με τους Βιόλα να ισοφαρίζουν με πέναλτι που κέρδισε ο Φρανκ Ριμπερί και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντούσαν Βλάχοβιτς (35'). Στο δεύτερο ημίχρονο, ισοπαλία στα οριζόντια δοκάρια, με Ριμπερί και Ομπιάνγκ.

Στα υπόλοιπα βραδινά ματς της αγωνιστικής…
Ιντερ – Νάπολι 1-0
(73’ πεν. Λουκάκου)

Πάρμα – Κάλιαρι 0-0

Σπέτσια – Μπολόνια 2-2
(19’, 63’ Ν’Ζολά – 72’ Ντομίνγκες, 90’+2’ Μπάροου))

Βερόνα – Σαμπντόρια 1-2
(70’ πεν. Τζακάνι – 41’ Εκνταλ, 51’ Βαρέ)

 

SERIE A Τελευταία Νέα