Λάτσιο-Ουντινέζε 1-3: Με τριάρα άλωσε τη Ρώμη (vid)

Κώστας Τόπας
Λάτσιο-Ουντινέζε 1-3: Με τριάρα άλωσε τη Ρώμη (vid)

bet365

Μία νίκη σπουδαίας σημασίας κατάφερε να πάρει η Ουντινέζε στην έδρα της Λάτσιο, επικρατώντας με 3-1. Ιστορικό ρεκόρ για τον Ιμόμπιλε, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό τέρμα για τους «λατσιάλι» ​

Πριν από τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Ουντινέζε έκαναν ζέσταμα με φανέλες που είχαν στην πλάτη το «10» και το όνομα του «Θεού» της μπάλας. Στην κεντρική εξέδρα του «Ολίμπικο» είχε σχηματιστεί ένα τεράστιο «10» κι από κάτω έγραφε «Ciao» για τον Ντιεγκίτο.

Η Ουντινέζε, μετά από αυτή τη σπουδαία νίκη με 3-1, «σκαρφάλωσε» στην 12η θέση της Serie A, με 10 βαθμούς ενώ από την άλλη η Λάτσιο «κόλλησε» στους 14 ούσα ένατη στη βαθμολογίας.

Το πρώτο σοκ για τους «λατσιάλι» ήρθε στο 18’ όταν ο Περέιρα μετά από ωραία ατομική ενέργεια, έστρωσε εκτός περιοχής στον Άρσλαν κι αυτός εξαπέλυσε ένα κεραυνοβόλο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια, για το 1-0 της Ουντινέζε. Σα να μην έφτανε αυτό στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου το συγκρότημα του Λούκα Γκόττι, διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Πουσέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην μεγάλη περιοχή, μετά από αντεπίθεση της Ουντινέζε και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Στρακόσια για το 2-0.

Το γκολ του 24χρονου Αργεντινού μέσου έκανε έξαλλο τον Σιμόνε Ιντζάκι, ο οποίος αποχώρησε εκνευρισμένος στα αποδυτήρια πριν ο ρέφερι σφυρίξει την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την Λάτσιο να αδυνατεί να βρει ρυθμό και την Ουντινέζε να σκοράρει για τρίτη φορά στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 71ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Φορεστιέρι κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και εν συνεχεία πέτυχε το 3-0. Ένα λεπτό αργότερα, η Λάτσιο κέρδισε πέναλτι με τον Τσίρο Ιμόπμπιλε, καθώς ο 30χρονος Ιταλός επιθετικός ανατράπηκε από τον Μούσο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και ευστόχησε μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο σε 3-1.

Με αυτό το γκολ ο Ιμόμπιλε έφτασε τα 108 τέρματα με τους «λατσιάλι» στη Serie A κι έγινε ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Στέφανο Πιόλα (143).

Λάτσιο: Στρακόσια, Πάτρικ (76' Περέιρα), Ατσέρμπι, Ράντου, Λάτζαρι, Παρόλο (46' Ακπα Ακπρο), Κατάλντι (46' Λούκας Λέιβα), Λουίς Αλμπέρτο (63' Καϊσέδο), Φάρες (46' Μάροσιτς), Ιμόμπιλε, Κορέα

Ουντινέζε: Μούσο, Μπεκάο, Νούιτινκ, Σαμίρ, Λάρσεν, Ντε Πάουλ, Αρσλάν (57' Γιάγιαλο), Περέιρα, Ζέεγκελααρ (57' Μολινά), Φορεστιέρι (80' Γουάλας), Πουσέτο

 

SERIE A Τελευταία Νέα