Μίλαν – Γιουβέντους 4-2: Μιλανάρα όπως παλιά (vid)

Μίλαν – Γιουβέντους 4-2: Μιλανάρα όπως παλιά (vid)

bet365

Με την κορυφαία σύγχρονη ανατροπή της, η Μίλαν γύρισε το 0-2 από τη Γιουβέντους σε 4-2, την ισοπέδωσε μετρία γκολ σε έξι λεπτά (62’-68) και ανέβαλε για λίγο τη στέψη της.

Ηταν 13 Φεβρουαρίου του 1989. Πέρασαν δηλαδή 31 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μίλαν έριξε τέσσερα στη Γιουβέντους. Μόνο που αυτή τη φορά, αυτό το αδιανόητο 4-2, δεν το περίμενε κανείς. Πόσο μάλλον από τους 29 γεμάτους βαθμούς που τις χώριζαν ή ακόμα περισσότερο από το ότι η Γιούβε προηγήθηκε 0-2. Και κάτι τέτοια η Γηραιά Κυρία μετά τα κλειδώνει. Όχι όμως αυτό. Η Μίλαν ξαφνικά φόρεσε και πάλι τη βαριά φανέλα της, έγινε η ομαδάρα του παρελθόντος και διέλυσε με 4-2 τη φιλοξενούμενη της.

Τα πρώτα 45’ δεν είχαν καν φάσεις και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 47’ ο Ραμπιό με το σλάλομ της ζωής του διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο και έβαλε γκολάρα, την πρώτη του με τη Γιούβε. Στο 53’ ήταν η σειρά του Ρονάλντο. Σε βαθιά μπαλιά έκαναν λάθος οι κεντρικοί αμυντικοί και ο CR7 πλάσαρε στην πλάτη της άμυνας για το 30ό του στη σεζόν. Και εκεί που όλα έδειχναν καθαρό διπλό, συνέβη το απίθανο…

Από το 62’ έως και το 68’ η Μίλαν έβαλε τρία γκολ. Πρώτα ο Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι και ακολούθησαν ο φοβερός συνδυασμός και το πλασέ του Κεσί (66’) και το μπάσιμο με πλασέ του Λεάο. Οι Ροσονέρι όμως είχαν ακόμα ένα. Ο Ντανίλο έκανε λάθος γύρισμα (80’) και ο Ρέμπιτς σκότωσε τους Γιουβεντίνους, που ωστόσο, σε συνδυασμό με την ήττα της Λάτσιο, παρέμειναν στο +7 και σε τροχιά τίτλου. Οσο για τη φορμαρισμένη Μίλαν, ανέβηκε 5η με προβάδισμα επτά βαθμών για το Europa League.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Κίερ, Κόντι, Ρομανιόλι, Ερναντές, Σαλαμέϊκερς (60’ Λεάο), Κεσί, Μπενασέρ, Πακετά (45’ Τσαλχάνογλου), Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς (67’ Μποναβεντούρα)

Γιουβέντους (Μαουρίτσο Σάρι): Σέζνι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Ντανίλο, Κουαδράδο (77’ Αλεξ Σάντρο), Ραμπιό (69’ Ματουιντί), Πιάνιτς (69’ Ράμσεϊ), Μπεντανκούρ, Μπερναρντέσκι, Ιγουαΐν (69’ Ντάγκλας Κόστα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα