Γιουβέντους - Ίντερ 2-0: Μπιανκονέρο θρίαμβος και κορυφή ξανά (vid)

Gazzetta team
Γιουβέντους - Ίντερ 2-0: Μπιανκονέρο θρίαμβος και κορυφή ξανά (vid)

bet365

Η Γιουβέντους δεν πτοήθηκε από τις άδειες εξέδρες και την αμήχανη ατμόσφαιρα και με κρεσέντο στο β' μέρος, θριάμβευσε στο «Derby D' Italia» επί της Ίντερ (2-0),πατώντας ξανά στην κορυφή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαιρετούσε τους... αόρατους οπαδούς κατά την άφιξη του στο γήπεδο. Η αμηχανία ήταν διάχυτη σε ήχο και εικόνα, μετά από μια εβδομάδα κρίσης στο ιταλικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία εν γένει, λόγω κοροναϊού. Ωστόσο, η κούρσα τίτλου δεν έχει διαλείμματα προς το παρόν στην Serie A και το «Derby D' Italia» συνέπεσε σε καθοριστικό σημείο της σεζόν.

Κόντρα στις αντιξόοτητες του πρώτου μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και την τύποις εντός έδρας μονομαχία, η Γιουβέντους ήταν εκείνη που έκανε το αποφασιστικό βήμα, για να ράψει στο τέλος της χρονιάς το Σκουντέτο. Η Μεγάλη Κυρία πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στην Ίντερ, πάτησε ξανά κορυφή προσπερνώντας την Λάτσιο και συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο της, με ή χωρίς φιλάθλους απέναντι στους Νερατζούρι, από τους οποίους παραμένει αήττητη τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Το παγωμένο «Juventus Stadium» επηρέασε εμφανώς τις δύο ομάδες ως προς την απόκτηση ρυθμού, με τη Γιουβέντους να στέλνει τις πρώτες απειλές στο 15λεπτο, αλλά τον συνεπέστατο Χαντάνοβιτς να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Ντε Λιχτ στο 8' και να εξουδετερώνει το επικίνδυνο σουτ του Ματουιντί στο 15'.

Από το 20' και μετά η Ίντερ ισορρόπησε και απέκτησε προοδευτικά και τον έλεγχο, με τις δικές της καλές στιγμές να προέρχονται από μακρινά σουτ. Καντρέβα και Μπρόζοβιτς είχαν τις πιο επικίνδυνες εκτελέσεις, όμως, οι εστίες έμειναν απαραβίαστες, επιβεβαιώνοντας την παρουσία τους στις 10 καλύτερες άμυνες της Ευρώπης.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν ένας Μπιανκονέρο μονόλογος. Η αρχή έγινε στο 54'. Ο Κριστιάνο δεν βρήκε την μπάλα μετά την πάσα του Ματουιντί, αλλά με έξυπνο αλματάκι άφησε το πεδίο ελεύθερο στον Ράμσεϊ να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή για το 1-0. Έκτοτε, οι παίκτες του Σάρι κυριάρχησαν, δεν επέτρεψαν τον παραμικρό χώρο στους Νερατούρι και κλείδωσαν τη νίκη χάρη στο «διαμάντι» που λέγεται Πάουλο Ντιμπάλα. Δέκα λεπτά αφότου πέρασε στο ματς ως αλλαγή, ο Αργεντίνος άρχισε με σούπερ ντρίμπλα και τελείωσε μετά από αλλαγή κατεύθυνσης ιδανικά την αντεπίθεση, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το τρίποντο δεν μπορούσε να αλλοιωθεί. Ήταν νίκη-δήλωση, που φέρνει ξανά σε θέση ισχύος τους πρωταθλητές και την ομάδα του Κόντε να ψάχνεται, στο -9 πια από την κορυφή, έστω και με ματς λιγότερο. Τα πάντα, όμως, θα κριθούν από δω και πέρα, αν φυσικά δεν προκύψουν κι άλλες επιπλοκές από τις έκτακτες συνθήκες που προκαλεί στη χώρα ο ιός COVID-19.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Σάντρο (78' Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο, Ματουιντί, Μπεντανκούρ, Ράμσεϊ, Ρονάλντο, Ντάγκλας Κόστα (58' Ντιμπάλα), Ιγουαϊν (80' Μπερναρντέσκι)

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Γιανγκ, Μπαρέλα (59' Έρικσεν), Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Καντρέβα (74' Γκαλιαρντίνι), Λουκάκου (78' Σάντσες), Λαουτάρο

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα